To akurat ostatnia linia, którą bym ruszał.cristle pisze:716
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Nie zapominajcie, że jeszcze w tym roku otwarcie wiaduktu na Gierdziejewskiego 
Wywalenie 178 i skierowanie na Skorosze 129 bardzo dobrym pomysłem i dzięki temu, można coś z Ursusa przez Gierdziejewskiego puścić do Centrum, jak pomysł sprzed kilku lat 194 na pl. Piłsudskiego, to można dalej na Konwiktorską.
716 bym nie ruszał
Wywalenie 178 i skierowanie na Skorosze 129 bardzo dobrym pomysłem i dzięki temu, można coś z Ursusa przez Gierdziejewskiego puścić do Centrum, jak pomysł sprzed kilku lat 194 na pl. Piłsudskiego, to można dalej na Konwiktorską.
716 bym nie ruszał
- Bastian
- Sułtan Maroka
Żadnych więcej linii z Ursusa do centrumRadko pisze:można coś z Ursusa przez Gierdziejewskiego puścić do Centrum, jak pomysł sprzed kilku lat 194 na pl. Piłsudskiego, to można dalej na Konwiktorską.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
To znaczy ja chciałem zrobić 4 rzeczy:
1) 178 - likwidacja
2) 129 jak pisałem wyżej (zastąpienie 178 na odcinku PKP Ursus-PKP Włochy)
PKP URSUS – Regulska – Kompanii Kordian – Spisaka – Al. Jerozolimskie (powrót: Al. Jerozolimskie – Bodycha – Spisaka) – Starodęby – Sławoja–Składkowskiego – Prystora – Ryżowa – Bolesława Chrobrego – Popularna – Techników – Cegielniana – Sympatyczna – Wałowicka – Dźwigowa – Połczyńska – Wolska – Fort Wola – CM.WOLSKI 07
Częstotliwość: 15/20/20
3) 228
OKOPOWA 05 – Okopowa – Towarowa – Grzybowska – Karolkowa (powrót: Karolkowa – Al. Solidarności – Okopowa – OKOPOWA 05) – Al. Prymasa Tysiąclecia – Al. Jerozolimskie – Śmigłowca – Drawska – Dickensa – Pawińskiego – Korotyńskiego – Mołdawska – Racławicka – Żwirki i Wigury – 1 Sierpnia – Al. Krakowska – Grójecka – zawrotka przy ul. Racławickiej – Grójecka – Instalatorów – INSTALATORÓW 01
- Zastąpienie 178 na odcinku Berestecka-Szpital Wolski
- szybszy dojazd mieszkańców Rakowca do CH Reduta/CH Blue City (ZP Berestecka)
- nowe połączenie Kasprzaka z Okopową (bezprzesiadkowe)
- uniezależnienie Instalatorów od długiego i rzadkiego 306
- dla mieszkańców 1 Sierpnia dojazd do Żwirek w kierunku Pl. Zawiszy bez latania po schodach (wiem - argument na siłę)
4) 306
Skrócenie do Osmańskiej-DHL albo do Wyczółek
1) 178 - likwidacja
2) 129 jak pisałem wyżej (zastąpienie 178 na odcinku PKP Ursus-PKP Włochy)
PKP URSUS – Regulska – Kompanii Kordian – Spisaka – Al. Jerozolimskie (powrót: Al. Jerozolimskie – Bodycha – Spisaka) – Starodęby – Sławoja–Składkowskiego – Prystora – Ryżowa – Bolesława Chrobrego – Popularna – Techników – Cegielniana – Sympatyczna – Wałowicka – Dźwigowa – Połczyńska – Wolska – Fort Wola – CM.WOLSKI 07
3) 228
OKOPOWA 05 – Okopowa – Towarowa – Grzybowska – Karolkowa (powrót: Karolkowa – Al. Solidarności – Okopowa – OKOPOWA 05) – Al. Prymasa Tysiąclecia – Al. Jerozolimskie – Śmigłowca – Drawska – Dickensa – Pawińskiego – Korotyńskiego – Mołdawska – Racławicka – Żwirki i Wigury – 1 Sierpnia – Al. Krakowska – Grójecka – zawrotka przy ul. Racławickiej – Grójecka – Instalatorów – INSTALATORÓW 01
- Zastąpienie 178 na odcinku Berestecka-Szpital Wolski
- szybszy dojazd mieszkańców Rakowca do CH Reduta/CH Blue City (ZP Berestecka)
- nowe połączenie Kasprzaka z Okopową (bezprzesiadkowe)
- uniezależnienie Instalatorów od długiego i rzadkiego 306
- dla mieszkańców 1 Sierpnia dojazd do Żwirek w kierunku Pl. Zawiszy bez latania po schodach (wiem - argument na siłę)
4) 306
Skrócenie do Osmańskiej-DHL albo do Wyczółek
Georg,
Ale po co ruszać 306 na Instalatorów? Tam nie ma ani ważnych punktów przesiadkowych, ani wielkich zakładów pracy żeby coś częstrzego od 306 tam pchać. No i chyba nie przyjeżdża aż tak opóźniony do jak na długą trasę to ma mało miejsc gdzie łapie opóźnienia: Puławska, Żwirki i ewentualnie zawrotka na Grójeckiej.
Dobra, fajna linia, nie ruszać
A skasowanie 178 bardzo dobry pomysł.
Ale po co ruszać 306 na Instalatorów? Tam nie ma ani ważnych punktów przesiadkowych, ani wielkich zakładów pracy żeby coś częstrzego od 306 tam pchać. No i chyba nie przyjeżdża aż tak opóźniony do jak na długą trasę to ma mało miejsc gdzie łapie opóźnienia: Puławska, Żwirki i ewentualnie zawrotka na Grójeckiej.
Dobra, fajna linia, nie ruszać
A skasowanie 178 bardzo dobry pomysł.