Sny...
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W przypadku pioruna to nawet krócej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kurde, mam to samo. Już tyle razy się w ten sposób obudziłemGlonojad pisze:A ja się zastanawiam, jak to mózg robi, że zawsze to bodźca zewnętrznego wynajduje logiczne, (wewnętrzsnowo) uzuasadnienie, nie raz dość długie... mnie na przykład kiedyś obudził piorun w chwili, gdy dziennikarze jakiejś stacji radiowej własnie detonowali bombę pod siedzibą konkurencji.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- Bastian
- Sułtan Maroka
A skąd wiecie, że się wam to śniło wcześniej? Bo się wam śniło?
A może to wszystko tworzy mózg niejako wstecznie, w chwili wybudzania? Na zasadzie dorobienia historii do aktualnego bodźca? 

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
To by oznaczało, że sen trwa ułamek sekundy i jest "puszczany" od chwili tego bodźca. Jakoś nie mogę w to uwierzyć, ale też ciężko mi pojąć, że sen kończy się w racjonalny sposób akurat wtedy gdy coś mnie obudzi. A może mózg "na szybko" dorabia jakieś racjonalne zakończenie?

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Mnie również wielokrotnie zdarzało się mieć końcówkę snu idealnie wpasowaną w bodziec wybudzający. Choć ja jestem zwolennikiem teorii, że bodziec musi mieć odpowiednią długość, żeby mózg zdążył dopasować sen. W przypadku grzmotu nie jest to takie trudne.
Glonie - a pamiętasz co śniło Ci się tuż przed detonacją bomby? Czy to był cały czas sen o dziennikarzach czy może mózg szybko zmienił śnioną historię?
Możliwości ludzkiego mózgu wydają się być przeogromne, wszak mówi się, że wykorzystujemy ledwie od 5 do 20%
Glonie - a pamiętasz co śniło Ci się tuż przed detonacją bomby? Czy to był cały czas sen o dziennikarzach czy może mózg szybko zmienił śnioną historię?

Możliwości ludzkiego mózgu wydają się być przeogromne, wszak mówi się, że wykorzystujemy ledwie od 5 do 20%
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Mi się ostatnio śniło jak gdzieś spotkałem lewara, numer 402.
Już wyciągałem aparat, gdy autobus został przesłonięty przez tramwaj. Gdy odjechał w siną dal, z autobusu pozostał tylko sam kierowca, w dodatku na koniu
I oczywiście w tym momencie się obudziłem.

Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Twój mózg domaga się, abyś kupił dezodorant Old-SpiceDaniel_FCB pisze:Mi się ostatnio śniło jak gdzieś spotkałem lewara, numer 402.Już wyciągałem aparat, gdy autobus został przesłonięty przez tramwaj. Gdy odjechał w siną dal, z autobusu pozostał tylko sam kierowca, w dodatku na koniu
I oczywiście w tym momencie się obudziłem.

- vernalisadonis
Takiego czegoś nie, ale coś podobnego: czasem na widok czegoś przypomina mi się, że to mi się śniło. Prawie jak deja vu. Np. wchodzę do pokoju, widzę stół i myślę sobie: "ale na nim stał talerz!".
Natomiast sny bardzo szybko zapominam po przebudzeniu. Podobno na to pomaga spisywanie ich - że po paru miesiącach pamięta się więcej szczegółów.
Natomiast sny bardzo szybko zapominam po przebudzeniu. Podobno na to pomaga spisywanie ich - że po paru miesiącach pamięta się więcej szczegółów.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Matrix2441
- Matrix2441
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co w tym zaskakującego?Matrix2441 pisze:Najciekawsze, że najpierw poszły do zamknięcia tematy z Tabor i Przewoźnicy

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Matrix2441