Żartujesz, prawda? W Gdańsku się z tym bawili, opinie były delikatnie mówiąc złe...MichalJ pisze:I że w związku z tym rozjazd do zawracania tych dwukierunków będzie nakładkowy?
[ZTM] Jest decyzja środowiskowa dla tramwaju na Tarchomin
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Oficjalnie...prawda:MichalJ pisze:Nie, nie żartuję. Mignęło mi w mediach. Nie przypomnę sobie, gdzie.Wolfchen pisze:Żartujesz, prawda? W Gdańsku się z tym bawili, opinie były delikatnie mówiąc złe...
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... r_ztm-.jpg
Jak ZTM uzyska decyzję środowiskową, złoży wniosek o ZRID i uzyska tę decyzję oraz rozpisze przetarg na Wykonawcę (w III kwartale br wg ZTM) i wybierze Wykonawcę linii. I do tego jeśli nic po drodze nie będzie oprotestowane.Lukasz436 pisze:A kiedy będzie można?MichalJ pisze:Nie.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W Gdańsku? Mówisz o tym mieście, gdzie stopiątki boją się w składach puszczać, bo może się trafić wagon bez hamulców?Wolfchen pisze:Żartujesz, prawda? W Gdańsku się z tym bawili, opinie były delikatnie mówiąc złe...MichalJ pisze:I że w związku z tym rozjazd do zawracania tych dwukierunków będzie nakładkowy?
Bez przesady, rozjazd nakładkowy to nie jest polski wynalazek - na Zachodzie to jakoś działa.
Choć oczywiście rozjazd powinien być tam wbudowany i to na stałe.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dużo wykolejeń Swingów jest? Bo ja nie słyszałem o żadnym od dawna. A wagon zerżnięty z cityrunnera przecież
Solówki mają, jak mniemam, nieco lepszy reżim utrzymaniowy z oczywistych powodów. Tak czy siak ZKM do TW ma się nijak.
Solówki mają, jak mniemam, nieco lepszy reżim utrzymaniowy z oczywistych powodów. Tak czy siak ZKM do TW ma się nijak.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zakładając, że zmontuje producent, nie widzę powodów, by miał się wykolejać. Zwłaszcza, że pewnie będzie nim jeździć wąska, ręcznie wybrana grupa sensowych motorniczych (Gazeta coś pisała o 14, którzy kilkanaście dni szkolenia zrobią w tydzień - takie z nich asy!
).
Choć pewnie - ja bym też tam dźwig na pierwszy tydzień na wszelki wypadek postawił. Nie zaszkodzi.
Choć pewnie - ja bym też tam dźwig na pierwszy tydzień na wszelki wypadek postawił. Nie zaszkodzi.
W wakacje, w Krakowie nakładki były używane w ruchu liniowym przez dwa tygodnie i to z dużym obciążeniem. Krakusy jakoś na to rozwiązanie nie narzekali.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/T ... bedwebsite
https://picasaweb.google.com/lh/photo/T ... bedwebsite
Nie przypominam sobie stale stojącego dźwigu przy Muzeum Niepodległości podczas remontu W-Z-tki. A na zawrotkę wjeżdżał tramwaj za tramwajem. Więc proszę o nizwzniecanie paniki.MichalJ pisze:Mówię, dźwig na stałe.
Chyba ze zwiedzeniem Toi-Toi przy okazji. Na uaktywnienie drugiej kabiny motorowy ma minutę od deaktywacji dotychczasowej inaczej wóz się rozłączy. Spokojnie idąc wolnym krokiem da się to załatwić w 30 sekund.tarantula01 pisze:4 minuty na zamianę kabiny przez motorniczego i przejechanie na właściwy tor
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
osobie, która prosiła o zdjęcia rozjazdu nakładkowego (a następnie usunęła posta
) doradzam skorzystanie z gógla. Pierwsze cztery wyniki w kategorii grafika dają zdjęcia, filmik itd.
[ Dodano: |7 Wrz 2012|, 2012 23:00 ]
związki tego nie kupią!
[ Dodano: |7 Wrz 2012|, 2012 23:00 ]
Ale torbę musi jeszcze zabrać, kapcie na pantofle zmienić, zalepiony czujnik dymu odmaskować...MisiekK pisze: Chyba ze zwiedzeniem Toi-Toi przy okazji. Na uaktywnienie drugiej kabiny motorowy ma minutę od deaktywacji dotychczasowej inaczej wóz się rozłączy. Spokojnie idąc wolnym krokiem da się to załatwić w 30 sekund.