Jak mniemam to Tomkowi chodziło o trajtkiSiecool pisze:Znaczy się tramwaje?Tm pisze:moim zdaniem o wiele lepszym wyjsciem byloby inwestwanie w pojazdy napędzane elektrycznie
Paliwa alternatywne w warszawskiej komunikacji miejskiej
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Elektryczne "naprawdę" minibusy są w Rzymie w liczbie 52 sztuk i jeżdżą po historycznej części Rzymu:
http://www.il.pw.edu.pl/~knik/roma/rzym0002.JPG
Akumulatory wystarczają na pół dnia jazdy - w ciągu dnia wymienia się je na pętli (!) na naładowanie o odwozi do zajezdni do naładowania.
Akumulatory wystarczają na pół dnia jazdy - w ciągu dnia wymienia się je na pętli (!) na naładowanie o odwozi do zajezdni do naładowania.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
inż. Glonojad pisze:Elektryczne "naprawdę" minibusy są w Rzymie w liczbie 52 sztuk i jeżdżą po historycznej części Rzymu:
Spotkałem się z takimi pojazdami na linii turystycznej kursującej po zabytkowym centrum Turynu. Naprawdę bardzo fajna sprawa. Ciche, przyjazne środowisku.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
na wodór to dalekie plany, jednak Ministerstwo Gospodarki szykuje program wspierania rodzimej produkcji, by załagodzić spór pomiędzy GIlowską a Samoobroną o biopaliwa...
Rzeczpospolita pisze:W centrach miast i uzdrowiskach samochody komunikacji miejskiej będą mogły jeździć tylko na biopaliwie - proponuje Ministerstwo Gospodarki.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A istnieje definicja uzdrowiska? Może Jastrzębie-Zdrój też jest uzdrowiskiem, w końću nazwa na to wskazujeMeWa pisze:W centrach miast i uzdrowiskach
czyli trolejbusy wstępu nie mają;)samochody komunikacji miejskiej będą mogły jeździć tylko na biopaliwie
A nie Ministersto Rolnictwa?- proponuje Ministerstwo Gospodarki.
jasiu pisze:A istnieje definicja uzdrowiska?
Ustawa z dnia 28 lipca 2005 r. o lecznictwie uzdrowiskowym, uzdrowiskach i obszarach ochrony uzdrowiskowej oraz gminach uzdrowiskowych pisze:Art. 2 ust. 3) uzdrowisko — obszar, na terenie którego prowadzone jest lecznictwo uzdrowiskowe, wydzielony w celu wykorzystania i ochrony znajdujàcych się na jego obszarze naturalnych surowców leczniczych, spełniający warunki, o których mowa w art. 34 ust. 1, któremu został nadany status uzdrowiska;
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
http://www.przegubowiec.com/przegub/akt ... s.php#1000
Jak coś to brygada 9/180
===przegubowiec pisze: 22-07-2008. Od jutra na 180 testowana będzie niebieska Scania OmniCity napędzana etanolem. Autobus garażował będzie w zajezdni Kleszczowa.
viewtopic.php?p=340383#340383BJ.2052 pisze: Godziny odjazdów:
Wilanów: 07.25, 09.55, 12.19, 14.43, 17.19, 20.01
Powązki: 06.24, 08.24, 10.51, 13.39, 16.04, 18.52
Jak coś to brygada 9/180
Dziś sprawdziłem te godziny odjazdów, bo nigdy nie wiadomo, co tam w gazetach piszą (moje info o godzinach odjazdów pochodzi z dodatku warszawskiego do "Dziennika" z wczoraj) i rzeczywiście - o tych godzinach testowa Scania odjeżdża z obu pętli.TGM pisze:O tej testowej Scanii na etanol co to jeździ na 180 podobno.