Cały czas mam na myśli, że czasy przejazdu Gocław - Centrum przez Saską, Francuską oraz Wał (ew. TŁ) powinny być równe.Lipa pisze:Na lewoskręcie w Ateńską skręca się na jednym cyklu, ponieważ jest wydłużony od strony Gocławia. A co ma Wał do Francuskiej? Jak ktoś jedzie Wałem to nie Francuską i odwrotnie.
117
Moderator: Wiliam
@Wiliam: umówmy się, że nie było propozycji zamiany 507 ze 117. Wydaje mi się, że powstało to z niedorozumienia Lipy, że kierowcy = kierowcy osobówek.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Odczepcie się od 117, jest to już jedna z niewielu linii lącząca peryferyjne dzielnice Warszawy przez Centrum miasta. Komunikacja w Warszawie staje się bardzo nieprzyjazna, prawie wszystkie linie stają się liniami dowozowymi do metra, chociaż metro pęka już w szwach, dziś chcąc jechać z Chomiczówki, Bemowa na Saską Kępę trzeba dojechać autobusem do metra, potem metrem, potem znowu autobusem, co na to mają powiedzieć ludzie starzy, z malymi dziećmi, już aż się boję co będzie kiedy będziemy mieli drugą linie metra, wtedy wszystko będzie dowozić do metra, dlaczego zlikwidowano lub podzielono 127, 506,125, 186,
507, dzisiaj chcąc przejechać pomiędzy dwoma dzielnicami, prawie zawsze trzeba się przesiadac, nie ma drugiej takiej stolicy w Europie, która bylaby tak nie przyjazna 
mietek
Widzę, że nie umiesz dyskutować, wyrażilem swoją opinię ma temat warszawskiej komunikacji, i możesz się z nią zgadzać lub nie,fik pisze:Nie komentujcie idiotyzmów, naprawdę nie warto.
Faktem jest, że od pewnego czasu istnieje tendencja do skracania lub dzielenia linii autobusowych, wykorzystuje się do tego różne preteksty, jak budowa metra, zamknięcie Marszalkowskiej itp. podzielono lub skrócono 122, 186, 125, 127, 174, 182, 500, 501, 507, 520 itd, podzial linii zmusza nas do przesiadek, których jest coraz więcej, komunikacja miejska jest nie tylko dla ludzi mlodych, wysportowanych z malą aktówką, autobusami jeżdzą też ludzie starzy, z malymi dziećmi, z dużym bagażem, i każda dodatkowa przesiadka, przejscie między przystankami 200m są dużym problemem. Jeżeli jesteś zwolennikiem takiego modelu komunikacji, (krótko a często) to gratuluję, jesteś godnym nastepcą Pana Ruty. Ja preferuję inny typ komunikacji, niech autobusy kursują rzadziej np 10/12/15 ale niech lączą poprzez centrum Warszawy najważniejsze punkty przesiadkowe dzielnic, takie jak np. pętla Os. Górczewska z pętlami Goclaw, Targówek, Tarchomin, itp. bez zbędnych przesiadek.
mietek
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czy Wiatraczna, pl. Wilsona, Wilanowska, PKP Włochy, Metro Młociny, Dw. Gdański i pl. Narutowicza również?Mietek pisze:pętla Os. Górczewska z pętlami Goclaw, Targówek, Tarchomin, itp. bez zbędnych przesiadek.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stolicą na jakim kontynencie położoną jest w takim razie Wiedeń? (dla ułatwienia - najlepsze miasto do życia na świecie)?Mietek pisze:nie ma drugiej takiej stolicy w Europie, która bylaby tak nie przyjazna
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czy mógłbyś swoje wypociny prezentować w wątku odpowiedniejszym? Tamże ci napiszę odpowiedź.Mietek pisze:Faktem jest, że od pewnego czasu istnieje tendencja do skracania lub dzielenia linii autobusowych, wykorzystuje się do tego różne preteksty, jak budowa metra, zamknięcie Marszalkowskiej itp. podzielono lub skrócono 122, 186, 125, 127, 174, 182, 500, 501, 507, 520 itd, podzial linii zmusza nas do przesiadek, których jest coraz więcej, komunikacja miejska jest nie tylko dla ludzi mlodych, wysportowanych z malą aktówką, autobusami jeżdzą też ludzie starzy, z malymi dziećmi, z dużym bagażem, i każda dodatkowa przesiadka, przejscie między przystankami 200m są dużym problemem. Jeżeli jesteś zwolennikiem takiego modelu komunikacji, (krótko a często) to gratuluję, jesteś godnym nastepcą Pana Ruty. Ja preferuję inny typ komunikacji, niech autobusy kursują rzadziej np 10/12/15 ale niech lączą poprzez centrum Warszawy najważniejsze punkty przesiadkowe dzielnic, takie jak np. pętla Os. Górczewska z pętlami Goclaw, Targówek, Tarchomin, itp. bez zbędnych przesiadek.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?