Koleją na warszawskie lotnisko
Moderator: JacekM
Na Rakowcu masz multum tramwajów w poprzek, wystarczy wejść po schodach. Czyli pole to nie jest (przypominam glonojadowe wieżowce).reserved pisze:Reduta Ordona, Al. Jerozolimskie, Rakowiec.
Na Jerozolimskich masz WKD, 208 i multum autobusów jadących Alejami, wystarczy wejść po schodach. Czyli pole to nie jest.
Na Reducie Ordona nie masz pociągów SKM/KM.
W korku. Np. między Pruszkowską a Banacha. 10 min można stracić na samym wlocie na Zawiszy.reserved pisze:Gdzie 175 łapie to 30 min na dzień dobry?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Musi być prokurator, bo ze względów odbioru społecznego wymaga tego ranga zdarzenia (śmierć człowieka).Wolfchen pisze:Wg mnie nie musi być prokurator do oględzin zwłok, niech będzie oficer Policji - byle posiadający odpowiednie wykształcenie, kompetencje i wiedzę.
Mniej więcej taki argument pojawił się w pracach nad nowelizacją kpk w 2003 roku, gdy chciano tego prokuratora usunąć.
- marcin3001
Moim zdaniem oficer Policji również może być. Ranga rangą, ale wymogi życia codziennego również są ważne.kam pisze:Musi być prokurator, bo ze względów odbioru społecznego wymaga tego ranga zdarzenia (śmierć człowieka).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzisiaj to się w ogóle po Ochocie autobusem dobrze nie jeździ. Nie wiem, czemu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
http://ztm.waw.pl/utrudnienia.php?c=539&i=586&l=1Glonojad pisze:Dzisiaj to się w ogóle po Ochocie autobusem dobrze nie jeździ. Nie wiem, czemu.
Duże utrudnienia w ruchu spowodowane korkami na terenie Warszawy
17:40
Na tę chwilę w korku stoją niemal wszystkie ważne arterie:
> Trasa Łazienkowska w obu kierunkach zakorkowana w obie strony po wypadku obok stadionu Legii, oraz na Ostrobramskiej;
> Trasa AK: dwa wypadki przy Marymoncie w stronę Poznania;
> Modlińska: zablokowane 3 z 4 pasów po wypadku w okolicy Żerania;
> Wał Miedzeszyński przy stadionie;
> Aleje Jerozolimskie w stronę centrum - zakorkowana z powodu tworzącej się kongestii na Trasie Łazienkowskiej i w al. Prymasa 1000-lecia;
> Al. Jerozolimskie w stronę Pruszkowa - zakorkowana do Reguł z powodu budowy węzła południowej obwodnicy;
> Zakorkowany jest też wyjazd z Warszawy w stronę Raszyna i Janek.
Z tego też powodu większość kursujących po mieście linii autobusowych, kursuje ze znacznymi opóźnieniami.
Moja mama jechała półtorej godziny z Wołoskiej na BW20.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wow, po raz pierwszy komunikat o utrudnieniach w ruchu autobusów - zwykle ZTM o tym nie pisze (i to nie dlatego, ze ich nie ma).
[ Dodano: |12 Paź 2012|, 2012 19:07 ]
[ Dodano: |12 Paź 2012|, 2012 19:07 ]
No, to 17 +14/15 jednak mogłoby być szybciejfik pisze:
Moja mama jechała półtorej godziny z Wołoskiej na BW20.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ogłaszam wszem i wobec. Od dziś kocham pociągi. Czekałem przy DH Smyk w kierunku Pl. Zawiszy na coś z pary 127/158. Przez 45 min nie jechało NIC. W drugą stronę w tym czasie nie jechało też żadne 127 oraz przejechały 4 x 158... najciekawsze, że jeden za drugim.
Ale do rzeczy bo to nie temat o korkach. Chciałem się dostać do PKP WKD Al. Jerozolimskie. Szlag mnie trafił, wsiadłem w jakieś setne 175 i dojechałem do Placu Starynkiewicza. Wpadłem na genialny pomysł przesiadki do WKD. Na kolej czekałem 3 min, podróż z Pl. Zawiszy do PKP WKD Al. Jerozolimskie zajęła mi dosłownie parę minut. Pociąg był luźny, bardzo wygodny i luksusowy. Gdyby nie pociąg to mógłbym zapomnieć o wizycie u lekarza dzisiejszej. Pociąg mi podróż uratował w ostatniej chwili. Rzeczywiście tych pociągów jeździ sporo.
Ale do rzeczy bo to nie temat o korkach. Chciałem się dostać do PKP WKD Al. Jerozolimskie. Szlag mnie trafił, wsiadłem w jakieś setne 175 i dojechałem do Placu Starynkiewicza. Wpadłem na genialny pomysł przesiadki do WKD. Na kolej czekałem 3 min, podróż z Pl. Zawiszy do PKP WKD Al. Jerozolimskie zajęła mi dosłownie parę minut. Pociąg był luźny, bardzo wygodny i luksusowy. Gdyby nie pociąg to mógłbym zapomnieć o wizycie u lekarza dzisiejszej. Pociąg mi podróż uratował w ostatniej chwili. Rzeczywiście tych pociągów jeździ sporo.