Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 29 maja 2012, 23:19

Bastian pisze:Pamiętaj też, że 510 cieszy się specjalną "opieką" prasy...
Wielokrotnie olewano tą "opiekę" i dało się różne reformy zrobić. I tak samo czas odstrzelić 510 a potem przeżyć 2 artykuły.
A co do 'opieki prasy' to są ciekawsze tematy do podłubania, ale panowie dziennikarze boją się je ruszyć.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Georg

Post autor: Georg » 30 maja 2012, 7:30

A dlaczego zmian nie można wprowadzać etapowo? Wtedy byłby mniejszy hałas.
Najpierw pociąć 510 do 30 minut (rozkład wakacyjny od czerwca), potem w lipcu skrócenie do Babki i w ostateczności połączenie od sierpnia z 508 na trasie MARYMONT-NOWODWORY. Byłoby trochę krzyku na początku września a potem by wszystko ucichło.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 maja 2012, 8:11

Osobiście uważam, że na ten ruch jest zbyt wcześnie. Żeby chociaż wszystkie całki na 17 były niskie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Georg

Post autor: Georg » 30 maja 2012, 8:14

Większość już jest. Jeśli ktoś jest starszy lub niepełnosprawny to zawsze może wybrać przesiadkę: 186 + 33 (Park Olszyna).

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 maja 2012, 8:14

A kiedy przestaną na całkach jeździć parówy?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 maja 2012, 8:17

Georg pisze:Większość już jest. Jeśli ktoś jest starszy lub niepełnosprawny to zawsze może wybrać przesiadkę: 186 + 33 (Park Olszyna).
33 też nie ma wszystkich całek niskich. W ogóle najlepiej by było, jakby zrobić jakąś "gwarantowaną przesiadkę na niskacza" na jednej z tych kombinacji (powiedzmy 5 minut na KS. POPIEŁUSZKI powinno wystarczyć nawet osobie z wózkiem na przejście przez jedne światła), tyle, że przy różnych czasach pełnego kursu to jest nie do zrobienia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Georg

Post autor: Georg » 30 maja 2012, 9:08

Czyli trasa do Marymontu i dalej Popiełuszki - Krasińskiego - Broniewskiego - i w prawo do trasy AK?
Ale to można zrobić z 508, ale z 511 które na Dąbrówce nie ma miejsca musi mieć postój na pętli Metro Marymont.
Można wprowadzić kursy oznaczane jakąś literą - dogodna przesiadka w niskopodłogowy tramwaj na Broniewskiego (186 :arrow: 33)/ Popiełuszki (508 :arrow: 17)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 30 maja 2012, 9:48

A ja bym się jednak wahał, czy nie zostawić bezpośredniego dojazdu z Białołęki do Arkadii.

Skoro ludzie tak jeżdżą (i to licznie), to może nie ma co im kłód pod nogi rzucać? No i zawsze można byłoby napisać, że na Babce jest najlepsza przesiadka z powodu ilości linii tramwajowych ;)
(a co gdyby takie 510 kończyła na CH Arkadia razem z 205?)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 maja 2012, 10:03

Do Arkadii może sobie jeździć, ale dogodna przesiadka - i ewentualne koordynowanie -powinno być do Popiełuszki przyporządkowane.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 20 cze 2012, 22:36

Odpowiedź w sprawie 214:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... dy_ztm.jpg
Tylko, że 214 miało jechać do B.Dworskiej.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 cze 2012, 23:25

tarantula01 pisze:Odpowiedź w sprawie 214:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... dy_ztm.jpg
Tylko, że 214 miało jechać do B.Dworskiej.
Pan Franków chyba nie rozumie języka polskiego albo nie ma pojęcia którędy 214 jeździ, a którędy ma pojechać 152 i że są to zupełnie inne rejony.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 28 cze 2012, 10:17

Zmiana tras linii 508 i 511 w rejonie metra Marymont

od 02.07.2012 (poniedziałek)

W związku z utrudnieniami powstającymi podczas realizacji kursów wariantowych linii 508 i 511 przy zawracaniu na pl. Jacka Kuronia, od dnia 02.07.2012 r. od początku kursowania linii dziennych wymienione kursy zostają zlikwidowane.

Tym samym powyższe linie w dni powszednie w półkursach w kierunku krańca METRO MARYMONT kursują tą samą trasą co w dni wolne od pracy.

ashir

Post autor: ashir » 06 lip 2012, 10:45

ZTM pisze:E-6 częściej na Młociny

Linia E-6, która w okresie wakacyjnym zastępuje zawieszone linie E-4 i E-8, od poniedziałku (9 lipca) będzie w szczycie porannym kursowała częściej. Takie rozwiązanie zapewni mieszkańcom Nowodworów lepszy dojazd do metra Młociny.

Autobusy linii E-6 w porannym szczycie, od godz. 6.45 do godz. 8.00 będą jeździły z częstotliwością co 3 minuty, a nie co 5 minut jak obecnie. Zwiększy się również – do 4 minut - częstotliwość kursowania w pozostałym okresie.

Po południu, autobusy E-6 jadące w kierunku Nowodworów będą odjeżdżały tak jak dotychczas, czyli co 5 minut.
Nie przesadzają trochę, nie zauważyłem ostatnio niezabieralności w 101 i E-6? 8-(

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 06 lip 2012, 11:47

ashir pisze:
ZTM pisze:E-6 częściej na Młociny

Linia E-6, która w okresie wakacyjnym zastępuje zawieszone linie E-4 i E-8, od poniedziałku (9 lipca) będzie w szczycie porannym kursowała częściej. Takie rozwiązanie zapewni mieszkańcom Nowodworów lepszy dojazd do metra Młociny.

Autobusy linii E-6 w porannym szczycie, od godz. 6.45 do godz. 8.00 będą jeździły z częstotliwością co 3 minuty, a nie co 5 minut jak obecnie. Zwiększy się również – do 4 minut - częstotliwość kursowania w pozostałym okresie.

Po południu, autobusy E-6 jadące w kierunku Nowodworów będą odjeżdżały tak jak dotychczas, czyli co 5 minut.
Nie przesadzają trochę, nie zauważyłem ostatnio niezabieralności w 101 i E-6? 8-(
Pewnie były skargi na niezabieralność, czytaj nie mogli zająć miejsca siedzącego. Ile razy byłem popołudniu na Młocinach (rano podejrzewam to samo), to podjeżdżało E-6, wsiadało tyle ile było siedzących i parę stojących, a reszta czekała na następne...

ashir

Post autor: ashir » 06 lip 2012, 11:52

Dokładnie, byłem ostatnio rano na Młocinach i wozy przyjeżdżały zwykle z wszystkimi miejscami siedzącymi + kilkanaście osób stało, nie przypominam sobie widoku wozu wypchanego ludźmi jak sardynkami w puszce. Po południu jest jeszcze ciekawiej...

Zablokowany