Tym sposobem wszystko, co jedzie z/od Łowicza byłoby na czerwono bo objazd przez WGT powoduje znaczne opóźnienia (nawet do 20 minut)...przewoz pisze:Natomiast nie wiem od kiedy, ale dziś na przykład Infopasażer nie pokazuje opóźnień (choć różowo nie jest na pewno), więc ciężko określić, czy coś się dzieje
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
http://www.mazowieckie.com.pl/utrudnien ... owicz.htmlKoleje Mazowieckie pisze:Awaria pociągu PKP Intercity na linii Warszawa - Łowicz
2012-08-14 09:56
Na przystanku Warszawa Gołąbki nastąpiła awaria pociągu PKP Intercity nr 7100 rel. Poznań - Warszawa. Uszkodzony skład utrudnił możliwość wjazdu pociągów z kierunku Sochaczewa do Warszawy Zachodniej.
Z powodu awarii pociągi 'Kolei Mazowieckich - KM" na linii Warszawa - Sochaczew mogą być opóźnione około 10 - 20 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Utrudnienia w ruchu potrwają do około godz. 11:00.
Przez blisko pół godziny ruch kolejowy w tym kierunku zamarł. Do ściągnięcia składu wysłany został ET22-1124, który poprowadził skład do Wschodniego. Do 11 trwały opóźnienia spowodowane tym zdarzeniem - kolejka składów sięgała wjazdu do Płochocina
-
Mateusz950
Zatkana linia średnicowa w kierunku W-wy Wsch.
[ Dodano: |16 Sie 2012|, 2012 16:23 ]
I znów to samo, tyle że na rozjazdach przy W-wie Zachodniej
W podobnej sprawie piszą Koleje Mazowieckie w swoich komunikatach.ZTM pisze:Utrudnienia w kursowaniu SKM i KM
12:45 Zablokowany przejazd przez stację Warszawa-Śródmieście w kierunku wschodnim.
Pociągi linii S-1, S-2, S3S oraz KM kierowane są szlakiem dalekobieżnym przez Warszawę-Centralną z pominięciem stacji Warszawa-Ochota, Warszawa-Środmieście, Warszawa-Powiśle oraz Warszawa-Stadion.
13:10 Zakończenie utrudnień.
Koleje Mazowieckie pisze:Utrudnienia w ruchu pociągów na linii średnicowej w Warszawie
2012-08-16 12:49
Na przystanku Warszawa Śródmieście nastąpiła usterka w pociągu nr 9410 rel. Łowicz Główny (10:36) - Warszawa wschodnia (12:24) utrudniająca jego dalszą jazdę. Pociąg zostanie awaryjnie sprowadzony do stacji Warszawa Wschodnia ze zmniejszoną prędkością.
Do czasu pełnego odblokowania możliwości jazdy przez Warszawę Śródmieście pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa wschodnia kierowane będą przez Warszawę Centralną, z pominięciem przystanków: Warszawa Ochota, Warszawa Śródmieście, Warszawa Powiśle, Warszawa Stadion.
Na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia pociągi kursują bez zakłóceń.]
Koleje Mazowieckie pisze:Przywrócenie rozkładowej organizacji ruchu pociągów na linii średnicowej w Warszawie
2012-08-16 13:18
O godz. 13:15 przywrócona została rozkładowa organizacja ruchu pociągów na linii średnicowej podmiejskiej w Warszawie, na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa wschodnia.
[ Dodano: |16 Sie 2012|, 2012 16:23 ]
I znów to samo, tyle że na rozjazdach przy W-wie Zachodniej
ZTM pisze:Możliwe utrudnienia w kursowaniu pociągów SKM i KM
15:25 W wyniku awarii pociągu Kolei Mazowieckich na rozjeździe w rejonie stacji Warszawa-Zachodnia możliwe są opóźnienia w kursowaniu pociągów linii S-1, S-2 oraz S3 i KM w kierunku wschodnim.
Niektóre pociągi mogą być kierowane przez Warszawę Centralną z pominięciem stacji Ochota, Śródmiescie, Powiśle i Stadion.
15:35 Trasa została udrożniona.
Pod jadącą kolejkę WKD w piątek ok. 23:05 dostała się kobieta pomiędzy stacjami W-wa Al. Jerozolimske a Reduta Ordona, akurat ja nią jechałem.
WPR24 pisze:Tragiczne zdarzenie pomiędzy stacjami Warszawskiej Kolei Dojazdowej. W piątek późnym wieczorem pod koła pociągu WKD wpadła kobieta. Po przewiezieniu do szpitala zmarła.
Do wypadku doszło około północy. – Otrzymaliśmy zgłoszenie, że pomiędzy stacjami Warszawa Aleje Jerozolimskie i Reduta Ordona kobieta wpadła pod pociąg – mówi oficer dyżurny Komendy Rejonowej Policji Warszawa III. – Na miejsce przyjechała także karetka pogotowia, która zabrała poszkodowaną do szpitala przy ul. Barskiej. Tam jej stan jednak gwałtownie się pogorszył i pomimo szybkiej akcji reanimacyjnej, nie udało się uratować jej życia – dodaje.
Na razie nie wiadomo, jak doszło do wypadku. Policjanci rozpoczną prawdopodobnie dochodzenie w tej sprawie. Powinno ono wyjaśnić, co dokładnie się stało.
Rozkraczył się właśnie na Śródmieściu AKMe do Dęblina KM101, odbędzie się operacja spychania go przez kibel z Łowicza, który stoi za nim. 
Ze Skierniewic do Wschodniejbuttle pisze:Rozkraczył się właśnie na Śródmieściu AKMe do Dęblina KM101, odbędzie się operacja spychania go przez kibel z Łowicza, który stoi za nim.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Co dokładnie stało się dziś na odcinku Wyszków-Ostrołęka? Pociąg 70250 z Ostrołęki do W-wy Zachodniej na WWO miał podane +65 min i skróconą relację z Przetyczy. Słyszałem, że porwało sieć w okolicy Pasiek, ale szczegółów nie znam 
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Na SITKolu podają, że na szlaku Przetycz - Pasieki doszło do zerwania sieci trakcyjnej. Uruchomiona KKZ.