A co - to jakiś rozkaz, że PB ma obsługiwać wszystkie polskie miasta powyżej 100 tys. mieszkańców?konri pisze:A jeśli PB aż tak bardzo nie chce przystanków po trasie, to niech uruchomi specjalną linię do Radomia
Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tylko jeśli nazwy tych miast zaczynają się na R, kończą na M, nazwa jest pięcioliterowa a miasto było kiedyś miastem wojewódzkim i znajduje się w promieniu 150km od WarszawyMeWa pisze:A co - to jakiś rozkaz, że PB ma obsługiwać wszystkie polskie miasta powyżej 100 tys. mieszkańców?konri pisze:A jeśli PB aż tak bardzo nie chce przystanków po trasie, to niech uruchomi specjalną linię do Radomia
- Solaris U10
MeWa pisze:A co - to jakiś rozkaz, że PB ma obsługiwać wszystkie polskie miasta powyżej 100 tys. mieszkańców?
Pisałem wczoraj do nich maila i przysłali mi taką odpowiedź:
Witam,
Obecnie nie oferujemy takiego połączenia.
Jednakże w niedługim czasie zaczniemy zatrzymywać sie w Radomiu.
Prosimy o dokładnie sprawdzenie naszego rozkładu za jakiś czas.
Pozdrawiamy,
Zespół PolskiBus.com
Ja jeżdżę i mi praktycznie to nie przeszkadza. Komfort to sprawa bardzo indywidualna. Mnie np. dość przeszkadza, że w PKSie/PB muszę oddawać bagaż do luku i nie mam do niego dostępu.Rosa pisze:Naprawde jeździsz autobusami w zapietych pasach?
Niech żyje!fik pisze:Niech żyje nam!
A czy przypadkiem nie pozostała instytucja wcielenia do wojska?Wolfchen pisze:Wojskowy nie może wydać rozkazu cywilowi
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
W zasadzie robisz to na swoje własne ryzyko, czyli jak nic się nie stanie (99% przejazdów), to OK. Ale jak się coś stanie i doznasz urazu i nie będziesz zapięty, to możesz po prostu nic nie dostać.Rosa pisze:Naprawde jeździsz autobusami w zapietych pasach?
Problem w tym, że ona nie jest rozkazem (poleceniem określonego zachowania się - podlegającą bezwzględnemu wykonaniu), lecz powołaniem (decyzją administracyjną, którą można zaskarżyć).KwZ pisze:A czy przypadkiem nie pozostała instytucja wcielenia do wojska?
Nawet można uznać za pewnik odmowe wypłacenia odszkodowania - pasażer nie dopełnił ciążących na nim obowiązków, w wyniku czego doznał obrażeń.przewoz pisze:Ale jak się coś stanie i doznasz urazu i nie będziesz zapięty, to możesz po prostu nic nie dostać.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Wiesz, gdy mam do wyboru wygoda (w tym wypadku spania) vs bezpieczenstwo to priorytetem jest dla mnie wygoda
. Zreszta w tych paru kursach gdzie jeździłem PB to widzialem jedynie pojedyńcze przypadki gdy ktos te pasy zapinał. Ot taki bajer ktory sie montuje ale tak naprawde to jest on aby stwarzać pozory że to jest bezpieczne, cos w stylu piatej czy siódmej poduszki w samochodzie.
Jestem zreszta przekonany że większe zagrozenie na mnie czycha gdy jade na stojąco w tłoku autobusem miejskim z predkościa 50-60 km/h niz autobusem pozamiejskim na siedzaco z prędkościa 100 km/h.
Jestem zreszta przekonany że większe zagrozenie na mnie czycha gdy jade na stojąco w tłoku autobusem miejskim z predkościa 50-60 km/h niz autobusem pozamiejskim na siedzaco z prędkościa 100 km/h.
Ja Ciebie całkowicie rozumiem, bo robię tak samo. W ogóle pasów nie lubię - czy to w samochodzie, czy w autobusie (tych ostatnich szczególnie)Rosa pisze:Wiesz, gdy mam do wyboru wygoda (w tym wypadku spania) vs bezpieczenstwo to priorytetem jest dla mnie wygoda![]()
Tu akurat prawda, ZTCW.Rosa pisze:Jestem zreszta przekonany że większe zagrozenie na mnie czycha gdy jade na stojąco w tłoku autobusem miejskim z predkościa 50-60 km/h niz autobusem pozamiejskim na siedzaco z prędkościa 100 km/h.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Wczoraj jechałem PB i kierowca komuś tłumaczył że te nowsze busy sa wysposażone w alkomat, nie da sie uruchomic silnika dopóki się nie dmuchnie. Ciekawe czy ściemnial czy tez jest to juz standartowe wyposażenie.
A swoją droga na trasie Warszawa - Wrocław i z powrotem zapelnienie prawie 100%, w jedną strone za Łodzia były 3 wolne miejsca, powrot to 2 wolne miejsca i to na kurs w środku tygodnia ktory startuje z Wroclawia o 1:40 w nocy. Dzisiaj oczywiście ma byc podwójny autobus na tej trasie.
A swoją droga na trasie Warszawa - Wrocław i z powrotem zapelnienie prawie 100%, w jedną strone za Łodzia były 3 wolne miejsca, powrot to 2 wolne miejsca i to na kurs w środku tygodnia ktory startuje z Wroclawia o 1:40 w nocy. Dzisiaj oczywiście ma byc podwójny autobus na tej trasie.