Nihil novi, ja miałem tak samo dwa lata temu, tylko że nie w Krakowie, a w Warszawie, a pociąg jaki miał się spóźnić to był bodajże osławiony Ex „Małopolska”…R-9 Chełmska pisze:Pracownicy PKP IC bawią się w czarnowidzenie. Kraków Główny, pociąg stoi jeszcze w peronach, a obsługa już przeprasza przez głośniki za piętnastominutowe opóźnienie, które będzie... w Warszawie, "z powodu podstawienia zbyt wolnej lokomotywy" (EU07).
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Oczywiście. Powinno być to "Szanpaństwo, informujemy iż w dniu dzisiejszym z powodu braków taborowych pociąg XXXX będzie prowadzony lokomotywą o niższej prędkości, co może spowodować opóźnienie do XX minut na stacji docelowej. O rzeczywistym opóźnieniu na bieżąco będzie informować państwa drużyna konduktorska.".
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- R-9 Chełmska
Mi się kiedyś nawet zdarzyło słyszeć podczas postoju 15 minut w polu, że "postój spowodowany jest oczekiwaniem na wolny tor, jest on przewidziany w obowiązującym rozkładzie jazdy, pociąg nie ma opóźnienia - wszystko chyba zależy od załogi... Czy mają oni jakieś standardy informacji pasażerskiej, czy tylko mają powitać, powiedzieć gdzie jest wars, zapowiadać stacje i przypominać o zabraniu ze sobą bagażu?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Na infopasażer są te postoje chyba. Na pewno IC, którym jechałem, miał wpisany kilkuminutowy postój w Sochaczewie, a Pobrzeże np. ma Lesiów (k/Radomia).
Ogólnie w Pobrzeżu, choć to tylko TLK, zapowiadanie stacji, stacji z wyprzedzeniem, informacja o zmianie rozkładu od 16.10, o tym też, że nie ma już opóźnienia (bo jednak te okołoradomskie modernizacje ciągle coś generują).
Ogólnie w Pobrzeżu, choć to tylko TLK, zapowiadanie stacji, stacji z wyprzedzeniem, informacja o zmianie rozkładu od 16.10, o tym też, że nie ma już opóźnienia (bo jednak te okołoradomskie modernizacje ciągle coś generują).
ŁK
- R-9 Chełmska
Jakiś czas temu jechałem (nie pamiętam dokąd) TLK, który miał mnóstwo postojów po drodze. Każdy jeden był z wielką starannością zapowiadany ("Szanowni pasażerowie, pociąg twoich linii kolejowych "tu nazwa" dojeżdża do stacji X, pasażerów wysiadających prosimy o upewnienie się, czy ich bagaż nie pozostał na półce bagażowej, dziękujemy za wspólną podróż i zapraszamy ponownie" - czy coś w ten deseń, w każdym razie tekst długi, a prawie nikt nie wysiadał), może więc to wspomnienie powoduje u mnie myślenie, że tak jest zawszeKwZ pisze:Standardów to chyba nie mają, bo mnie zdarza się częściej nie słyszeć powitania niż słyszeć...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Tak tak, dziś to samo było w Pobrzeżu. Jeszcze było 'następna stacja zatrzymania to... o godz. ....', 'zapraszamy do korzystania z wagonu barowego, który znajduje się... ', oraz 'jednocześnie informujemy, że dnia 16.10 zmienia się rozkład jazdy pociągów, .... , informacje można znaleźć na tablicach odjazdów na dworcach oraz na stronie internetowej'.
ŁK
Byłoby super. Niestety, ale już kiedyś o tym wspominałem, jak po wyruszeniu z opóźnieniem z Krakowa i po zaliczeniu 20-tek na prawie każdym przejeździe z SSP gdzieś pod Miechowem i potem jazdą 130km/h z Vectronem na czele obsługa informowała, żeby pasażerowie byli spokojni co do przesiadek, bo co prawda wyruszyliśmy z opóźnieniem z Krk, ale coś tam się nadrobi. Oczywiście dołożyło się.fik pisze:O rzeczywistym opóźnieniu na bieżąco będzie informować państwa drużyna konduktorska.".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy ICek z Krakowa sterczący >20 minut na Zachodnim to norma, czy szaleństwa PLKi żeby nie płacić za spóźnienia (2:30 pendolino do Gdańska, heh...).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.