Bastian pisze:Przy czym oni poprosiliby TW o odpowiedź
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ECIA_.html
"Tak właśnie będzie na końcówce nowej linii tramwajowej na Tarchominie niedaleko skrzyżowania ul. Myśliborskiej i trasy dojazdowej do mostu Marii Skłodowskiej-Curie. Budowa dalszych odcinków tej linii (najpierw do pętli przy ul. Mehoffera, a docelowo do pętli Winnica koło planowanego skrzyżowania ul. Światowida z Modlińską) jest jedną z największych porażek inwestycyjnych obecnej ekipy w ratuszu. Przygotowywanie tego projektu ciągnie się od 2008 r. i wciąż brakuje decyzji środowiskowej potrzebnej do wydania pozwolenia na budowę. Być może prace zaczną się w przyszłym roku."
I jeszcze:
http://autobusczerwony.blox.pl/2012/08/ ... owcem.html
"Tak właśnie będzie na końcówce nowej linii tramwajowej na Tarchominie niedaleko skrzyżowania ul. Myśliborskiej i trasy dojazdowej do mostu Marii Skłodowskiej-Curie. Budowa dalszych odcinków tej linii (najpierw do pętli przy ul. Mehoffera, a docelowo do pętli Winnica koło planowanego skrzyżowania ul. Światowida z Modlińską) jest jedną z największych porażek inwestycyjnych obecnej ekipy w ratuszu. Przygotowywanie tego projektu ciągnie się od 2008 r. i wciąż brakuje decyzji środowiskowej potrzebnej do wydania pozwolenia na budowę. Być może prace zaczną się w przyszłym roku."
I jeszcze:
http://autobusczerwony.blox.pl/2012/08/ ... owcem.html
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
W naszym kochanym mieście jedynie budowa torowiska dla metra jakoś idzie. Pozostałe torowiska, szkoda pisać.MichalJ pisze:Budowa ogryzka dla dwukierunków nie idzie wiele lepiej...
Zresztą coś się dzieje przy Nagodziców:

http://radny.com.pl/robocze/tmp-tram120808_1oryg.jpg - jakieś wykopki przy tunelu linii 110 kV
A w okolicach mostu:

http://radny.com.pl/robocze/tmp-prace120808_1oryg.jpg
betonowanie
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Na słupach tramwajowych dziś montowano zaczepy do których mają być zamontowane wysięgniki, do których podwiesi się sieć trakcyjną.

Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja już osobiście w Most Krasińskiego na razie nie wierzę. Niestety, oznacza to, że cała sieć północno-wschodnia będzie wisieć na jednej ul. Odrowąża (bo w tramwaj na TMP wierzę nawet mniej, a w Modlińską - niewiele bardziej), nawet, jeśli uda się ją rozbudować np. o Derby (a w to wierzę stosunkowo bardzo, bo byłoby to całkiem polityczne).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Obyś Ty miał rację, a ja - niski cukier. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Hipoglikemia też niezbyt zdrowaGlonojad pisze:Obyś Ty miał rację, a ja - niski cukier.
Decyzja o budowie mostu zastępczego poza śladem mostu Krasińskiego daje wprawdzie nadzieje na jego budowę w ogóle, ale za szybko to też nie będzie. Pewnie nie przed 2020. Choć z drugiej strony w tej dziwnej lokalizacji most zastępczy nie utrzyma się tak długo jak most Syreny. Po zakończeniu prac na moście Grota nikt go nie będzie chciał utrzymywać, żeby korkował Wisłostradę.
Ja natomiast coraz mniej wierzę w budowę linii tramwajowej wzdłuż Modlińskiej.