Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)
Moderator: Wiliam
Mnie tylko zastanawia, po jaką cholerę przy okazji zamknięcia Marszałkowskiej ruszano cykl na Woronicza/Wołoska. Przecież tam żadna relacja nie doszła, żadna nie ubyła. I ciekawe, czy skręt N-E został zachowany w programie? Bo jeżeli nie, to trzeba by skasować możliwość zajeżdżania 16 na pętlę Woronicza zamiast an zajezdnię.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Siła przyzwyczajenia, bo tramwaje zawsze tam skręcały w prawo z Ratuszowej w Jagiellońską - jak ktoś nie odróżnia zielonego ogólnego od kierunkowego to woli nie ryzykować spotkania z tramwajem. Lepsza byłaby chyba zielona strzałka w prawoPawel_ pisze: Nie dość, że mają zielone światło, kierunkowe, to nagle Ci się zatrzyma i jeszcze się dąsa, że SU12 na niego trąbi. Co tam trzeba jeszcze zrobić, żeby to szło sprawnie? W ogóle się da, czy tam jest najlepiej, jak tylko się da?
Co do Kondratowicza - wydzielony lewoskręt w Rembielińską powoduje niezłe korki na Bazyliańskiej...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
-
Stary Pingwin
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pytanie laika, który codziennie rano stoi w kilku-kilkunastominutowym korku na Żwirki, między Sasanki a Leżajską. Przez światła przy Leżajskiej. Tam musi być stałoczasówka? Nie ma możliwości wykrywania chętnych do lewoskrętów? Nie ma problemu przy Sasanki, nie ma przy 17 stycznia, nie ma przy Racławickiej. No, cholera, do Raszyńskiej pół korka nie ma, ewentualnie minimalny przy Banacha, a kwitnie się przed... Leżajską, gdzie ruch z kierunków poprzecznych jest śladowy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak użyli staroużytecznego sterownika, to może nie umieć akomodacji. Mogła też po prostu zepsuć się detekcja.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jest jeden drobiazg - przejazd prosto możliwy jest JEDYNIE wtedy, gdy oba sygnalizatory na to zezwalają. Ciekawe czy taka sytuacja istniała?Glonojad pisze:Zapewne chciał wpuszczać na skrzyżowanie tramwaje skręcające prosto zarówno w czasie fazy w lewo,jak i w prawo.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Postawili specjalne światła na skrzyżowaniu al. Niep. - Nowowiejska. Ze strzałką w lewo, bez strzałki i ze strzałką w prawo (dobrze tak jest?). Czy jest jakiś zakaz zapalania dwóch pałek naraz?
Bo teraz jest tak:
1. Auta z centrum i tram w lewo.
2. Auta w obie strony i tram prosto.
3. Auta z Mokotowa i tram w prawo.
A przecież w fazie 1. mógłby też tram prosto mieć pałkę.
Bo teraz jest tak:
1. Auta z centrum i tram w lewo.
2. Auta w obie strony i tram prosto.
3. Auta z Mokotowa i tram w prawo.
A przecież w fazie 1. mógłby też tram prosto mieć pałkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak. IIRC, strzałka prosto to warsawianizm...MichalJ pisze:Postawili specjalne światła na skrzyżowaniu al. Niep. - Nowowiejska. Ze strzałką w lewo, bez strzałki i ze strzałką w prawo (dobrze tak jest?)
nie.. Czy jest jakiś zakaz zapalania dwóch pałek naraz?
A wtedy nie jest obsługiwana relacja zjazdowej na Mokotów 9?A przecież w fazie 1. mógłby też tram prosto mieć pałkę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tym razem niewykorzystany, jak widaćGlonojad pisze:Tak. IIRC, strzałka prosto to warsawianizm...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Khe? Jeszcze raz. Jadą od dworca samochody prosto i tramwaje w lewo. Relacja 'tramwaje prosto' mieści się pomiędzy tymi dwoma potokami i nie może być kolizyjna z niczym więcej niż one.Glonojad pisze:A wtedy nie jest obsługiwana relacja zjazdowej na Mokotów 9?A przecież w fazie 1. mógłby też tram prosto mieć pałkę.
Chciałbyś z Nowowiejskiej wyjechać dziewiątką pod pędzące samochody?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A, samochody. To tak, można by rzeczywiście puścić tramwaje na wprost.
EDIT: Odszczekuję, można zrobić strzałkę na wprost też, wtedy jest to gwarancja bezkolizyjności (co oznacza IMHO tyle, że nie można puścić z naprzeciwka lewoskrętu samochodowego na zielonym ogólnym).
EDIT: Odszczekuję, można zrobić strzałkę na wprost też, wtedy jest to gwarancja bezkolizyjności (co oznacza IMHO tyle, że nie można puścić z naprzeciwka lewoskrętu samochodowego na zielonym ogólnym).
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Dobrze wczoraj widziałem, że na skrzyżowaniu Kondratowicza i Łabiszyńskiej zlikwidowany został sygnalizator do skrętu w lewo i wszystko jest po staremu?
And if the band you're in starts playing different tunes