Jeśli to była odpowiedź do mnie, to spieszę poinformować, że miałem na myśli nie budowę przystanków, ale takie planowanie osiedli, aby udało się je obsługiwać komunikację "od środka", a nie obrzeżami...tarantula01 pisze:Za wiatę płaciła GDDKiA, więc miasto tylko wskazało, że chce. To chyba dobrze, że infrastruktura się poprawia?
Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
Bo są stawiane na polach uprawnych, bez dobrej infrastruktury drogowej. A najgorzej jest na Derbach, wewnętrzne uliczki są tak "szerokie", że nie ma szans na skomunikowanie tego od środka... Pozostają marsze do okalających je ulic.Dantte pisze:Swoją drogą, wschodniobiałołęckie osiedla mają chyba najgorsze dojście do komunikacji w całej Warszawie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Poza tym, osiedla tam są w chory sposób odgradzane. Tak właśnie patrząc sobie na osiedle przy Geodezyjnej (obok Decathlonu na TT) - jest ono płotem odgrodzone od Geodezyjnej, żeby dojechać do cywilizacji trzeba... 1,2km do ulicy Lewandów. Piesi mogą sobie skrócić drogę, przeskakując nad kanałkiem. A potem kilometr do pętli 112.
Cóż, wystarczy pogratulować mieszkańcom głupoty, albo łatwowierności w słowa dewelopera. Tylko czekać, aż zaczną publicznie na to narzekać...
Cóż, wystarczy pogratulować mieszkańcom głupoty, albo łatwowierności w słowa dewelopera. Tylko czekać, aż zaczną publicznie na to narzekać...
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Służbowym...
Nie wiem, jak tam jest z zamożnością mieszkańców, na takie, ładnie to ujmując, "dalekie rubieże" się raczej nie wybieram. Ale, niania do pracy też jakoś dojechać musi. No ale nikt nie będzie im wciskać na siłę tych autobusów - szkoda tylko, że maleje % dostępności komunikacji.
Nie wiem, jak tam jest z zamożnością mieszkańców, na takie, ładnie to ujmując, "dalekie rubieże" się raczej nie wybieram. Ale, niania do pracy też jakoś dojechać musi. No ale nikt nie będzie im wciskać na siłę tych autobusów - szkoda tylko, że maleje % dostępności komunikacji.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Burżuazja to mieszka w Konstancinie. Nie rozśmieszaj mnie...Professor pisze:Oj, biedny mieszkania daleko od autobusu nie kupi. Na tych Osiedlach w większości mieszka burżuazja która do pracy śmiga Samochodem.
A auto to nie świadectwo luksusu w dzisiejszych czasach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ludzie, kupując mieszkania, wiedzieli w co się pakują(dotyczy się to również osiedli przy Decathlonie) , że np. autobus daleko, że żłobka brak itd. Niech mają pretensje sami do siebie . Wg mnie Regaty powinny się cieszyc że 120 w szczycie mają co 10 min, gdyż, kiedy ta linia w 2007 roku pojawiła się na Kobiałce kursowała w szczycie co 20 min a poza nim co 30 min. Burżuje też mieszkają na Michałów Grabinie ale EOT.
Co do Tramwaju Wodnego to sobie z głowy wybili
. Ale niektórzy robią sobie spacery do siedemsetek.
Jako ciekawostkę o blokach z Regat dodam że im już im tynki odlatują i ściany pękają (piszę o tych pierwszych blokach oddanych w 2009)
Co do Tramwaju Wodnego to sobie z głowy wybili
Jako ciekawostkę o blokach z Regat dodam że im już im tynki odlatują i ściany pękają (piszę o tych pierwszych blokach oddanych w 2009)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rzeczywiście, jest się z czego cieszyć, że ludzie się w kredyty po 30 lat władowali (względnie ich rodzice posprzedawali pola) i już im się domy sypią. Dobrze im tak, burżuazji niełuskanej!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
Nowe budynki zawsze inaczej pracują niż stare i do tego osiadają. Nihil novi - nie ma co podnosić larum, bo na takie rzeczy jest gwarancja.Professor pisze:Jako ciekawostkę o blokach z Regat dodam że im już im tynki odlatują i ściany pękają (piszę o tych pierwszych blokach oddanych w 2009)
Gorzej mają Ci z Miasteczka Wilanów, których bloki stoją na terenach podmokłych...