Piłka kopana we wszystkich odsłonach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wkurza mnie, że po Lenczyku to kolejny raz w tym sezonie, kiedy piłkarzyki gonią trenera. A Wisła nie spadnie, bo mamy w lidze (jakkolwiek by to nie brzmiało...) drużyny, w których grają ludzie, którzy o tym sporcie mają jeszcze mniejsze pojęcie, niż kopacze Wisły. Jest Zagłębie, jest Lechia (ci grają bez trenera), jest Korona (Korzym i Kuzera to trochę mało, a w bramce Małkowski, który bankowo coś zawali). No i jest Podbeskidzie, dla mnie główny faworyt do spadku. Bełchatów nie spadnie, oni są jak Odra Wodzisław, nigdy nie spadną, chyba że zbankrutują.
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Że Bełchatów nie spadnie, to odważna teza 
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Probierz sam się podał do dymisji, i ma racje - z tego materiału ludzkiego nic już się nie zdziała.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Probierz nie, każdy inny trener, przy którym waszym gwiazdeczkom będzie się chciało pracować już owszem. Bo to śmieszne i straszne, że człapiący Meliksson jest najlepszym Wiślakiem.M_Szymkowiak pisze:Probierz sam się podał do dymisji, i ma racje - z tego materiału ludzkiego nic już się nie zdziała.
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Ja bym wyp...ił to całe towarzystwo a Probierza zostawił, ale cóż... BTW Melikson piszesz przez dwa "s", a jest przez jedno 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czyli Meliksson bez es?M_Szymkowiak pisze:Ja bym wyp...ił to całe towarzystwo a Probierza zostawił, ale cóż... BTW Melikson piszesz przez dwa "s", a jest przez jedno
A z drugiej strony masz Widzew i Polonię, które też miały solidne papiery na walkę o utrzymanie... No i można się śmiać z GTS-u, ale trzeba też docenić Piasta - 4 zwycięstwa z rzędu. Teraz pewnie będzie jakiś megaspadek formy, ale jednak zawsze.Szeregowy_Równoległy pisze:Wkurza mnie, że po Lenczyku to kolejny raz w tym sezonie, kiedy piłkarzyki gonią trenera. A Wisła nie spadnie, bo mamy w lidze (jakkolwiek by to nie brzmiało...) drużyny, w których grają ludzie, którzy o tym sporcie mają jeszcze mniejsze pojęcie, niż kopacze Wisły. Jest Zagłębie, jest Lechia (ci grają bez trenera), jest Korona (Korzym i Kuzera to trochę mało, a w bramce Małkowski, który bankowo coś zawali). No i jest Podbeskidzie, dla mnie główny faworyt do spadku. Bełchatów nie spadnie, oni są jak Odra Wodzisław, nigdy nie spadną, chyba że zbankrutują.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Ej no, tylko bez GTSów mi tu 
Wiecie, Piast i Widzew w 6 kolejek zdobyły połowę tego co ŁKS i Cracovia przez cały poprzedni sezon, więc o spadek nie będzie już tak łatwo. Aczkolwiek spadek formy pewnie będzie...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale ciężko porównywać którąkolwiek z drużyn w lidze w tym sezonie do Cracovii czy ŁKS. ŁKS to byli goście z łapanki, ze Świerczewskim na ławce, bez obozów, trenujący bodajże w parku. A z Cracovią jest tak, że ktokolwiek tam nie pójdzie grać, to nagle zapomina, że umie grać w piłkę. Tam nie było w zeszłym sezonie nawet pół piłkarza, sami przebierańcy. Szrot cholera wie skąd. Powtórzę: Bełchatów gra zbyt przyzwoicie, żeby z tej ligi zlecieć. Nawet jak weźmie się pod uwagę, że nie mają ataku, bo Nowak może doznać kontuzji myjąc zęby.
[ Dodano: |2 Paź 2012|, 2012 12:24 ]
Jarosław Kotas już nie jest moim faworytem do przejęcia Wisły. To lepsze rozwiązanie. W końcu Chorwaci piłkarsko nas zjadają, więc trzeba czerpać z bardziej piłkarsko rozwiniętych krajów.
[ Dodano: |2 Paź 2012|, 2012 12:24 ]
Jarosław Kotas już nie jest moim faworytem do przejęcia Wisły. To lepsze rozwiązanie. W końcu Chorwaci piłkarsko nas zjadają, więc trzeba czerpać z bardziej piłkarsko rozwiniętych krajów.
- R-9 Chełmska
Tu chyba trzeba spadku do I ligi, zaorania i budowania wszystkiego od zera. Wisła gra niesamowity piach, aż smutno patrzeć na to i wspominać, jaka to kiedyś była drużyna... Ostatni mistrz Polski, który niemal każdy mecz przekonująco wygrywał... Ale kiedy to było...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zależy czy i jak by się z piłkarzykami dogadał. Ja uparcie twierdzę, że Probierza pogonili piłkarze.Paweł_K pisze:Po EURO mówiło się że Wisłę ma poprowadzić Smuda, ciekaw jestem co teraz by "wyrzeźbił" z tą drużyną