Możesz wytłumaczyć, co jest w nim idiotycznego?ziuuu.ex.1205 pisze:Kto wpadł na taki idiotyczny pomysł wysyłania takiej ilości niskich brygad na cmentarki?
Wszystkich Świętych 2012
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Matrix2441
To nie święto ikrusofili tylko Święto Zmarłych, myślisz, że linie cmentarne są dla takich narwańców? Wiesz co? Nie. Tak jak napisano tymi liniami jeżdżą głównie ludzie starsi więc dobrze, że na cmentarnych są niskie a ikarusy na dodatkakch dla ludzi w sile wieku wracających z pracy. Wkurzają mnie takie posty dzieciaka najaranego na ikarusy, takie głupie i bez pomyślunku. Jaka sprawiedliwość? Dziecko, co ty bredzisz? Jak idiotyczny pomysł, kura, czytać tego nie można...ziuuu.ex.1205 pisze:Czy sprawiedliwa jest ilość Ikarusow na ww. liniach w stosunku do liczby kursów w ogóle? Moim zdaniem nie. Kto wpadł na taki idiotyczny pomysł wysyłania takiej ilości niskich brygad na cmentarki?![]()
Wiem, że mogę dostać punkty ale nie mogę, taka postawa działa na mnie jak czerwona płachta na byka i założę się, że na większość z Was też tylko macie lepsze hamulce

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z tą płachtą to może nie, ale ogólnie masz rację.Czotyk pisze:(...) założę się, że na większość z Was też tylko macie lepsze hamulce
Zwłaszcza, że z cmentarek korzysta sporo przyjezdnych - z jednej strony nieprzyzwyczajonych u siebie w Radomiu czy Kielcach*, że autobus może być co 3 minuty i warto poczekać na następny, z drugiej - objuczonych tobołami ze zniczami, kwiatami etc. O wieku nie wspominając.
* - przepraszam, ale w tych miastach rewelacyjnej komunikacji to nie ma, choć w Radomiu jest odrobinę lepsza niż w Kielcach, to i tak skończyło się na taksówkach na i z dworca.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale ci "ludzie starsi, objuczeni tobołami, kwiatami etc" muszą jeszcze do tych cmentarek dojechać, korzytsając z normalnych linii. I tu mogą być niemile zaskoczeni, kiedy np. na wspomnianym 186, 527 czy 709 pojawia się ikarus, zamiast anonsowanego w rozkładzie niskopodłogowca. Gdyby natomiast te ikarusy dać np. na co dziesiątą brygadę linii cmentranych, to chyba nie byłby to aż tak wielki problem. Zdecydowana większość korzystających z cmentarek to warszawiacy, którzy wiedzą, że linie te kursują na tyle często, że nawet przepuszczenie jednego autobusu oznacza max. 2-3 minutowe oczekiwanie na następny.
Glonojad pisze:Zwłaszcza, że z cmentarek korzysta sporo przyjezdnych - z jednej strony nieprzyzwyczajonych u siebie w Radomiu czy Kielcach*, że autobus może być co 3 minuty i warto poczekać na następny, z drugiej - objuczonych tobołami ze zniczami, kwiatami etc.
W rozkładzie na stronie ZTMu są zaznaczone wysokie brygady na 186 i 527, tak samo jak na 138, 167, 189, 191, 145, 718, 510 i wszystkich innych liniach które mogłem pominąć, na których mają się pojawić Ikarusy w czwartek. Więc każdy komu zależy żeby pojechać niskopodłogowcem. wybierze sobie właśnie taki kurs i na niego wyjdzie z domu.pietia pisze:Ale ci "ludzie starsi, objuczeni tobołami, kwiatami etc" muszą jeszcze do tych cmentarek dojechać, korzytsając z normalnych linii. I tu mogą być niemile zaskoczeni, kiedy np. na wspomnianym 186, 527 czy 709 pojawia się ikarus, zamiast anonsowanego w rozkładzie niskopodłogowca. Gdyby natomiast te ikarusy dać np. na co dziesiątą brygadę linii cmentranych, to chyba nie byłby to aż tak wielki problem. Zdecydowana większość korzystających z cmentarek to warszawiacy, którzy wiedzą, że linie te kursują na tyle często, że nawet przepuszczenie jednego autobusu oznacza max. 2-3 inutowe oczekiwanie na następny.
27-06-2011/zm.A
4 harmonijkowce na Tarchominie: 2418
01/E-8, 2952
011/186, 3144
012/E-8, 5121
014/186
http://omni-bus.eu/omnigaleria/thumbnai ... pby&uid=51
http://omni-bus.eu/omnigaleria/thumbnai ... pby&uid=51
-
bartoni722
Trochę możesz sam ogarnąć, rozkłady już są. Zasilone z tego co pogrzebałem 101, 122, 132, 138, 145, 186, 527 i 739 oprócz tego co pawcio wymienił. Na 101 mają być kursy wysokie rozkładowo, na 145 całe niskie. 186 będzie dość konkretnym miejscem na łapanie Ikarusów nawet po zasileniu. 527 tylko na dodatkach Ikarusy, a nie przez cały dzień, jak 1.11.marko80 pisze:Kiedy się doczekamy w końcu zmian obsługowych na 2.11?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Jak będę miał dłuższą chwilę na przegrzebanie wszystkich materiałów. Cierpliwości.marko80 pisze:Kiedy się doczekamy w końcu zmian obsługowych na 2.11?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
bartoni722
A to to ja wiem, mi chodziło o zmiany obsługowe oraz ewentualne zmiany w wielkości taboru.bartoni722 pisze:Trochę możesz sam ogarnąć, rozkłady już są. Zasilone z tego co pogrzebałem 101, 122, 132, 138, 145, 186, 527 i 739 oprócz tego co pawcio wymienił. Na 101 mają być kursy wysokie rozkładowo, na 145 całe niskie. 186 będzie dość konkretnym miejscem na łapanie Ikarusów nawet po zasileniu. 527 tylko na dodatkach Ikarusy, a nie przez cały dzień, jak 1.11.marko80 pisze:Kiedy się doczekamy w końcu zmian obsługowych na 2.11?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To szkodza, że analogicznej linii np. w relacji dworzec PKP - Politechnika się zrobić nie daMZ pisze:Glonojad pisze:Zwłaszcza, że z cmentarek korzysta sporo przyjezdnych - z jednej strony nieprzyzwyczajonych u siebie w Radomiu czy Kielcach*, że autobus może być co 3 minuty i warto poczekać na następny, z drugiej - objuczonych tobołami ze zniczami, kwiatami etc.Akurat w Radomiu wszyscy są przyzwyczajeni, że okolicznościowa linia pospieszna CM co roku kursuje co 3 minuty
.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.