Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Ale jednak funkcjonalności to ten tramwaj ma mało. Tak, wiem, będzie mieć więcej.
Żart to jest w porównaniu do zapowiedzi (Nowodwory, Powstańców, Modlińska, nawet Wilanów był zapowiadany dawno temu na 2012 oidp).
Żart to jest w porównaniu do zapowiedzi (Nowodwory, Powstańców, Modlińska, nawet Wilanów był zapowiadany dawno temu na 2012 oidp).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Sformułowanie ”trwają prace” trzeba uznać za sprytne. Ciężko było się do tego przyczepiać w tekście o przedpodwyżkowej propagandzie. Choć pewnie nie zaszkodziłoby. Zwłaszcza że akurat w przypadku linii za mostem Północnym ten mozół ”trwających prac” powinien być przecież policzony na konto ZTM.Glonojad pisze:Wiesz co, ja wiem, że efekt nie jest strasznie spektakularny, ale jednak tramwaj na TMP to są jednak 2 km, podziemny węzeł, kilometrowy obiekt tramwajowo-rowerowy... w każdym innym mieście to by naprawdę ważna inwestycja tramwajowa była (zwłaszcza, jakby nie szła przez rzekę, a przez jakieś osiedle).KwZ pisze: Brzmi jak ponury żart![]()
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wilanów? Kiedy?! Jedyna oficjalna data, jaką za obecnej władzy kojarzę, to 2023 (dyr. Ruta) tudzież "po zakończeniu budowy II linii metra".KwZ pisze:Ale jednak funkcjonalności to ten tramwaj ma mało. Tak, wiem, będzie mieć więcej.
Natomiast o Modlińskiej "na szybko" od jakiegoś czasu nie słyszałem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kasprzaka bywała zapowiadana jako bliska, to akurat przyznaję.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zostało publicznie zaprezentowane w 2004 opracowanie z wyborem trasy i harmonogramem uruchomienia linii w 2010. Wiem, od początku było to nierealne, a i władza była inna. Ale było, i ludzie pamiętają.
A potem przyszła nowa władza, dyr. Ruta zajrzał do papierów i strasznie się zdziwił, że ta trasa nie ma zapewnionego finansowania w umowie wieloletniej... I temat odłożono ad calendas graecas.
A potem przyszła nowa władza, dyr. Ruta zajrzał do papierów i strasznie się zdziwił, że ta trasa nie ma zapewnionego finansowania w umowie wieloletniej... I temat odłożono ad calendas graecas.
Gazeta Powiatowa: Bilety ostro w górę
.
Widać jak Pani Śmierciak zna się na komunikacji. Nie bardzo wiadomo o co jej chodzi. Wieliszew ma tylko linie L-9 i L10 (bez kreski) i zmiana cen biletów jednorazywch nie jest planowana. A wystarczyło tylko dowiedzieć się u źródłaLokalnie
Co jeszcze zmieni się dla pasażerów powiatu legionowskiego od nowego roku? Oczywiście ceny biletów jednorazowych oraz miesięcznych autobusów linii lokalnych autobusów przewozowych L - 8 L - 9 i L - 10. Ich ceny z kolei ustala gmina, w tym wypadku Wieliszew. Na razie nie wiadomo, jak bardzo się zmienią poza tymi opisanymi powyżej a honorowane także w liniach lokalnych.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
Od początku może pokazywać ten jednorazowyWolfchen pisze:dopóki nie miniesz Choszczówki okazujesz WKM, zaś po minięciu Choszczówki - bilet jednorazowy
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
"Tygodniowy jak tygodniowy, ale 14-dniowy imienny kodowany na WKM można wprowadzić bezkosztowo przecież..."
Tak naprawdę wprowadzenie jakiegokolwiek biletu to stosunkowo niskie koszty.
A 7-14 dniowe mogliby ograniczyć np. do biletomatów i problem jest z głowy (zmiana to nadpisanie softu do automatów).
Z podwyżkami irytuje mnie jedno, zmów podwyżka jest polityczna i do niczego konkretnie nie doprowadzi poza zmniejszeniem przychodów z biletów krótkookresowych (ludzie na 30-90 kach i tak je kupią - wiem to brutalne co piszę ale tak jest - natomiast ludzie okazjonalnie z maskomu korzystający - na średnich dystansach - odpuszczą komunikację publiczną bo samochód będzie bardzo często szybszy, wygodniejszy i w sumie tańszy).
Tak naprawdę wprowadzenie jakiegokolwiek biletu to stosunkowo niskie koszty.
A 7-14 dniowe mogliby ograniczyć np. do biletomatów i problem jest z głowy (zmiana to nadpisanie softu do automatów).
Z podwyżkami irytuje mnie jedno, zmów podwyżka jest polityczna i do niczego konkretnie nie doprowadzi poza zmniejszeniem przychodów z biletów krótkookresowych (ludzie na 30-90 kach i tak je kupią - wiem to brutalne co piszę ale tak jest - natomiast ludzie okazjonalnie z maskomu korzystający - na średnich dystansach - odpuszczą komunikację publiczną bo samochód będzie bardzo często szybszy, wygodniejszy i w sumie tańszy).
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"