Szczególnie 521 dublujące SKM nie jest marnowaniem brygad, których ponoć ciągle brak... i to w dzielni, gdzie większość korzysta z samochodu, bo wszędzie daleko.pawcio pisze:Jakoś 519 i 521 trzymają się całkiem nieźle, choć zamachów na nie (i to całkiem poważnych i oficjalnych) było sporo więcej niż na 512.BJJ pisze:sam sobie przeczysz. skoro skasowano inne, czemu nie tę?
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Coś czarnego, w relacji np. Zacisze - Targówek. Bo zakładam, że zawrotka przy Wileńskim nie przetrwa, więc dowożenie do Wileńskiego odpada. No i albo to całe Zacisze (w sensie obecnej trasy 512) to parę domków, albo poważny potok. Jeśli parę domków, to Libero do Radzymińskiej i zawrotka gdziekolwiek się da, byleby mogli się przesiąść jednoperonowo przy Młodzieńczej, a jeśli poważny potok, to 512 ma sens. A moim zdaniem nie ma.pawcio pisze:A na samo Zacisze co byś chciał wepchnąć? Bo coś tam jednak (i to w miarę sensownego) musi jeździć.
Toż mówię, że łatwiej nie dać niż dać i zabrać.BJJ pisze:Szczególnie 521 dublujące SKM nie jest marnowaniem brygad, których ponoć ciągle brak... i to w dzielni, gdzie większość korzysta z samochodu, bo wszędzie daleko.
Jak nic wychodzi 119 do Wschodniego.Szeregowy_Równoległy pisze:Coś czarnego, w relacji np. Zacisze - Targówek. Bo zakładam, że zawrotka przy Wileńskim nie przetrwa, więc dowożenie do Wileńskiego odpada.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dobra, nadmiar kreatywności: Zacisze - Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska - Kościeliska - Spójni - Codzienna - Zaciszepawcio pisze:Jak nic wychodzi 119 do Wschodniego.Szeregowy_Równoległy pisze:Coś czarnego, w relacji np. Zacisze - Targówek. Bo zakładam, że zawrotka przy Wileńskim nie przetrwa, więc dowożenie do Wileńskiego odpada.
Lepiej?MichalJ pisze:Czy wy piszecie aby na temat?
Pójdę w kontrpotok. Biorąc pod uwagę przejezdność Młodzieńczej i lewoskrętu Radzymińska->Młodzieńcza to to mogłaby być optymalna czasowo trasa dla 527. Tylko czy Spójni nadaje się na coś więcej niż osobówkę?Szeregowy_Równoległy pisze:Dobra, nadmiar kreatywności: Zacisze - Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska - Kościeliska - Spójni - Codzienna - ZaciszeOczywiście rano częste w tej wersji, rzadkie w drugą stronę, po południu na odwrót. Albo innymi ulicami, tam, gdzie się da, ale na tej zasadzie, z jednym krańcem na Zaciszu i jazdą w stylu 208. No i 12 metrów to maks, tylko na godziny szczytu, tłumów tam nie ma.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chłopaki z dodatków mówią, że zjeżdżając z Zacisza do Jórskiego się przebijali przegubami bez problemu wyjeżdżając z krańca w prawo, nie do Młodzieńczej, a w drugą stronę. Nie mam pojęcia jak, ja zjeżdżałem przez Młodzieńczą, ale to byłaby moja alternatywa dla Spójni. A lewoskręt z Radzymińskiej w Młodzieńczą rozłoży każdą linię, dopóki ktoś nie ustawi tam sygnalizatorów kierunkowych do lewoskrętów z zależnymi od pory dnia czasami trwania faz dla lewoskrętów dla poszczególnych wlotów.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Z Blokowej nie ma możliwości wyjazdu w Radzymińską w stronę Młodzieńczej, co rozwala mój misterny plan. No i powraca pytanie, czy coś większego od Libero musiałoby tam jeździć? A skoro Solina może oficjalnie po progach (741), to może i Libero może?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jak podnosili autobus, to nad progami mogli spokojnie przejść, jeśli nie są jakoś strasznie wysokie. Offtopicznie: dlatego jestem przeciwnikiem progów, wolę sztuczne nierówności, które zmuszają do zmniejszenia prędkości, a jednocześnie nie urwie się na nich elementów podwozia.
- Matrix2441
@Szeregowy: W 2008 roku wysyłałem maila w sprawie linii na Zacisze do ZTM-u. Nc nie wywalczyłem. A Spójni przegubami... chłopie, ja tam rowerem prędkość dozwoloną przekraczam a jeszcze do tego progi... to już eliminuje wariant linii. A podejrzewam, że chłopaki z Mobilisu jeździli Codzienną, Rolanda, Gilarską i Samarytanką do Jórskiego. Ale nie wiem czy pamiętacie, jak frezowali Młodzieńczą, to 512 jeździło do Targówka (ale to w tej chwili nie ma nic od rzeczy) a z Targówka trasą: TARGÓWEK - Trocka - Radzymińska - Jórskiego - Samarytanka - Gilarska - Rolanda - Codzienna - ZACISZE jeździło Z12. Może coś takiego miałoby szansę (choć nie bardzo, bo ciężko by było z przesiadką do czegokolwiek). A wracając do propozycji Szeregowego na Spójni, to jeśli już, to Kościeliska i w prawo Krośniewicka - Gliwicka - Blokowa - ZACISZE i tu jest chyba bez progów i wyjazd prosto na pętlę Zacisze
Ale nie wiem czy cokolwiek z tego ma sens bytu... 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jakimi przegubami? Coś z Zacisza do Radzymińskiej to najwyżej 10 metrów autobusu. 512 z codziennej wyjeżdża prawie puste, raczej wątpię w cudowne rozmnożenie pasażerów.