Z tym, że CB ma jedną przewagę - o utrudnieniach dowiesz się szybciej, niż z Radia Kierowców, bo czasem może być parę minut za późno, jak właśnie miniesz ostatni możliwy zjazd przed blokadą...R-9 Chełmska pisze:Zablokowana autostrada? Gdzie nie da się przejechać, a nie można nawet zawrócić, tylko trzeba stać, czasem nawet i ze 3 godziny? Dosyć sporo jeżdżę po kraju, Radio Kierowców nieraz się przydało. Dla jednego Pcim jest daleko, dla innego blisko.
Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wojewódzki wrócił do Eski Rock. Bez Figurskiego. "Zwolnienie z WF" prowadzą teraz Wojewódzki z Węglarczykiem, Wojewódzki z Maciejem Stuhrem a w piątki Agnieszka Szulim i Węglarczyk. I jedyna strawna wersja to ta ze Stuhrem. Węglarczyk jest równie ciekawy, jak Wyborcza w której pracuje, a Szulim jest znana z tego, że przyznała się do umiłowania zieleni i na tym powinna poprzestać, bo w radiu się nie sprawdza. No i pojawił się dość często odtwarzany dżingiel, informujący o tym, że "słuchają państwo audycji satyrycznej, osoby pozbawione poczucia humoru proszone są o wyłączenie odbiorników". Tylko, cholera, w wersji ugrzecznionej jest zwyczajnie nudno. No i nie ma "Haj Szkuta!".
- R-9 Chełmska
Ale nie każdy człowiek/firma kupuje CB/ma cierpliwość tego słuchać... Wiadomo, że CB jest "lepsze", ale PR1 jest dużo bardziej dostępne.Paweł_K pisze:Z tym, że CB ma jedną przewagę - o utrudnieniach dowiesz się szybciej, niż z Radia Kierowców, bo czasem może być parę minut za późno, jak właśnie miniesz ostatni możliwy zjazd przed blokadą...R-9 Chełmska pisze:Zablokowana autostrada? Gdzie nie da się przejechać, a nie można nawet zawrócić, tylko trzeba stać, czasem nawet i ze 3 godziny? Dosyć sporo jeżdżę po kraju, Radio Kierowców nieraz się przydało. Dla jednego Pcim jest daleko, dla innego blisko.
Tak samo jak z komunikacją - wygodniej jest jeździć samochodem, co tłumowi ludzi nie przeszkadza jeździć KM.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Najwyraźniej nawet na Wyborczą był za mało rozrywkowy.
Fenomen tego człowieka od dawna mnie zastanawia. Facet przez lata był dziennikarzem działu zagranicznego, a tu nagle został gwiazdą rozrywki, w której ni cholery się nie sprawdza. Gość ani nie jest specjalnie zabawny, ani zabójczo przystojny, żeby go w telewizji pokazywać (choć w sumie nie mnie oceniać jego atrakcyjność
). W programie z Wojewódzkim w roli współprowadzącego zupełnie go sobie nie wyobrażam - z Szulim bardziej, tylko obawiam się, ze taki duet może być nie do zniesienia.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Ja podzielam zdanie Szeregowego - jedynie duet Wojewódzkiego ze Stuhrem nadaje się do słuchania. Z Węglarczykiem to męka, a Węglarczyk z Szulim to doskonały pretekst do słuchania Antyradiowego "Pobudzenia" (choć czasem takimi sucharami "rzucają" że aż zęby bolą)
CB Radio jest dobre, ale nie jak jesteś 200 km dalej.Kleszczu pisze: Niejednokrotnie udało mu się uniknąć korków czy utrudnień dzięki Radiu Kierowców. CB Radio to dobra rzecz ale jednak ciągle mniej popularna w użytku niż zwykłe radio![]()
[ Dodano: |2 Paź 2012|, 2012 21:43 ]
Wiesz jak to niszczy mózg i zmniejsza koncentrację? Oni tam czegoś dodają do tej "muzyki".BJ pisze:ale do jazdy samochodem nie wyobrażam sobie raczej czegoś innego niż "komercja"...
Ale chyba mózg słuchając 'jest już ciemno' albo 'nie mów że kocham' się po prostu wyłącza
[ Dodano: |2 Paź 2012|, 2012 21:46 ]
Właśnie, to Pobudzenie, nawet w dżinglach, to jeden wielki suchar, że czasem mi wstyd, że słucham tego radia.Paweł_K pisze:Ja podzielam zdanie Szeregowego - jedynie duet Wojewódzkiego ze Stuhrem nadaje się do słuchania. Z Węglarczykiem to męka, a Węglarczyk z Szulim to doskonały pretekst do słuchania Antyradiowego "Pobudzenia" (choć czasem takimi sucharami "rzucają" że aż zęby bolą)
Z chęcią wrócę do WF-u, jakikolwiek by nie był, jak już jest Wojewódzki.
O 10 natomiast nie wyobrażam sobie nie przełączyć na Olka Ostrowskiego.
ŁK
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Nie no, nie rozmawiajmy o oczywistościach - Ostry to, od długiego już czasu, największa wartość Antyradia, bez dwóch zdań. Współczuję ludziom z Krakowa czy Katowic, gdzie nie ma Ostrego Dyżuru w jego wykonaniu
Zmniejsza koncentrację? Nie żartuj.Łukasz pisze:Wiesz jak to niszczy mózg i zmniejsza koncentrację? Oni tam czegoś dodają do tej "muzyki".
Tylko rano jestem w stanie słuchać publicystyki w radiu, co też czynię. Bo w korku jakaś "szybsza" muzyka i tak na nic się nie zdaje, a z publicystyki można się dowiedzieć nieco interesujących rzeczy.
Mhm, wrzucasz w/w gówno do jednego worka z jakimś housem etc. Chyba się nie dogadamy.Łukasz pisze:Ale chyba mózg słuchając 'jest już ciemno' albo 'nie mów że kocham' się po prostu wyłącza
W porannym szczycie Eska informuje kierowców (nie wiem na ile skutecznie) o utrudnieniach na warszawskich drogach. Jednak trzeba mieć silne nerwy by wytrzymać zrzędzenie Majewskiego. Zamiast się budzić zasypiam.
+ dużo reklam (dużo za dużo) wiadomości+ reklamy = ok. 20 min/h
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Moim zdaniem "Szczytowanie" Antyradia jest jednak lepsze. Gorzej, że panowie prowadzący w zmianie A nie znają Warszawy i są w stanie palnąć dowolną głupotę, którą ktoś im podrzuci. Sprawdzałem, wysyłając durnego SMSa. Przeczytali.ziuuu.ex.1205 pisze:W porannym szczycie Eska informuje kierowców (nie wiem na ile skutecznie) o utrudnieniach na warszawskich drogach. Jednak trzeba mieć silne nerwy by wytrzymać zrzędzenie Majewskiego. Zamiast się budzić zasypiam.+ dużo reklam (dużo za dużo) wiadomości+ reklamy = ok. 20 min/h
- MeWa
- Cukiereczek
Z ciekawości - jakiego?Szeregowy_Równoległy pisze:Moim zdaniem "Szczytowanie" Antyradia jest jednak lepsze. Gorzej, że panowie prowadzący w zmianie A nie znają Warszawy i są w stanie palnąć dowolną głupotę, którą ktoś im podrzuci. Sprawdzałem, wysyłając durnego SMSa. Przeczytali.ziuuu.ex.1205 pisze:W porannym szczycie Eska informuje kierowców (nie wiem na ile skutecznie) o utrudnieniach na warszawskich drogach. Jednak trzeba mieć silne nerwy by wytrzymać zrzędzenie Majewskiego. Zamiast się budzić zasypiam.+ dużo reklam (dużo za dużo) wiadomości+ reklamy = ok. 20 min/h
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]