O spółce Przewozy Regionalne
Moderator: JacekM
-
kamiloux92
Niestety, nie zanosi się na to, by województwo lubelskie czy podkarpackie powołało swoje koleje wzorem np. Mazowsza. Wystarczyłoby zastąpić szynobus składem wagonowym i jaki problem widzi w tym Podkarpacie... Może przynajmniej TLK pojedzie w zastępstwie na tej trasie, ale ceny dla studentów nie będą już tak atrakcyjne.
Warszawa -najpiękniejsze miasto w Polsce 
Może to, że takie są drogie w utrzymaniu?kamiloux92 pisze:Wystarczyłoby zastąpić szynobus składem wagonowym i jaki problem widzi w tym Podkarpacie...
A cała sprawa jest logiczną konsekwencją wieloletnich zaniechań w dziedzinie elektryfikacji. Gdyby ta trasa była pod drutem, by się puściło po prostu kibla zamiast smrodobusa, i problem ze zbyt małymi pociągami byłby załatwiony. Niestety, nasi decydenci mają fobię przed słowami „elektryfikacja” oraz „budowa nowej linii”, i teraz tak wychodzi.
Wystarczyłoby dwa szynobusy razem połączone puścić i byłoby po problemie.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
-
kamiloux92
- fik
- Naczelne Chamidło
Co? To idiotyczne elektryfikacje różnych Ciechocinków, Pyskowic Miast, Mórd, Gorlic, itd, itp, prowadzone do połowy lat 90. za ogromne pieniądze, a następnie puszczanie pustawych kibli (które wcale nie są specjalnie ekonomiczne) są jedną z głównych przyczyn zapaści finansowej "starego PKP". Sprawa jest konsekwencją tego, że zrzucono nadrobienie wieloletnich zaniechań w dziedzinie pozyskania nowoczesnego i taniego w utrzymaniu taboru na województwa, które na to nie stać - a jednocześnie posiadany park taborowy rozdrabnia się na dziesiątki linii, powodując degradację oferty na podstawowych ciągach - a skala zjawiska wzrasta, bo idiotycznych, stricte politycznych i całkowicie nieprzygotowanych reaktywacji jest coraz więcej, ostatnim przykładem Włodawa.Vilén pisze:A cała sprawa jest logiczną konsekwencją wieloletnich zaniechań w dziedzinie elektryfikacji.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Hm... O czymś nie wiedziałem. Kolega ze swoją ładniejsza połową w weekend zwiedzał Kraków, udając się tam pociągiem Inter Regio. Dostał bilet oraz dopłatę za to, żew pociąg jedzie CMK. Za CMK normalne płaci się 5 zł, za ulgowe - 3. Ki diabeł, nie można po prostu mieć ceny biletu, a nie takie głupoty?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.