Bo są głupi. Kiedyś(3-4 lata temu) koleżanka mojej siostry stała z chłopakiem i czekała na WKD na Ochocie i powiedziała, że zrywa z nim a on do niej tak: "To jak ty ze mną zrywasz to ja nie mam po co żyć" i akurat wjeźdzał pociąg Kolei Mazowieckich w kier. Śródmieścia i się pod niego rzucił.vernalisadonis pisze:I koleś załatwił się do końca życia. Czemu ludzie pod wpływem alkoholu wpadają na tak idiotyczne pomysły?
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Porównujesz względnie świadomego samobója do gościa, który będąc zalanym w płaskorzeźbę postanowił wskoczyć do ruszającego pociągu? To drugie to wypadek z udziałem nawalonego niedoszłego pasażera, to pierwsze to jednak chyba coś innego.
Nie no Bartek ja wszystko rozumiem. Jeden od drugiego różnią się i to bardzo, ale jakoś tak mnie się przypomniała ta sytuacja. A zresztą rzucenie się pod pociąg to nie jest wyjście z sytuacji, bo to tylko jest przeżycie dla takiego maszynisty.Szeregowy_Równoległy pisze:Porównujesz względnie świadomego samobója do gościa, który będąc zalanym w płaskorzeźbę postanowił wskoczyć do ruszającego pociągu? To drugie to wypadek z udziałem nawalonego niedoszłego pasażera, to pierwsze to jednak chyba coś innego.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Generalnie odbieranie sobie życia chyba nie jest wyjściem z żadnej sytuacji, ale kończmy offtop, bo przyjdzie MeWa i nasze życia skróci.
http://mazowieckie.com.pl/utrudnienia/p ... blin1.htmlKoleje Mazowieckie pisze:O godz. 14:22 poc. nr 50340 rel. Pilawa (13:28) - Grodzisk Mazowiecki (15:27) na przystanku Warszawa Radość potrącił człowieka ze prawdopodobnym skutkiem śmiertelnym.
Ruch pociągów na jednym torze szlaku został wstrzymany. Pociągi kursować będą torem sąsiednim - jednotorowo, dwukierunkowo.
W związku z wypadkiem pociągi na linii Warszawa - Dęblin mogą być opóźnione nawet około 30 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Znowu:
Potrącenie człowieka na linii Warszawa - Małkinia
2012-10-02 10:37
O godz. 10:15 pociąg PKP Intercity na dwutorowym szlaku Tłuszcz - Łochów potrącił człowieka ze skutkiem śmiertelnym.
Jeden tor wyłączony z ruchu - pociągu kursować będą torem sąsiednim jednotorowo, dwukierunkowo.
Z powodu wypadku pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" na odcinku Małkinia - Warszawa i Tłuszcz - Małkinia mogą być opóźnione około 20 minut. Opóźnienie może ulec zmianie.
-
Robert 514
Na całej sieci PLK jest do 300 rocznie, ale najwięcej - wiadomo - tam, gdzie największy ruch.MichalJ pisze:Ile jest trupów na wwk? 300 rocznie? 500? To jest przerażające.
"dzień na żywo" GW podaje coś takiego:
Ale ani Sitkol, ani KM ani informacje z Infopasażera tego nie potwierdzają. Słaba ta awaria była- Awaria pociągu KM przed stacja Warszawa Rembertów w kierunku centrum. Duże opóźnienia. Za składem utknęła m.in. SKM na Lotnisko Chopina. Na przystanku coraz większy tłok -pisze Piotr.
Wołomin - Tłuszcz:
http://rozklad.sitkol.pl/bin/help.exe/pn?tpl=him_map&Sitkol pisze:Utrudnienia w ruchu pociągów
Wypadek z pojazdem drogowym ruch pociagów prowadzony jest po jednym torze, opóźnienia pociągów do 30 minut.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
A wcześniej:
[ Dodano: |3 Paź 2012|, 2012 21:12 ]
I kolejny śmiertelny w regionie, tym razem trafiło na Fredrę:
Na jednotorowym odcinku Radom - Lesiów pociąg PKP Intercity nr 21106 rel. Kielce - Warszawa uszkodził siec trakcyjną - nastąpiła przerwa w ruchu pociągów.
Usuwanie uszkodzenia może potrwać do około godz. 9:00 - 10:00. Na odcinku Lesiów - Radom wprowadzona została zastępcza komunikacja autobusowa.
Z powodu pociąg nr 21262 rel. Radom (7:34) - Warszawa Wschodnia (9:42) został odwołany w całej relacji.
Z powodu awarii pociągi na linii Warszawa - Radom mogą być opóźnione nawet powyżej 60 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
[ Dodano: |3 Paź 2012|, 2012 21:12 ]
I kolejny śmiertelny w regionie, tym razem trafiło na Fredrę:
Na szlaku Sochaczew - Bednary pociąg Intercity nr 1603 rel. Warszawa - Wrocław potrącił człowieka ze skutkiem śmiertelnym.
Jeden tor został wyłączony z ruchu - pociągi kursują torem sąsiednim, jednotorowo dwukierunkowo.
Z powodu ograniczeń w ruchu pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" na odcinkach: Sochaczew - Łowicz oraz Łowicz - Warszawa mogą być opóźnione około 20 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Utrudnienia w ruchu mogą potrwać do około godz. 20:00.
Na całym obszarze PLK:MichalJ pisze:Ile jest trupów na wwk? 300 rocznie? 500? To jest przerażające.
W latach 2006 – 2011 wskutek nieuprawnionego przebywania na torach w miejscach niedozwolonych corocznie średnio ginęło 240 osób, a ok. 90 zostało ciężko rannych. W pierwszej połowie 2012 roku odnotowano już 147 ofiar i 45 osób rannych.
Źródło: Kurier Kolejowy