Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
MŚD w godzinach szczytu jest na zasadach sprzed 22.07., Jagiellońska od Kłopotowskiego do Ratuszowej tak samo, tyle że całodobowo. No i zakaz skrętu w lewo z W-Z w Jagiellońska (relacja zachód północ).BJ pisze:Puławska (Zielony Ursynów) - Jagiellońska w szczycie: lepiej Puławska-Marynarska-ŻiW-Prymasa czy Puławska-Marszałkowska*-Most ŚD?
- fik
- Naczelne Chamidło
No właśnie o to pyta.MZ pisze: Ale gdzie Ty chcesz się przesiadać z pociągu na autobus?
No właśnie tego chce uniknąć. Naprawdę tak ciężko przeczytać ze zrozumieniem?MZ pisze:Jeśli chcesz jechać z Warszawy, to najlepiej od razu wsiądź w autobus
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Po samym moście można jeździć. Ograniczenie obowiązuje na odcinku Wisłostrada-tunel.primoż pisze:MŚD w godzinach szczytu jest na zasadach sprzed 22.07.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
MZ pisze:Jeśli chcesz jechać z Warszawy, to najlepiej od razu wsiądź w autobus
Jak ktoś nie umie pisać zrozumiale, to i czytać ze zrozumieniem się nie da.fik pisze:No właśnie tego chce uniknąć. Naprawdę tak ciężko przeczytać ze zrozumieniem?
Pytanie: "Jak najlepiej dojechać z Warszawy do Szydłowca spędzając jak najmniej czasu w autobusie?" można zrozumieć:
a) autor chce dojechać pociągiem z przesiadką na autobus, ale w autobusie chce być jak najkrócej;
b) autor chce dojechać autobusem bez przesiadki i szuka takiego kursu, który dowiezie go najszybciej.
Ty jesteś "kolejowy", więc zrozumiałeś po swojemu, ja jestem "autobusowy", więc też zrozumiałem po swojemu. Rozumiesz?
W Gąsawach nie ma nic (dosłownie). Można wysiąść jeszcze na p.o. Jastrząb i stamtąd łapać busa relacji Wierzbica - Szydłowiec, ale jeździ rzadko i kawałek do niego jednak trzeba iść...TranslatorPS pisze:Szydłowiecki przystanek kolejowy jest jakieś 6,5km od Szydłowca per se, w Gąsawach Rządowych - może jakiś busiarz stamtąd jedzie, ale wątpię
Kiedyś była komunikacja, bodaj linia M nawet pod dworzec jeździła...Vilén pisze:Swoją drogą, dziwi mnie brak jakiejkolwiek komunikacji między dworcem a miastem… taki Nasielsk tam ma, a jest od Szydłowca mniejszy…
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Kiepsko zrozumiałeś, skoro wcześniej jest zadawane pytanie "czy może jakieś autobusy tam nie zahaczają żadnego pobliskiego dworca?". Jakoś wszyscy, poza tobą, doskonale pojęli sens pytania, tylko jeden MZ uparcie tupie nóżką i pisze "jedź autobusem, jedź autobusem". Vilen wyraźnie w kolejnych postach zaznacza, że chce jechać pociągiem, więc twoja interpretacja jest całkowicie do bani.MZ pisze: Ty jesteś "kolejowy", więc zrozumiałeś po swojemu, ja jestem "autobusowy", więc też zrozumiałem po swojemu. Rozumiesz?
Akurat to pytanie było zadane później niż to zacytowane przeze mnie i na to pytanie odpowiedziałem zresztą Vilenowi, że nic mi nie wiadomo o jakimś połączeniu z dworcem PKP w Szydłowcu (pytał o pobliski dworzec, a ten jest jeden w pobliżu Szydłowca). A skoro tak dobrze znasz trasy kolejowe, to trzeba było podpowiedzieć koledze, do którego przystanku lub stacji powinien dojechać, zamiast czepiać się kwestii interpretacji wypowiedzi. Ja przynajmniej starałem się jakkolwiek pomóc. Ale chyba niepotrzebnie...fik pisze:Kiepsko zrozumiałeś, skoro wcześniej jest zadawane pytanie "czy może jakieś autobusy tam nie zahaczają żadnego pobliskiego dworca?".
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie. Już po tym pytaniu napisałeś "[j]eśli chcesz jechać z Warszawy, to najlepiej od razu wsiądź w autobus", całkowicie wbrew intencjom pytającego.MZ pisze: Akurat to pytanie było zadane później niż to zacytowane przeze mnie
Niestety, nie znam połączeń autobusowych w tym rejonie, więc nie mogę udzielić odpowiedzi, choćbym chciał.MZ pisze:A skoro tak dobrze znasz trasy kolejowe, to trzeba było podpowiedzieć koledze, do którego przystanku lub stacji powinien dojechać, zamiast czepiać się kwestii interpretacji wypowiedzi.
Pomocny MZ - w sklepie sprzeda klientowi proszącemu o bułkę pół litra wódki. "Ale ja chciałem bułkę" - "nie, wódka jest smaczniejsza".MZ pisze:Ja przynajmniej starałem się jakkolwiek pomóc.
EOT.