Wcale nie twierdzę, że 117 (N: Saska Kępa - Centrum) miałoby nagle stać się siekierą. Wcale też nie wiem, dokąd miałoby być skrócone. Rozważam Dw. Centralny, na którym powinno się zwolnić miejsce (por. dyskusja od np. tego postu). Ale może też jechać do CH Blue City i się sprząc ze 158. A nawet łączenie ze 127 nie brzmi fantastycznie dla mnie (choć nie jestem przychylny ku temu).[url=http://wawkom.waw.pl/forum/viewtopic.php?p=787287#787287]Wiliam[/url] pisze:Może i 117 jest do podziału, ale nie na aż trzy części.
Nie zrobisz z tego siekierowej dowozówki do Centrum dla Gocławia, bo jedzie Francuską.
W Centrum realizuje unikalną relację De Gaulle - MDM, na którą mimo wszystko są chętni, no i nie ma miejsca na krańcowanie tego. I w ten sposób dojeżdża się do Mokotowa. Zostaje Rakowicka, Spartańska albo łączenie z innymi zadaniami (Kazimierzowska?!).
Z pewnością do aż do Wilanowa taki twór nie jest potrzebny, ale tam powinno być już dawno coś innego (może z Bokserskiej przez GalMok i po trasie 117?).
MDM - de Gaulle'a imo nie musi być obsługiwana przez 117. Nawet nie jestem przekonany, że w ogóle nie wystarczy przesiadka tram-tram w centrum.
210 pojawiło się na Górnym Mokotowie właśnie po to, żeby 117 można było stamtąd zabrać.
117 (S) może jeździć z Wilanowa do GalMoku i na Spartańską.
Rakowiecka. Rakowicki to jest cmentarz w Krakowie. Też z początku się dawałem na to nabrać.