Komunikacja w okresie letnich wakacji 2012
Moderator: Wiliam
Z przyjemnością.Georg pisze:Rozwiniesz?
Natomiast minęło trochę czasu i zacząłem doceniać tą linię. Rzeczywiście sporo osób nią jeździ, jeździ punktualnie, teraz nawet zauważyłem, że jest idealnie zrobiony takt 127(które też jest punktualne po skróceniu trasy) ze 158 z Beresteckiej (takt 7-8-7-8). Fajnie to wszystko wygląda. Bardzo często trafia mi się 158, a czasem przy Beresteckiej już potrafi być ciasne. No i muszę przyznać, ze o ile 517 jest bezkonkurencyjne na trasie Berestecka - Dw. Zachodni to 158 (tak samo jak 127) są bezkonkurencyjne na trasie Dw. Zachodni - Pl. Zawiszy, bo 517 zabija lewoskręt przy Kopińskiej. Celowo pominąłem 130, które przecież jeździ też Niemcewicza ale to dlatego, że często tam jeździ Grodzio więc wcale szybciej od 517 nie jest.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
W wakacje 2006 E-2 nie było zawieszone. A o co chodzi z wakacyjnym rozkładem 171, skoro już i tak linia została pocięta przy okazji objazdu Marszałkowskiej?Georg pisze:Może przyszli po rozum do głowy i na wakacje potną czasy przejazdu, zostawiając rozkład (częstotliwość) bez zmian. Apelowałem o to w mailu (m.in. dotyczyło linii 105, 523)fik pisze:Bardziej mnie przeraża 523...
[ Dodano: |26 Cze 2012|, 2012 14:28 ]
105 osłabione - bardzo dobrze. Pewnie będzie co 6 minut w szczycie i co 10 w międzyszczycie. Tylko szkoda że przez to oberwie także 109. Tu akurat zmiana nie była taka niezbędna.
Ciekawe, że po raz pierwszy na wakacje nie zawieszone E-2.
Niepokoi mnie natomiast ścięcie 186. Jeśli powtórzy się sytuacja sprzed roku to będziemy mieli rzadsze 186 (10/15/15) i solówki na 414 czyli bardzo osłabi się komfort podróży w Al. Prymasa. Jeszcze do tego podetną 136.
Jednej linii mi brakuje. Ewidentnie wakacyjny rozkład przydałby się 167. Nie wyobrażam sobie jazdy w wakacje na odcinku Os.Wolska-PKP Kasprzaka bez korków 4 minuty.
Nie rozumiem rozkładu wakacyjnego linii 108. Przecież tam już się nie da nic ściąć. A i czasy przejazdu wydają się być dobre.
Myślę, że ZTM nie zgodzi się na powrót 127 do poprzedniej wersji. To byłoby przyznanie się do błędu... którego wg mnie nie ma.Georg pisze:To walcz o pozostawienie na obecnej trasie. Na FB zaraz po podziale pojawiały się protesty przeciwko skróceniu 127.
W razie czego poprę - obecne 127 jest przynajmniej przewidywalne i nie jeździ po 4 sztuki jak kiedyś.
Linia w obecnym kształcie działa super... no i wreszcie ma idealną frekwencję, bo na pasażerów wcale ale to wcale nie narzeka, a nie jest ciasno.
A tam jest duża frekwencja? Zawsze jak jechałem 158 do centrum od strony Ochoty to przy Muzeum Narodowym autobus się... (kurde, chyba brzydko zabrzmi jak powiem, że wypróżniałfik pisze:Zwłaszcza na Kinowej to pomoże
Myślisz, że ludzie w wakacje przestają jeździć do centrów handlowych?man1956 pisze:W wakacje? Nie byłoby z tym problemu. Znam tę linie prawie od urodzenia. Kiedyś może była bardziej obłożona, ale teraz spoko.