Tylko wiedząc, że Warszawie zależy, ja bym na przykład takiego porozumienia nie podpisał, lecz raczej - tak, ale poza sezonem min. co godzinę.Tm pisze:nie musi partycypować, wystarczy porozumienie, albo inaczej dokładanie się, ale w 0%Teraz są inne przepisy, w myśl których gmina nie może finansować komunikacji poza swoim terenem, jeśli sąsiednia gmina nie partycypuje w kosztach.
Komunikacja w Nieporęcie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
jacek
- Zbanowany
Przejedzcie sie 705,po sezonie i zobaczycie że frekwencja jest spora,więc linia co godzinę nie przejdzie.Musi być duża częstotliwość,bo jak wcześniej pisałem od czasu linii białobrzegi powstało bardzo dużo nowych osiedli.Jeśli w dzien powszedni w godzinach szcytu linie tę obsługuje 7 lub 8 brygad to coś w tym musi być.W niedziele z kolei jest giełda na płochocinskiej i też ma frekwencje.inż. Glonojad pisze:Tylko wiedząc, że Warszawie zależy, ja bym na przykład takiego porozumienia nie podpisał, lecz raczej - tak, ale poza sezonem min. co godzinę.Tm pisze: nie musi partycypować, wystarczy porozumienie, albo inaczej dokładanie się, ale w 0%
Akurat ZTM ma to gdzieś (może tylko na 709 by im trochę zależało).jacek pisze:Nie ma juz pksu warszawa,a dokładnie po tej trasie jezdzi 705 i nie ma mowy o jej skasowaniu.Za duzo zysku przynosi.R-11 Kleszczowa pisze:Była linia PKS Warszawa. Napewno jezdziły do Ryni bo sam takim, jak byłem mały, jechałem![]()
702 jeszcze kilka lat temu kursowało elegancko często (20/25/25), a teraz 65/65/65 Pasażerów wywiewa i już, a te 7, 8 brygad pójdzie na linię do granic Warszawy.
Żaden problem, choć oczywiście byłaby duża strata.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
-
jacek
- Zbanowany
Linia przetrwa,nieporęt płaci i płacić będzie kaski mają sporo.Andrzej pisze:Akurat ZTM ma to gdzieś (może tylko na 709 by im trochę zależało).jacek pisze: Nie ma juz pksu warszawa,a dokładnie po tej trasie jezdzi 705 i nie ma mowy o jej skasowaniu.Za duzo zysku przynosi.
702 jeszcze kilka lat temu kursowało elegancko często (20/25/25), a teraz 65/65/65 Pasażerów wywiewa i już, a te 7, 8 brygad pójdzie na linię do granic Warszawy.
Żaden problem, choć oczywiście byłaby duża strata.
- Mahony2109
Liczba brygad to nie jest żaden wyznacznik! Linie mają jeszcze różne długości tras. Patrz lepiej na częstotliwość. Weź 15 brygad z 709 i obdziel nimi krótszą 706 lub dłuższą 710 a wyjdzie troszku głupio... więc nie ma najmniejszego sensu patrzeć na samą ilość brygadjacek pisze:linie tę obsługuje 7 lub 8 brygad to coś w tym musi być.
Pzdr.
-
jacek
- Zbanowany
Akurat w przypadku 705,to jest wyznacznik.Mahony2109 pisze:Liczba brygad to nie jest żaden wyznacznik! Linie mają jeszcze różne długości tras. Patrz lepiej na częstotliwość. Weź 15 brygad z 709 i obdziel nimi krótszą 706 lub dłuższą 710 a wyjdzie troszku głupio... więc nie ma najmniejszego sensu patrzeć na samą ilość brygadjacek pisze:linie tę obsługuje 7 lub 8 brygad to coś w tym musi być.
Pzdr.
Wiadomo że linia ma inne przeznaczenie w lecie ,inne w zimę,inne w weekendy,ale zawsze ma frekwencje i stąd tak duża liczba brygad i częstotliwość dosyć częsta.
Nie możemy jej porównać z innymi liniami podmiejskimi.
-
Dęboszczak
Samo określenie rentowności linii jest dyskusyjne. Jeśli lato jest brzydkie i pochumurne, autobusy będą jeździć lużne, jeśli upalne z ładną pogodą, wozy trzeszczą w szwach. W porannym szczycie. Rozkład obowiązuje do końca września (zasilenie 2 dodatkowymi brygadami w Sb i Ndz) a pogoda letnia raczej nie jest, ale większa częstotliwość zrobiona jest na "wszelki wypadek". No i jak tu rozliczyć z wymiany pasażerów tę linię?
-
jacek
- Zbanowany
Masz rację tu jest problem,ale też trudno żeby ztm,współpracował z synoptykami i od tego był uzależniony wyjazd autobusów.Dęboszczak pisze:Samo określenie rentowności linii jest dyskusyjne. Jeśli lato jest brzydkie i pochumurne, autobusy będą jeździć lużne, jeśli upalne z ładną pogodą, wozy trzeszczą w szwach. W porannym szczycie. Rozkład obowiązuje do końca września (zasilenie 2 dodatkowymi brygadami w Sb i Ndz) a pogoda letnia raczej nie jest, ale większa częstotliwość zrobiona jest na "wszelki wypadek". No i jak tu rozliczyć z wymiany pasażerów tę linię?
http://www.tomaszow-maz.pl/mzk/2/2p33.html
http://www.mpk.com.pl/mpk/W/Wp287.html
http://www.mzk-starachowice.pl/rozklady/p_685_1_m.htm
jeszcze jakies pytania?
http://www.mpk.com.pl/mpk/W/Wp287.html
http://www.mzk-starachowice.pl/rozklady/p_685_1_m.htm
jeszcze jakies pytania?
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى