To jest dlań najsensowniejsza końcówka ochocka.KwZ pisze:Z tym 157 to mam nadzieję, że trolling.
[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
157 GWIAŹDZISTA... - Żelazna - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Szujskiego - Al. Bohaterów Września - CH BLUE CITY (Powrót: Opaczewska - Al. Jerozolimskie) (12/12/15lub20)
2xx METRO RONDO DASZYŃSKIEGO - Towarowa - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Białobrzeska - Opaczewska - Szczęśliwicka (powrót: Dickensa - Białobrzeska) - SZCZĘŚLIWICE (10/10/15)
521
113 FALENICA... - Grochowska - WIATRACZNA (10/15/15)

2xx METRO RONDO DASZYŃSKIEGO - Towarowa - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Białobrzeska - Opaczewska - Szczęśliwicka (powrót: Dickensa - Białobrzeska) - SZCZĘŚLIWICE (10/10/15)
521
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A czemu nie Reduta? No i czemu w szczycie A co 12 a nie 10 minut? Chcesz pogorszyć Żelaznej, paskudniku?reserved pisze:157 GWIAŹDZISTA... - Żelazna - Al. Jerozolimskie - Bitwy Warszawskiej 1920 - Szujskiego - Al. Bohaterów Września - CH BLUE CITY (Powrót: Opaczewska - Al. Jerozolimskie) (12/12/15lub20)
No bo tam jest już 158 i 228? Ja bym 228 nie ruszał a jedynie bardziej skoordynował ze 128.Szeregowy_Równoległy pisze:A czemu nie Reduta?
Patrzyłem na ten ( http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=18 ... 9&o=02&k=A ) rozkład i tutaj akurat nie było tego mikroszczytu co 10. Niech będzie rano co 10. Pisałem w domyśle, że zostaje jak było.Szeregowy_Równoległy pisze:No i czemu w szczycie A co 12 a nie 10 minut?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
CH Reduta nie robi różnicy osobom wychodzącym z Blue City, bo i tak zazwyczaj idą na BERESTECKĄ. Natomiast dla tych, co wychodzą z Reduty, przystanek po drugiej stronie Jerozolimskich jest daleko i trzeba iść podziemiami. Krańcując przy Reducie obsługujesz oba centra, krańcując przy Blue City nie obsługujesz Reduty.reserved pisze:No bo tam jest już 158 i 228? Ja bym 228 nie ruszał a jedynie bardziej skoordynował ze 128.
A poza tym: jaki jest cel koordynowania 228 i 128?
No ale to 228 po to krańcuje przy Reducie, żeby starsi ludzie nie musieli chodzić tyle. A to 157 po prostu trzeba dać tam gdzie się zwolni miejsce.Szeregowy_Równoległy pisze:CH Reduta nie robi różnicy osobom wychodzącym z Blue City, bo i tak zazwyczaj idą na BERESTECKĄ. Natomiast dla tych, co wychodzą z Reduty, przystanek po drugiej stronie Jerozolimskich jest daleko i trzeba iść podziemiami. Krańcując przy Reducie obsługujesz oba centra, krańcując przy Blue City nie obsługujesz Reduty.
A taki, że bezsensem jest to, że te autobusy jeżdżą ciągle w stadzie. 128 jeździ w niektórych godzinach obecnie rzadziej niż kiedyś. Na co komu ten 228 jeśli zawsze jedzie razem ze 128? Jedynym z niego pożytkiem jest ew. dojazd do Reduty. Jeśli 228 jeździ to powinien być jakoś uwzględniany przy koordynacji ze 128. Na papierze wygląda to znośnie ale w rzeczywistości jest z tym problem.Szeregowy_Równoległy pisze:A poza tym: jaki jest cel koordynowania 228 i 128?
To może ja pojadę po całości. Mogę? Mogę?!
117A (15/20/20)WILANÓW - Wołoska - Woronicza - Spartańska - SPARTAŃSKA
117B (15/20/20)DW. CENTRALNY - Al. Jerozolimskie - ... - GOCŁAW (być może połączone z 507)
130(8/12/12) MIASTECZKO WILANÓW - al. Rp. - Sobieskiego - ... - al. Niepodległości - Wawelska - Grójecka - Bitwy Warszawskiej - ... - CH REDUTA
138A (12/15/20) BOKSERSKA - ... - Targowa - Kijowska - DWW (K)
138B (15/20/20) PL. HALLERA - Jagiellońska - Okrzei - Ząbkowska (powrót: Ząbkowska - Targowa - Kłopotowskiego - JAgiellońska) - ZAJEZDNIA UTRATA
167A(8/15/15) SIEKIERKI-SANKTUARIUM - ... - al. Niepodległości - Batorego - Rakowiecka - RAKOWIECKA-SANKTUARIUM
167B(10/15/20) SZCZĘŚLIWICE - Szczęśliwicka - Bitwy Warszawskiej - ... - CHOMICZÓWKA
422(20/20/-) PL.TRZECH KRZYŻY - Nowy Świat - al. Jerozolimskie - ... - OS. GÓRCZEWSKA
To się ładnie bilansuje brygadowo.
Plusy:
+likwidujemy dychawiczną koordynację na Wołoskiej.
+rozcinamy 117 i 138, tym samym podnosząc regularność.
+Siekierki dostają częstą, a regularną dowozówkę do metra.
+wycinamy 422 z Wilanowa, skąd jeździ przepełnione i jest... niewychowacze.
+wyrównujemy napełnienie na 130.
Minusy:
-Pojemność Rakowieckiej. Teoretycznie da radę upchnąć tam jeszcze jedną linię (jedna pod kościół, druga 50 m dalej, trzecia na Łowickiej, czwarta (318) na MPM na Rakowieckiej)
117A (15/20/20)WILANÓW - Wołoska - Woronicza - Spartańska - SPARTAŃSKA
117B (15/20/20)DW. CENTRALNY - Al. Jerozolimskie - ... - GOCŁAW (być może połączone z 507)
130(8/12/12) MIASTECZKO WILANÓW - al. Rp. - Sobieskiego - ... - al. Niepodległości - Wawelska - Grójecka - Bitwy Warszawskiej - ... - CH REDUTA
138A (12/15/20) BOKSERSKA - ... - Targowa - Kijowska - DWW (K)
138B (15/20/20) PL. HALLERA - Jagiellońska - Okrzei - Ząbkowska (powrót: Ząbkowska - Targowa - Kłopotowskiego - JAgiellońska) - ZAJEZDNIA UTRATA
167A(8/15/15) SIEKIERKI-SANKTUARIUM - ... - al. Niepodległości - Batorego - Rakowiecka - RAKOWIECKA-SANKTUARIUM
167B(10/15/20) SZCZĘŚLIWICE - Szczęśliwicka - Bitwy Warszawskiej - ... - CHOMICZÓWKA
422(20/20/-) PL.TRZECH KRZYŻY - Nowy Świat - al. Jerozolimskie - ... - OS. GÓRCZEWSKA
To się ładnie bilansuje brygadowo.
Plusy:
+likwidujemy dychawiczną koordynację na Wołoskiej.
+rozcinamy 117 i 138, tym samym podnosząc regularność.
+Siekierki dostają częstą, a regularną dowozówkę do metra.
+wycinamy 422 z Wilanowa, skąd jeździ przepełnione i jest... niewychowacze.
+wyrównujemy napełnienie na 130.
Minusy:
-Pojemność Rakowieckiej. Teoretycznie da radę upchnąć tam jeszcze jedną linię (jedna pod kościół, druga 50 m dalej, trzecia na Łowickiej, czwarta (318) na MPM na Rakowieckiej)
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Cóż logicznym byłoby wywalenie stamtąd 318, ale pewne osoby tego raczej nie przełkną. Linii praskich natomiast nie ma gdzie zakrańcować, a ciągnięcie ich dalej trochę mnie przeraża.
Po cichu liczę, że kiedyś te tramwaje na Powstańców wybudują, a wtedy 184 powie papa. Innym rozwiązaniem wydaje się podciąnięcie tego 167B na Narutowicza, tam jest miejsce, czasowo od biedy da radę.reserved pisze:Na Szczęśliwicach zmieści się kolejna linia?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Dla mnie to można wywalić, ale otrzymałem pewne sygnały z Woli, że tam jeździ to całkiem dobrze napełnione, choć moje, fakt, że sporadyczne, obserwacje mówią co innego.
Stacja benzynowa jest tam starsza niż autobusy.
http://www.picfront.org/d/8LxF
http://www.picfront.org/d/8LxF