Obiegi i obsługa połączeń KM
Moderator: JacekM
Też go nie spotkałem, wydaje mi się że jeszcze nie wrócił z Pesy. Może niebawem, we wrześniu, na szkolny rozkład by się przydał już.Jacek Z. pisze:Pozwolę sobie nieco odgrzebać wątek: czy ktoś z Was się może orientuje jak się miewa powypadkowy KM-owy Elf, EN76-012Widuje czasem różne ich egzemplarze, lecz tego akurat wciąż nie...
Czy może ktoś napisać, które obiegi KM są na piętrusy, które na Flirty a które na Elfy? Do tej pory będąc w Warszawie i okolicy widywałem piętrusy na linii do Radomia, Flirty do Siedlec a Elfy do Działdowa. W tym tygodniu na linii radomskiej widziałem praktycznie same kible i jeden skład na piętrusach. Z góry dziękuję za każdą informację.
Piętrusy: ZTCP wszystkie osobowe przez Centralny, które nie są linią lotniskową (znaczy nie kończą biegu w Modlinie czy też na Okęciu).
FLIRTy: Większość pociągów Warszawa Zachodnia - Siedlce przez Śródmieście (albo i wszystkie)
Elfy: wsio, co zaczyna z Okęcia, do tego jeszcze częściowo Zachodnia - Ciechanów (Wawa - Ciechanów, ten około 8 z DWZ/8 na pewno Elf, bo nim jechałem nie tak dawno).
FLIRTy: Większość pociągów Warszawa Zachodnia - Siedlce przez Śródmieście (albo i wszystkie)
Elfy: wsio, co zaczyna z Okęcia, do tego jeszcze częściowo Zachodnia - Ciechanów (Wawa - Ciechanów, ten około 8 z DWZ/8 na pewno Elf, bo nim jechałem nie tak dawno).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Nie wiem na ile to było awaryjne/tymczasowe, ale w zeszłym tygodniu, we wtorek i środę Radom o 18:05 był kiblem (przyspieszony). Tydzień wcześniej też tak raz było, nie pamiętam w który dzień.Wolfchen pisze:Piętrusy: ZTCP wszystkie osobowe przez Centralny, które nie są linią lotniskową
Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt. Abraham Lincoln.
KM 12266/7 trasowany na kiblach.skipper pisze:Nie wiem na ile to było awaryjne/tymczasowe, ale w zeszłym tygodniu, we wtorek i środę Radom o 18:05 był kiblem (przyspieszony). Tydzień wcześniej też tak raz było, nie pamiętam w który dzień.Wolfchen pisze:Piętrusy: ZTCP wszystkie osobowe przez Centralny, które nie są linią lotniskową
Był obieg Radom-Działdowo-Radom na piętrusa. Nocował w Działdowie.przewoz pisze:Jeszcze jeden do Radomia jest na kiblach i coś z Góry rano etc, więc nie wszystko przez Centralny to piętrus.
ELFy poza lotniskową jeżdżą jeszcze na większości na Nasielsk. Na Nasielsk jeździ też jakiś tam obieg piętrusów.
...z wyjątkiem KME7. Jeździ na nim podwójny turbokibel. Raz dziennie. Relacji Celestynów - Grodzisk Maz. Z pominięciem przystanków: Pogorzel Warszawska, Stara Wieś i Śródborów. Tak, to wszystkie. No i jest raptem jedna relacja dziennie. W godzinach wieczornych.Jacek Z. pisze:KME (np. KME8)
Aż żal tego "ekspresu".