Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
O historii braku porozumienia pomiędzy J&P Avax a administratorem terenu IKEA gdzieś już pisano. Oczywiście przed wprowadzeniem zmiany ZTM nakazał zawarcie takiego porozumienia, niestety ani wykonawca ani inwestor (GDAKA) takowym się nie przejął.
ZTM nadal czeka na uruchomienie lewoskrętu z ul. Piłsudskiego (przedłużenie warszawskiej Radzymińskiej) w al. Armii Krajowej (przedłużenie warszawskiej Toruńskiej) w Markach.
Przystanek pod Decathlonem jest skończony chyba od roku. Przystanek po przeciwnej stronie czeka na zakończenie prac przy dojściu do niego (budowa prostopadłej do dojścia drogi dla rowerów).
Co do liczby linii wolałbym się nie wypowiadać, ale 4 to jednak przesada. Myślę że wystarczyłaby jedna, za to częsta linia.
ZTM nadal czeka na uruchomienie lewoskrętu z ul. Piłsudskiego (przedłużenie warszawskiej Radzymińskiej) w al. Armii Krajowej (przedłużenie warszawskiej Toruńskiej) w Markach.
Przystanek pod Decathlonem jest skończony chyba od roku. Przystanek po przeciwnej stronie czeka na zakończenie prac przy dojściu do niego (budowa prostopadłej do dojścia drogi dla rowerów).
Co do liczby linii wolałbym się nie wypowiadać, ale 4 to jednak przesada. Myślę że wystarczyłaby jedna, za to częsta linia.
Polityka złym doradcą w pracy!
Łomatko, rzeczywiście, dawno tamtędy nie jechałem. W sumie, ten przystanek by się bardzo przydał - nie tylko z powodu tego Decathlonu, ale i z powodu tych osiedli (to jest ul. Geodezyjna, z tego co się orientuję). Swoją drogą, wschodniobiałołęckie osiedla mają chyba najgorsze dojście do komunikacji w całej Warszawie.snooker pisze:Jest zbudowany przystanek przy Decathlonie (w kierunku Marek zresztą też) z którego trochę osób by korzystało (obok Decathlonu do którego obecnie praktycznie nie ma innego dojazdu niż samochodem, jest także nowe osiedle).
+ czy wiadomo, kiedy zostanie oddany do użytku przystanek na TT przy Łabiszyńskiej? On też jest skończony - nawet stoi wiata
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Podbijam, raz wybrałem się na imprezę do koleżanki na ulicę Wyszkowską (mega zadupie) i z autobusu miałem spory kawał drogi do przejścia. Aż ciężko uwierzyć, że to jeszcze Warszawa. Jak dobrze jest mieszkać przy pętli autobusowej.Dantte pisze:Swoją drogą, wschodniobiałołęckie osiedla mają chyba najgorsze dojście do komunikacji w całej Warszawie.
Nie masz pojęcia, po co przystanek, czy wiata?Dantte pisze:+ czy wiadomo, kiedy zostanie oddany do użytku przystanek na TT przy Łabiszyńskiej? On też jest skończony - nawet stoi wiata, swoją drogą nie mam pojęcia po co.
- tarantula01
- Kontakt:
Za wiatę płaciła GDDKiA, więc miasto tylko wskazało, że chce. To chyba dobrze, że infrastruktura się poprawia?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Nowa inwestycja, to jest kompletne wyposażenie. Jeśli Cię to pocieszy, to ok. 98% kosztów tej wiaty pokrywa UE. No tak, ale to też fundusze podatników 
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tyle, że głównie niemieckich 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.