Skoro jest co poprawić, to czemu nie? Ach, racja, to był sarkazm, ale czy uzasadniony?Bastian pisze:I to się zmieni?MisiekK pisze:3. Czas dojazdu do Dworca Gdańskiego 214+pociąg jest większy niż 101+metro.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
To nie, ale dojdzie ci w miarę dobry alternatywny dojazd do Śródmieścia i do zagłębia biurowego na Służewiec, co jest tu sporą wartością dodaną.Bastian pisze:I to się zmieni?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A nie będzie dłuższy czas oczekiwania dla odmiany?person pisze:No wiesz - będzie S3, będzie dojazd bezpośrednio do centrum, a nie tylko do GdańskiegoBastian pisze: I to się zmieni?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Co nie zmieni faktu, że i tak będzie czas oczekiwania większy. Bo zakładając, że S3 będzie co 30 minut, to nawet wliczając skoordynowanie 214, to i tak na skoordynowane 214 też będzie trzeba czekać 30 minut. Mocno dyskusyjna kwestia, wydaje mi się, że 101 + metro i tak będzie szybsze.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
W takiej sytuacji wychodzi się na konkretny kurs, który ma dowieźć 5 minut przed przejazdem pociągu. Identycznie powinno to działać w druga stronę.Wolfchen pisze:214 też będzie trzeba czekać 30 minut.
Poza tym - po odpaleniu pociągów lotniskowych pociąg na Płudach będzie pojawiał się częściej niż obecnie. To spora różnica.
I tramwaj na Służewiec? Porównywalnie, jak nie wolniej. Ale tu nie ma się co spierać na subiektywne odczucia.Wolfchen pisze:Mocno dyskusyjna kwestia, wydaje mi się, że 101 + metro i tak będzie szybsze.
Argument na miarę tego, że jak linia kursuje co 120 minut, to "przecież się wychodzi na konkretny kurs i wtedy się nie czeka nic"... Hipotetycznie dochodzimy do absurdu z gatunku "być w pracy 35 lub 5 minut wcześniej". Ta druga metoda bezpieczna nie jest, zaś pierwsza to po prostu strata czasu.MisiekK pisze:W takiej sytuacji wychodzi się na konkretny kurs, który ma dowieźć 5 minut przed przejazdem pociągu.
I znowu - pracę kończę o 14, a pociąg jest o 14:10 lub 14:40. Na 14:10 się nie wyrobię, bo dojście na peron zajmuje 15 minut. I mam 25 minut stania, jeśli wybiorę taki sposób jazdy.MisiekK pisze:Identycznie powinno to działać w druga stronę.
Nie zawsze da się wyjść na konkretny kurs. 214 jest dobre, o ile ktoś tym pociagiem będzie chciał dojechać max na Pragę, bo na tym odcinku istotnie, będzie dobra częstotliwość. Na dojazd do Centrum raczej nadal będzie 101 + metro. Większa niezawodność i krótsze czekanie.
Dla bezpośredniego sąsiedztwa stacji nie będzie to opłacalne. Ale jak będą to okolice ZP Rzymowskiego, to już raczej tramwaj czy autobus wygra.MisiekK pisze:I tramwaj na Służewiec?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Znasz takie w Warszawie w godzinach szczytu wyłączając 7xx i 8xx? Bo ja nie, więc argument od czapy.Wolfchen pisze:Argument na miarę tego, że jak linia kursuje co 120 minut,
Pożyjemy, zobaczymy.Wolfchen pisze:Ale jak będą to okolice ZP Rzymowskiego, to już raczej tramwaj czy autobus wygra.
302 (to kolejny skandal) - słabo szukasz.Wolfchen pisze:Co do Twojego pytania: czy są jakieś dowozówki kursujące co 30 minut? Bo ja nie zarejestrowałem żadnej.
A co to jest? Odcinkowo (dość dobrze) pracująca dowozówka.Wolfchen pisze:302 to ja bym nie nazwał dowozówką, ale to szczegół...