Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
Kwity sobie, ich sprawdzanie sobie.Wolfchen pisze:W sporej części PKSów dalekobieżnych (korzystam niemal wyłącznie nocą) kwity bagażowe są normą (Polonus, PB, PKS Elbląg czy Białystok). Ale tu dużo od przewoźnika zależy
Na kilkadziesiąt moich podróży PB, tylko dwa razy kierowca faktycznie sprawdzał, czy każdy bierze swój bagaż. Na kilka podróży Polonusem (Warszawa - Lwów, jak jeszcze się to opłacało), nikt nie robił tego ani razu. W Simple Express tak samo. Wczoraj jechałem z kolei niechcący Neobusem i kwitów nie było w ogóle.
noidea
Ja, korzystający rzadko, bo rzadko, ale jednak mimo wszystko korzystający z trasy Warszawa - Rzeszów w Polonusie i PKS-ie Rzeszów się nie spotykałem z żadnymi kwitami bagażowymi. Dopiero w tym roku w PB się spotkałem z takim wynalazkiem. Inna sprawa, że pan wydający bagaże na MW nie patrzył się na kwity u ludzi, jeno szedł na żywioł.Wolfchen pisze:W sporej części PKSów dalekobieżnych (korzystam niemal wyłącznie nocą) kwity bagażowe są normą (Polonus, PB, PKS Elbląg czy Białystok). Ale tu dużo od przewoźnika zależy
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Za ten link Fik ma u mnie browara (przy pierwszej możności poznania ). Sam bym tego Simple Express nie wyczaił.fik pisze:Wymień sobie na Simple Express, taniej i znacznie wygodniej.Dantte pisze:Polskim Busem będę jechał tylko raz - o ile do tego czasu nie zbankrutuje - w relacji Berlin - Warszawa pod koniec sierpnia, tylko dlatego, że będzie mnie on kosztował 35 zł
Dzięki temu siedzę w wygodnym, klimatyzowanym i luźnym autokarze za 30 PLN, a nie w mnóstwodużo droższym BWE albo ciasnym mimo wszystko PB. Nie powiem, mogłoby być szybciej (pociągiem zdążyłbym na Gran Derbi ), ale za taką cenę jest ok.
Dodam, że na pokładzie jest ok. 20 osób, w tym "gruponowych" 6 albo 7. Obsługa jest ok (nawet bagaż sami wydają).
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- fik
- Naczelne Chamidło
Zawsze do usług, generalnie odkąd sam skorzystałem z SE w drodze do/z Wilna stwierdziłem z miłym zaskoczeniem, że da się zrobić w miarę wygodny autobus dalekobieżny. PB jest przepaść dalej w tej kategorii.Daniel_FCB pisze:Za ten link Fik ma u mnie browara (przy pierwszej możności poznania ). Sam bym tego Simple Express nie wyczaił.fik pisze: Wymień sobie na Simple Express, taniej i znacznie wygodniej.
Dzięki temu siedzę w wygodnym, klimatyzowanym i luźnym autokarze za 30 PLN, a nie w mnóstwodużo droższym BWE albo ciasnym mimo wszystko PB. Nie powiem, mogłoby być szybciej (pociągiem zdążyłbym na Gran Derbi ), ale za taką cenę jest ok.
Dodam, że na pokładzie jest ok. 20 osób, w tym "gruponowych" 6 albo 7. Obsługa jest ok (nawet bagaż sami wydają).
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No przecież na dole strony podanej przez Fika jest link (kliknij w napis "strona internetowa")
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.