Przy obecnych wydarzeniach na kolei, taki duperel jest poważnym skandalem. Serio.rufio198 pisze:A bo to pierwszy raz jak pociąg pojechał nie tam gdzie trzeba? Zdarza się. Pewnie Zachodnia - zgodnie ze zwyczajem - kolejkę źle podała, maszynista za późno się skapował i sensacja gotowa.Ciekawa sytuacja i jak dla mnie niepokojąca. Do tej pomyłki musiało dojść na Wschodnim
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
noidea
Zdaje się, że pasażer chcący wysiąść na p.o. Warszawa Olszynka Grochowska mógłby wziąć w takiej sytuacji na koszt kolei taksówkę... Przykład lekko absurdalny dla tego konkretnego przypadku, ale tu jest niewykonanie umowy przewozu z winy kolei. Jeśli takie coś by wyniknęło np. dla hipotetycznego pociągu pośpiesznego, który powinien się zatrzymać w Otwocku, a pojechał z winy nastawni przez Stojadła, to taki rachunek byłby dość znaczny 
Ale to tak w drodze przemyśleń.
Ale to tak w drodze przemyśleń.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
Nie przesadzałbym. Zdarza się w całkiem cywilizowanych systemach.Adam G. pisze:Przy obecnych wydarzeniach na kolei, taki duperel jest poważnym skandalem. Serio.
To, że teraz o tym się pisze, to tylko przejaw tego, że wreszcie skończyła się znieczulica na to "jakoś to będzie" i ogólną bylejakość. I dobrze.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kluczowa jest informacja nie, czy tor był "dobry", czy "zły"względne brzydki , ale czy był wolny. Bo pomylić się każdy może - ważne, by zadziałały zabezpieczenia...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wlaśnie wracam z warszawy i widzę że są duże opóźnienia po 40-100 minut, wlaśnie między innymi z Chopina, a może tylko z niego nawet.
[ Dodano: |2 Cze 2012|, 2012 11:47 ]
Wg KM oczywiście nic się nie stało. ZTM pisze o śmiertelnym w rejonie ŻiW.
[ Dodano: |2 Cze 2012|, 2012 13:20 ]
To musiał być ten obieg:
http://infopasazer.intercity.pl/index_p ... d=31416776
+240. Gratulacje dla służb. Na medal. Ledwo kilka godzin stania. Gratulacje dla KM za dobrą informację
[ Dodano: |2 Cze 2012|, 2012 11:47 ]
Wg KM oczywiście nic się nie stało. ZTM pisze o śmiertelnym w rejonie ŻiW.
[ Dodano: |2 Cze 2012|, 2012 13:20 ]
To musiał być ten obieg:
http://infopasazer.intercity.pl/index_p ... d=31416776
+240. Gratulacje dla służb. Na medal. Ledwo kilka godzin stania. Gratulacje dla KM za dobrą informację
Nieprzyjemnie to wyglądało. Ofiara leżała dokładnie między szyną zewnętrzną, a ścianą wiaduktu. Po wprowadzeniu lotniskowych SKM odcinek Al. Jerozolimskie - Okęcie zrobił się nad wyraz ciasny i zmieścić wszystko jednotorowo jest kiepsko.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- Solaris U10
Mam nadzieję, że to była ironia...przewoz pisze:+240. Gratulacje dla służb. Na medal. Ledwo kilka godzin stania. Gratulacje dla KM za dobrą informację
Opóźnienia na SKM lotniskowej trwają nadal, co prawda część pociągów jeździła punktualnie, ale reszta w pół taktu, a potem dziura. W połączeniu z wyświetlaczami na lotnisku pokazującymi tylko planowe odjazdy i ledwie słyszalnymi zapowiedziami z głośników tworzyło spory nieporządek. Dodam, że przynajmniej jeden ELF miał niesprawne czołowe wyświetlacze, więc wchodząc na peron nie można było zgadnąć co to właściwie za pociąg.
A jakby inaczej... 240 minut opóźnienia kółka... to faktycznie "szybka reakcja" na zdarzenie. W Metrze spowodowałoby to ogromną aferę i uruchomienie Z-tek. A tu wszystko solidarnie pchano jednotorem na stację, której obsługi Okęcie się dopiero uczy i sobie ledwo radzi nawet jak nie ma wypadku, a co dopiero teraz.Solaris U10 pisze:Mam nadzieję, że to była ironia...
Awaria sieci trakcyjnej pomiędzy Wschodnią a Olszynką w torze 3P. Jazda po torze 4P, część pociągów jedzie z pominięciem Olszynki Grochowskiej
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach