[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Dziękuje za odpowiedź i może przejdźmy już do Komunikacji na Mokotowie.Autobus pytał, to odpowiadam.
Co do komunikacji na Wierzbnie to też postanowiłem pójść o krok dalej:
210- likwidacja linii
16 Piaski-...- Wołoska- Woronicza /kursy wariantowe do Metra Wilanowska/
318 Wilanów- po trasie 117- Wołoska- Konstruktorska- Racjonalizacji- Woronicza- Kazimierzowska-...- Rakowiecka/Kościół/
117- Gocław- DWC
Ja jeżdżę 167 i 168. Po pierwsze, kiedy chcę się przesiąść do tramwajów nad stacją Pole Mokotowskie (cholerna jest ta przesiadka), a po drugie, kiedy chcę się przesiąść do metra, a ucieknie mi 131.KwZ pisze: Czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego ludzie z Sielc jadą do metra pod SGH, a nie na Politechnikę (131)? Jeśli jadą na południe, to może zostaną w takim 174+167?
A ze zmianami na 174 wstrzymałbym się do otwarcia II linii. Też jestem za tym, żeby wróciło na dawną trasę przez Świętokrzyską do Konwiktorskiej (178 do skrócenia), wtedy frekwencja powinna się poprawić.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zamiast 184, zamiast 184reserved pisze:Na Szczęśliwicach zmieści się kolejna linia?
Wydaje mi się, że nie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
131 jeździ tak często, a skręt z Goworka w lewo jest tak upierdliwy, że w połączeniu z dłuższym czasem jazdy metrem się imho nie opłaca taki numer. Lepiej poczekać. Chyba że w godzinach daleko pozaszczytowych...osa pisze: Ja jeżdżę 167 i 168. Po pierwsze, kiedy chcę się przesiąść do tramwajów nad stacją Pole Mokotowskie (cholerna jest ta przesiadka), a po drugie, kiedy chcę się przesiąść do metra, a ucieknie mi 131.
A do przesiadki autobus-tramwaj polecam północne przejście podziemne.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przede wszystkim to, co daje 174, to nie jest ŻADNA oferta warta tego słowa. Zwłaszcza, jeśli ma pełnić w al. Niepodległości funkcję, którą na Marszałkowskiej pełnią tramwaje. Po prostu, jeśli ktoś jest w stanie chodzić, to pójdzie do najbliższej stacji metra piechotą...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Niekoniecznie, ja jak mam możliwość to staram się wyjść tak, żeby podjechać 174. 6-7 minut robi czasami różnicę jeżeli chodzi o przesiadki.Glonojad pisze:Przede wszystkim to, co daje 174, to nie jest ŻADNA oferta warta tego słowa. Zwłaszcza, jeśli ma pełnić w al. Niepodległości funkcję, którą na Marszałkowskiej pełnią tramwaje. Po prostu, jeśli ktoś jest w stanie chodzić, to pójdzie do najbliższej stacji metra piechotą...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mógłbym próbować się zgodzić, gdyby nie to, że widzę bardzo duże różnice w funkcji, które pełnią al. Niepodległości i Marszałkowska. Te pierwsze ani nie mają tyle handlu, ani biur i innych miejsc pracy, ani większych węzłów komunikacyjnych (chyba tylko Wierzbno, Pola i Wilanowskiej nie licząc). 174 na al. Niepodległości wystarcza lub prawie wystarcza.Glonojad pisze:Zwłaszcza, jeśli ma pełnić w al. Niepodległości funkcję, którą na Marszałkowskiej pełnią tramwaje.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Chyba że jedziesz na południe i/lub cenisz sobie wygodę, której na pewno w 131 na Gagarina nie uświadczysz (czasem nawet miejsca stojącego można nie uświadczyćMichalJ pisze:131 jeździ tak często, a skręt z Goworka w lewo jest tak upierdliwy, że w połączeniu z dłuższym czasem jazdy metrem się imho nie opłaca taki numer. Lepiej poczekać. Chyba że w godzinach daleko pozaszczytowych...
Nie może, Francuska.Poc Vocem pisze:117B (15/20/20)DW. CENTRALNY - Al. Jerozolimskie - ... - GOCŁAW (być może połączone z 507)
Poc Vocem pisze:130(8/12/12) MIASTECZKO WILANÓW - al. Rp. - Sobieskiego - ... - al. Niepodległości - Wawelska - Grójecka - Bitwy Warszawskiej - ... - CH REDUTA
Trasę popieram, ale ta częstotliwość to nadpodaż, na pewno na Ochocie. 191 wystarczy. Bo chyba nie chcemy ciąć 191 na rzecz skróconego 517?! [ale wątek o 517 zamknięty od półtora roku, albo nie umiem znaleźć nowszego]
Aka 184 po otwarciu Powstańców.167B(10/15/20) SZCZĘŚLIWICE - Szczęśliwicka - Bitwy Warszawskiej - ... - CHOMICZÓWKA
Wywal 521...reserved pisze:Na Szczęśliwicach zmieści się kolejna linia?
Wydaje mi się, że nie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!