Komunikacja w Nieporęcie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 sie 2006, 22:22

Dlatego ZTM powinien zastanowić się nad przywróceniem linii sezonowych O-)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 16 sie 2006, 22:27

R-11 Kleszczowa pisze:Dlatego ZTM powinien zastanowić się nad przywróceniem linii sezonowych O-)
Akurat w przypadku linii 705 to nie przejdzie.
Cała trasa linii jest obfita w nowo powstałe osiedla.
Nie przez przypadek kursuje tam w szczycie 7 lub 8 brygad.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 sie 2006, 22:30

Chodzi mi o dawną linię Białobrzegi. Tylko trasa mogłaby ograniczać się nie do jazdy do Centrum tylko do Stacji Metra Plac Wilsona. Potem przystanek przy Konwaliowej, a potem dopiero nad Zalewem.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 16 sie 2006, 22:32

Tylko kto by za to płacił?

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 16 sie 2006, 22:36

R-11 Kleszczowa pisze:Chodzi mi o dawną linię Białobrzegi. Tylko trasa mogłaby ograniczać się nie do jazdy do Centrum tylko do Stacji Metra Plac Wilsona. Potem przystanek przy Konwaliowej, a potem dopiero nad Zalewem.
Już ludzie zapomnieli o takiej linii.
Jak wczesńiej pisałem,jeśli by tylko padło konkretne hasło,że zlikwidują 705,zaraz się znajdzie kilku prywaciarzy ze starymi struclami,co będą chcieli majątek zbić.
Będą jeżdzić za piątaka dla cwaniaka i całej gminie nieporęt sie odechce.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 16 sie 2006, 22:37

Nic takiego nie będzie miało miejsca, linia 705 będzie kursować normalnie.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 sie 2006, 22:41

Dęboszczak pisze:Tylko kto by za to płacił?
Wlaśnie to jest największy problem- niestety.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 17 sie 2006, 0:34

R-11 Kleszczowa pisze:Wlaśnie to jest największy problem- niestety.
Za sezonową? Chyba problemu nie ma - płaci Wawa, tak jak zawsze było z sezonowymi...

pzdr.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 17 sie 2006, 1:09

Mahony2109 pisze:Za sezonową? Chyba problemu nie ma - płaci Wawa, tak jak zawsze było z sezonowymi.
:arrow: Oj, nie wiem, czy nadal to jest możliwe.
Teraz są inne przepisy, w myśl których gmina nie może finansować komunikacji poza swoim terenem, jeśli sąsiednia gmina nie partycypuje w kosztach.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 sie 2006, 10:20

Dokładnie tak. Choć taka linia może przynościć korzyści takim gminom jak Nieporęt, przez dowóz turystów i rozluźnienie 705 więc dlaczego miałaby troszkę się do tego nie dołożyć :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Tm

Post autor: Tm » 17 sie 2006, 10:29

Teraz są inne przepisy, w myśl których gmina nie może finansować komunikacji poza swoim terenem, jeśli sąsiednia gmina nie partycypuje w kosztach.
nie musi partycypować, wystarczy porozumienie, albo inaczej dokładanie się, ale w 0%
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 17 sie 2006, 10:57

Coś mi świta jak przez mgłę, że kiedyś do Białobrzegów jeździły niebieskie Ikarusy 280 w barwach PKS Warszawa. Mylę się czy tak było rzeczywiście ? Bo wydaje mi się że takowym podróżowałem ?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 sie 2006, 10:58

Była linia PKS Warszawa. Napewno jezdziły do Ryni bo sam takim, jak byłem mały, jechałem O-)
Albert Camus-"Dżuma"

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 sie 2006, 19:27

R-11 Kleszczowa pisze:Była linia PKS Warszawa. Napewno jezdziły do Ryni bo sam takim, jak byłem mały, jechałem O-)
Nie ma juz pksu warszawa,a dokładnie po tej trasie jezdzi 705 i nie ma mowy o jej skasowaniu.Za duzo zysku przynosi.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 sie 2006, 19:59

PKS Warszawa nadal istnieje lecz nie wykonuj połączeń lokalnych. Zresztą TLG sie na tym lepiej zna więc jakby mógł to niech napisze ;-)
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ