Dwa pomarańczowe czyli maksymalnie 40km/h? Przy hamowaniu ze 40 km/h ze średnim opóźnieniem 1,5 m/s/s elf potrzebuje 7,5 sekundy, aby wyhamować do zera. Na filmie TVNu widzimy 8 sekund jazdy, a elf w momencie zderzenia jedzie jeszcze 15-20km/h. Wersja mechanika zbyt mocna to chyba nie jest.rufio198 pisze: Maszynista zgłaszał że miał dwa pomarańczowe na wyjeździe - jak było naprawdę monitoring prawdę powie.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
-
podrozny113
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zwrotnica sporo wyjaśnia... Warto zauważyć, że maszynista SKM się zatrzymał, by mieć czołowe, a nie z boku.29 Ikarusów pisze:Jest nagranie z kamery SKM-ki (19 WE):
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 46345.html
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Bo był przekonany ze ma drogę ułożoną i niespodziewał się SKMki na swoim torze.Rosa pisze:Czemu maszynista KM nie uciekal z kabiny?
@Rufio198 Przy wysłaniu pociągu z ZOO wariantem na WPT, podobno też się pojawia S10/S13.
Podobno niezłe jaja wyszły z monitoringiem w elfie, prokuratorowi i przedstawicielowi UTK włosy staneły demba.
Kluczowym materiałem dowodowym będzie rejestrator rozmów i działań na WPT oraz pozycjonowanie pojazdów KM.
Ale to nie wyjaśnia dlaczego do ostatniej sekundy obaj maszyniści KM nie próbowali uciekać. Przecież skład SKM było widać z daleka. A tu widać wyraźnie, że obaj ruszyli się dopiero po wypadku.
Spodziewać się tego ,że jest ok mógł na 50 m od SKM ale potem było widać wyraźnie , że jada tym samym torem, to był dzień , nie noc. Wynika z tego, że żaden z maszynistów nie patrzył na szlak.
Spodziewać się tego ,że jest ok mógł na 50 m od SKM ale potem było widać wyraźnie , że jada tym samym torem, to był dzień , nie noc. Wynika z tego, że żaden z maszynistów nie patrzył na szlak.
Dokładnie. To wygląda tak, jakby ktoś się za bardzo pośpieszył w nastawni i puścił KMkę bez poczekania, aż SKM zjedzie na swój tor - jak widać, zabrakło około minuty na zjazd pociągu SKM (co najwyżej by była przekoszona zwrotnica)...Bastian pisze:Zwrotnica sporo wyjaśnia...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- marcin3001
Przy takim położeniu zwrotnicy wyświetlenie sygnału zezwalającego na semaforze, który ominął pociąg KM, nie jest wykonalne.Wolfchen pisze:Dokładnie. To wygląda tak, jakby ktoś się za bardzo pośpieszył w nastawni i puścił KMkę bez poczekania, aż SKM zjedzie na swój tor - jak widać, zabrakło około minuty na zjazd pociągu SKM (co najwyżej by była przekoszona zwrotnica)...Bastian pisze:Zwrotnica sporo wyjaśnia...
- marcin3001
Nie przypominam sobie żadnej. Wyświetlenie sygnału zastępczego przy nieprawidłowo ułożonej drodze jest możliwe. Przerżnięcie czerwonego światła jest możliwe.bepe pisze:Mało rzeczy "niemożliwych" i "niewykonalnych" się ostatnio w Polsce zdarzyło?
A to co napisałem - nie. Więc przyczyną było tu coś innego, niż pośpiech dyżurnego.
Gdyby tak zrobił to już by wszyscy o tym wiedzieli.tomstak pisze:A cobyś powiedził, gdyby dyżurny rozwiązał przebieg bez poinformowania drużyny trakcyjnej KM, a przy
próbie potwierdzenia sygnału na semaforze byłby brak kontaktu z dyżurnym wpt?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Ok. 8:15 nastąpiła awaria sieci trakcyjnej (opuszczenie) na odcinku Tłuszcz - Chrzęsne w torze nr. 1. Tor zamknięto i wyłączono z ruchu. Od Tłuszcza do Łochowa ruch jednotorowy po torze 2... Około godz. 10:30 - 11:00 opóźnienia na odcinku Tłuszcz-Małkinia wynosiły +/- 40 minut.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
-
kebe
Chyba chodziło Ci o opóźnienia +1-40minlaczor pisze:Ok. 8:15 nastąpiła awaria sieci trakcyjnej (opuszczenie) na odcinku Tłuszcz - Chrzęsne w torze nr. 1. Tor zamknięto i wyłączono z ruchu. Od Tłuszcza do Łochowa ruch jednotorowy po torze 2... Około godz. 10:30 - 11:00 opóźnienia na odcinku Tłuszcz-Małkinia wynosiły +/- 40 minut.
Mogłeś Laczor napisać ,,około 40 minut'' - wtedy dla co poniektórych byłoby to bardziej zrozumiałeChyba chodziło Ci o opóźnienia +1-40min
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę