To głupota.Życie Warszawy pisze:Prawdopodobnie ZTM scali z powrotem też linie 127 i 520, które na czas utrudnień zostały podzielone. (...)
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
-
michael112
Co do 127 się zgadzam, co do 520 nie. Linia tak naprawdę jest przyspieszona tylko na 2 odcinkach (Park Moczydło-Wola Ratusz i Pl. Bankowy-Centrum). Jeśli zostanie podział na 2 linie to spokojnie może to być 155 i 137. Bo charakteru przyspieszonego nie będzie.michael112 pisze:To głupota.Życie Warszawy pisze:Prawdopodobnie ZTM scali z powrotem też linie 127 i 520, które na czas utrudnień zostały podzielone. (...)
- Bastian
- Sułtan Maroka
W sumie całkiem ciekawy pomysłGeorg pisze:Jeśli zostanie podział na 2 linie to spokojnie może to być 155 i 137.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
kierowcą nie jestem, rozkładu nie mam. ale prowadziliśmy obserwacje i notowaliśmy. w porannym szczycie jechało się od 30 do 55 minut. W zasadzie pasażerów rozkład nie interesuje, interesuje czas rzeczywisty.Pawel_ pisze:Ma ktoś rozkład 527 za czasów Radzymińskiej? Ile wtedy minut 527 śmigało do MRA w szczycie?
Mały powrót do przeszłości.
Głębocka to był jeden wielki korek od Berensona do Malborskiej - z powodu cyrków przy zjeździe na Trasę Toruńską. W tej chwili przejazd jest prawie płynny, a za miesiąc będzie płynny. Korkowało się przed skrętem w Radzymińską - lepsze ustawienie świateł powinno problem rozwikłać.
Wprowadzenie i egzekwowanie bus-pasa przyspieszyło podróż o jakieś 10-15 min.
Tymczasem na św. Wincentego zawsze stało się najpierw na Głębockiej, potem na Św. Wincentego, potem trochę na moście, a potem to już była upragniona stacja metra.
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”
http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poleciałby 1, 522 to powinno w ogóle Zxx być.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czemu? Żeby można było znowu połączyć w jeden tasiemiec 520? Który zawsze zdawał mi się linią, która składała się z dwóch całkowicie odmiennych odcinków, połączonych ze sobą na siłę trzecim odcinkiem, w dodatku dublującym tramwaje i metro.Glonojad pisze:Poleciałby 1, 522 to powinno w ogóle Zxx być.
Jak dla mnie, obecny układ 520 i 522 jest układem najsensowniejszym, a w dodatku najprostszym i najlogiczniejszym. 522 przydałoby się jedynie uzwyklić (bo omijanie węzłów przesiadkowych jest absurdalne), a w przypadku 520 zerwać z iluzją przyspieszoności, i tyle.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie o to mi chodzi, chodzi mi o sens statystyczny, który tak bolał Georga. Sens merytoryczny linii przyspieszonej, która główny odcinek przyspieszony ma w Śródmieściu, jest zerowy. Końcówka zachodnia dla 520 też jest nonsensowna, Znana powinna mieć silnego zwyklasa, jest zbyt blisko centrum w zbyt gęstej zabudowie po drodze, by czerwoniak miał sens.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Najsensowniejszym ? Jak otworzą Marszałkowską, to jak sobie wyobrażasz wykonywanie oberka przez 520 ?
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
A, czyli zasadniczo się zgadzamy. Z tą końcówką 520 zresztą też masz rację, MZ ta linia powinna dojeżdżać do Zachodniego…Glonojad pisze:Nie o to mi chodzi, chodzi mi o sens statystyczny, który tak bolał Georga. Sens merytoryczny linii przyspieszonej, która główny odcinek przyspieszony ma w Śródmieściu, jest zerowy. Końcówka zachodnia dla 520 też jest nonsensowna, Znana powinna mieć silnego zwyklasa, jest zbyt blisko centrum w zbyt gęstej zabudowie po drodze, by czerwoniak miał sens.