No właśnie to jest bardzo szkodliwe.MeWa pisze:PKP to synonim kolei
Nowe nazwy przystanków
No fakt. A jak w innych krajach nazywają przystanki przy stacjach kolejowych?KwZ pisze:PKP przez 3 pokolenia były jedynymi kolejami w tym kraju, to brzmi ci naturalnie.
Nieee! Koło przesunęło się na zachód, więc stacja i metro powinny nazywać się MłynówKwZ pisze:metro Koło
Dziwnie brzmi, ale jest to spowodowane powyższym i tym, że SKM utożsamiamy z jedną konkretną spółką, a gdyby zaczęto tego używać w sposób jaki podaje JKTpl, to mooooże może...KwZ pisze:na SKM Koło
O to to!MeWa pisze:PKP to synonim kolei i myślę, że tak samo spowszedniałe słowo, jak adidasy, rower czy dżinsy
Bastian pisze:KwZ pisze:Ikonki kolei i tyle![]()
![]()

Moje trzy typy są takie jakie mogą zastąpić obecną nazwe PKP Wola:wojtor pisze:20 maja zmieniają nazwę przystanku kolejowego PKP Wola na Warszawę Zachodnią peron 8. Ciekawe co z nazwą przystanku autobusowego PKP Wola.
1. PKP Zachodnia,
2. Bema,
3. Armatnia.
Przyszła mi 4 propozycja do głowy, ale to już bardziej s-f: Peron 8.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
Domagalskiego w Radomiu krzyżuje się z Elektrownią?MZ pisze:Wystarczy standardowy symbol, znany na przykład ze znaków drogowych. Na poniższym przykładzie z Radomia widać, że rzuca się w oczy (jest to akurat tablica okolicznościowa, więc układ graficzny jest trochę zmieniony, ale na standardowych tablicach w autobusach ikonkę lokomotywy wstawiałem identyczną).
Obrazek
Polityka złym doradcą w pracy!
- Piotrek_2274
Armatnia, tak.
Gumińska fizycznie istnieje i jest używana jako skrót od Ordona do Prymasa, ale nazwę straciła.
http://g.co/maps/aqvxw
Gumińska fizycznie istnieje i jest używana jako skrót od Ordona do Prymasa, ale nazwę straciła.
http://g.co/maps/aqvxw
Niektóre przystanki w Radomiu w drugim członie nazwy mają ważne obiekty/instytucje/itp. zlokalizowane w pobliżu - cmentarz, szpital, katedra, Urząd Miejski. Co do tego przystanku - jest on uruchamiany tylko na Noc Muzeów, więc nadano mu nazwę od położonego obok MCSW "Elektrownia".JotPeCet pisze:Domagalskiego w Radomiu krzyżuje się z Elektrownią?
P.S. Witam na forum!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Elektrownia, Straż Pożarna i Łaźnia. Dziwne miasto ten Radom 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Bardzo interesujące, a nie dziwneBastian pisze:Elektrownia, Straż Pożarna i Łaźnia. Dziwne miasto ten Radom
Elektrownia, bo nazwa tej instytucji to Mazowieckie Centrum Sztuki Współczesnej "Elektrownia". Docelowo będzie mieścić się w budynku dawnej elektrowni (przy Domagalskiego jest tymczasowa siedziba).
Łaźnia to "Łaźnia - Radomski Klub Środowisk Twórczych i Galeria". Mieści się w budynku dawnej łaźni miejskiej.
Straż Pożarna - posiada zabytkowe pojazdy, dlatego bierze udział w Nocy Muzeów.