O chłodzeniu i niechłodzeniu
Klimatyzacja – proces wymiany powietrza w pomieszczeniu, mający na celu utrzymywanie zadanych warunków klimatycznych, czyli odpowiedniego zakresu temperatur i wilgotności powietrza, zapewniających dogodne warunki do pracy i funkcjonowania człowieka (warunki komfortu) lub optymalne warunki dla określonego procesu przemysłowego (np. w przemyśle elektronicznym).
W języku potocznym mianem klimatyzacji określa się błędnie proces chłodzenia (np. samochód osobowy z klimatyzacją).

Najśmieszniejsze akcje, były w zeszłym roku z kierowcami MOBILISu. Pamiętam jak mi się nudziło i jechałem 15 autobusami mobilisu pod rząd, a na dworze ponad 30 st. I pytałem się każdego z nich czy może włączyć klimę... Czternastu mi powiedziało, że jest niesprawna, a piętnasty mnie zwyzywał. I co się dziwić, że pół miliona zabulili, jak tak się starali. Teraz jest lepiej zwłaszcza w SU12-2 i alpino. Kiedyś nie włączali w ogóle, a teraz w większości jest.
Poszukiwane: - #A015 #A077 #1021 #1061 #1069 #4900 #8108 #8159
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Z ciekawostek: w części U18 na Utracie odłączono, zresztą dość mało finezyjnie, przełącznik ECON.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
ECON jest permanentnie wyłączony. Teoretycznie nie ma możliwości odłączenia sprężarki.JKTpl pisze:A w jakiej pozycji go pozostawiono?