Prawie każdy kojarzy, że na mapach Wisła zawsze płynie "do góry" (na północ), a te tablice przedstawiają ją odwrotnie.
Informacja pasażerska
- TranslatorPS
^^ Mleczna nie jest na tyle dużą rzeką, żeby było warte zaznaczanie jej na naszych koralach
Chociaż ta również płynie na północ.
Zresztą, nie ma w Radomiu punktu na tyle charakterystycznego, aby można było użyć go do "przecięcia" tablicy, jak to jest w wypadku Wisły w Warszawie (apeluję o korale w krakowskich autobusach! EOT). Ba, nawet linie kolejowe się do tego nie kwalifikują, bo już by dziewiątka miała dwa przecięcia
^^ Mleczna nie jest na tyle dużą rzeką, żeby było warte zaznaczanie jej na naszych koralach
Zresztą, nie ma w Radomiu punktu na tyle charakterystycznego, aby można było użyć go do "przecięcia" tablicy, jak to jest w wypadku Wisły w Warszawie (apeluję o korale w krakowskich autobusach! EOT). Ba, nawet linie kolejowe się do tego nie kwalifikują, bo już by dziewiątka miała dwa przecięcia
Ten od cyferek i tłumaczeń.
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
Dzisiaj któryś 85 xy na linii 172, miał coś zrąbane z wyświetlaczami lub oprogramowaniem.
Przedni wyświetlacz prezentował właściwy kierunek, ale w nie właściwy sposób ("172 DW.ZACHODNI") , czyli napis był w prawym górnym rogu, do tego maleńką czcionką. Wyświetlacze zewnętrzne boczne : "mobilsowska" czcionka- nr. linii, kierunek, plus trasa-wszystko byłoby ok, gdyby nie to że wskazywały niewłaściwy kierunek ("SADYBA"). Do tego przewijanie tekstu z nazwami ulic było "zamrożone". Tylny wyświetlacz zewnętrzny : właściwy kierunek, lecz ta sama dolegliwość co z boku i przodu pojazdu: czyli mała a do tego "mobilisowska" czcionka.
Przedni wyświetlacz prezentował właściwy kierunek, ale w nie właściwy sposób ("172 DW.ZACHODNI") , czyli napis był w prawym górnym rogu, do tego maleńką czcionką. Wyświetlacze zewnętrzne boczne : "mobilsowska" czcionka- nr. linii, kierunek, plus trasa-wszystko byłoby ok, gdyby nie to że wskazywały niewłaściwy kierunek ("SADYBA"). Do tego przewijanie tekstu z nazwami ulic było "zamrożone". Tylny wyświetlacz zewnętrzny : właściwy kierunek, lecz ta sama dolegliwość co z boku i przodu pojazdu: czyli mała a do tego "mobilisowska" czcionka.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
To ja widziałem coś podobnego (przedni i tylni, nie pamiętam jak było z bocznym) na 521. To była dwunastka z R10.
Od jakiegoś czasu takie coś ma wiele U18 z MZA.mobil one pisze:Dzisiaj któryś 85 xy na linii 172, miał coś zrąbane z wyświetlaczami lub oprogramowaniem.
A teraz mam taką niby prostą zagadkę: Jak oznaczony jest na dechach (ostatni) kurs skrócony 512 z Zacisza?
Do wyboru są 3 opcje, wszystkie były (jedna jest) w użyciu.
Do wyboru są 3 opcje, wszystkie były (jedna jest) w użyciu.
A właśnie, że nie. Poprawna odpowiedź brzmi Metro Ratusz Arsenał.
I właśnie to jest bez sensu, rozkład mówi jedno a dechy drugie:
Już można sobie było darować ten DWC w rozkładach i byłoby dobrze. A deski są nowe a nie jakieś stare i nieaktualne, więc można było też po prostu dopisać na nich ten centralny.
I właśnie to jest bez sensu, rozkład mówi jedno a dechy drugie:
Kod: Zaznacz cały
c - kurs do krańca DW.CENTRALNY; ostatni przystanek na trasie METRO RATUSZ ARSENAŁ- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ależ ja zupełnie niedawno korzystałem z tego kursu trzy dni z rzędu. Raz był ikarus, no i były tablice z DWC, a poza tym były jelcze, które wyświetlały również DWC.ZEA_R-0 pisze:Już można sobie było darować ten DWC w rozkładach i byłoby dobrze. A deski są nowe a nie jakieś stare i nieaktualne, więc można było też po prostu dopisać na nich ten centralny
A poza tym, istotne jest, że pasażerowie mogą dojechać na Centralny, bo tam jest węzeł. Ratusz o pierwszej w nocy nic nie daje.
Ja korzystałem nie dawno dwa razy i były takie tablice jak na zdjęciach. One są stosonkowo świeżo wprowadzone bo data druku to 14 września 2012.emyl pisze:Ależ ja zupełnie niedawno korzystałem z tego kursu trzy dni z rzędu. Raz był ikarus, no i były tablice z DWC, a poza tym były jelcze, które wyświetlały również DWC.ZEA_R-0 pisze:Już można sobie było darować ten DWC w rozkładach i byłoby dobrze. A deski są nowe a nie jakieś stare i nieaktualne, więc można było też po prostu dopisać na nich ten centralny
No właśnie nie do końca. Dwie dziewczyny chciały dojechać do DWC, ale po zobaczeniu tablicy wysiadły na Arsenale.emyl pisze:A poza tym, istotne jest, że pasażerowie mogą dojechać na Centralny, bo tam jest węzeł. Ratusz o pierwszej w nocy nic nie daje.
Ja nie mam zamiaru się z Tobą kócić bo też uważam, że dobrze jest tym dojechać do centralnego. Ja tylko mówię jaką informacje pasażerską widziałem tym kursie.