Wystarczyłoby, by zajeżdżały na Pl. Piłsudskiego przez Miodową.JacekM pisze:Gdybyśmy nie byli w Warszawie, to 175 i 195 mogłyby się w wybranych godzinach przebierać przy Foksal na 316 albo 395 i jechać np. do placu Krasińskich.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Reserved, czy jesteś studentem UW?Szeregowy_Równoległy pisze: lenistwo studentów UW nawet mnie zadziwia
Może przyzwyczajenie - bez korków szybciej jest podjechać te dwa przystanki.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Da się bez problemu. Niedawno zająłem się czymś i zapomniałem w Królewską skręcić, bezproblemowo przez Senatorską i wokół tego przecudnego biurowca przejechałem.pawcio pisze:Wystarczyłoby, by zajeżdżały na Pl. Piłsudskiego przez Miodową.JacekM pisze:Gdybyśmy nie byli w Warszawie, to 175 i 195 mogłyby się w wybranych godzinach przebierać przy Foksal na 316 albo 395 i jechać np. do placu Krasińskich.
Jechałbyś jako 175 FOKSAL kurs skrócony, z adnotacją w rozkładzie i na elektrodesze - dalej do pl. Krasińskich. Albo 175 PL. KRASIŃSKICH kurs wydłużony, ale to byłby faktycznie jeszcze większy bałagan...Miałbym wyjść do pasażerów i poinformować, że wcale nie jadę na Piłsudskiego, to była ściema, bo pojadę sobie do pl. Krasińskich, gdzie stanę i pomyślę nad sensem życia, bo zawrócić to tam na pewno nie zawrócę?
Nic. Przecież chodzi o to żeby rozładować bezlik osób z przystanków Uniwersytet...Ale co z tego jak i tak by były spóźnione?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
No ale to co za różnica czy to 175 czy 316? Większy problem jest na Nowym Świecie.JacekM pisze:Nic. Przecież chodzi o to żeby rozładować bezlik osób z przystanków Uniwersytet...
[ Dodano: |17 Maj 2012|, 2012 22:15 ]
Może lepiej UNIWERSYTET - kurs skrócony.JacekM pisze:Jechałbyś jako 175 FOKSAL kurs skrócony, z adnotacją w rozkładzie i na elektrodesze - dalej do pl. Krasińskich
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
175 nie jedzie do Zamkowego, a 316 jedzie do Zamkowego. A Zamkowy do przesiadka na trasę WZ. 316 jedzie nawet dalej.
No ale większy bo co? Z zabieralnością z Ordynackiej problemy mają 128 i 175, z Uniwersytetu w stronę Zamkowego - 116, 180, 222 i 503. No i czasem 111, ale to inna bajka.No ale to co za różnica czy to 175 czy 316? Większy problem jest na Nowym Świecie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
No tak, ale lepiej nie psuć drogi ludziom, którzy chcą jechać do Uniwersytetu i się zdezorientują, że kurs skrócony do Foksal. Raczej nie przeczytają, że dalej do Pl. Krasińskiego tylko że zły autobus. Taka mentalność.Szeregowy_Równoległy pisze:175 nie jedzie do Zamkowego, a 316 jedzie do Zamkowego.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dla mnie pomysł z przekładkami po trasie w ogóle jest abstrakcyjny, więc nie do mnie pretensje i uwagi odnośnie tej ideireserved pisze:No tak, ale lepiej nie psuć drogi ludziom, którzy chcą jechać do Uniwersytetu i się zdezorientują, że kurs skrócony do Foksal. Raczej nie przeczytają, że dalej do Pl. Krasińskiego tylko że zły autobus. Taka mentalność.Szeregowy_Równoległy pisze:175 nie jedzie do Zamkowego, a 316 jedzie do Zamkowego.
116, 180, 195 i 222 też.JacekM pisze:Z zabieralnością z Ordynackiej problemy mają 128 i 175
Mam po prostu wrażenie, że to, że 175 i 195 akurat skręcają na Pl. Piłsudskiego to jest mniejszy problem.
[ Dodano: |17 Maj 2012|, 2012 22:21 ]
Ja też jestem przeciwny. Ludzie się tego w życiu nie nauczą a chęć poprawy przyniesie odwrotny skutek.Szeregowy_Równoległy pisze:Dla mnie pomysł z przekładkami po trasie w ogóle jest abstrakcyjny, więc nie do mnie pretensje i uwagi odnośnie tej idei
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale gdyby jechały przez Zamkowy, to byłoby lepiej.reserved pisze:116, 180, 195 i 222 też.JacekM pisze:Z zabieralnością z Ordynackiej problemy mają 128 i 175
Mam po prostu wrażenie, że to, że 175 i 195 akurat skręcają na Pl. Piłsudskiego to jest mniejszy problem.
Oczywiście, że tak. Ale nie wiem, kto, w ogóle z Hożej to słabo widać, co się na głównym kampusie dzieje.pawcio pisze:Ale ktoś jednak przez tą bramę od Krakowskiego tam wjeżdża. I to raczej nie nielegalnie.Ja jedyne, co mogę dostać, to przepustkę na wjazd na teren UW od Oboźnej, na Krakowskie nam nie dają.
Czego to na tej fizyce nie wymyślą! Dowolnie łamliwe i giętkie fale świetlne, by móc widzieć z Hożej, co się dzieje na Krakowskim Przedmieściu. Rozumiem, że widać słabo, bo to dopiero początek prac?MichalJ pisze:w ogóle z Hożej to słabo widać, co się na głównym kampusie dzieje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan