Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
To skoro chuligani i tak biletów nie mają, to co da podniesienie ich ceny?!Stary Pingwin pisze:KwZ, O kasowanie biletów zapytaj kolegów kontrolerów, czy próbują agresywnym bilety sprawdzać. Smierdzielom też nie sprawdzają.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Patrz, mi jakoś też to do głowy nie przychodzi, a, cholera, młody jestem (choć kiedyś myślałem, że ludzie nie żyją tak długo, jak ja terazfik, Może nie uwierzysz, ale ja też kiedyś byłem młody. Tylko nie przyszło by mi do głowy:
-sprejowanie szyb w tramwaju
-wydrapywanie nożem wzorkow na szybach
-darcie mordy na cały wagon z użyciem słów uznanych za wulgarne
-zaczepianie współpasażerów słowami jw.
-spożywanie napojów wyskokowych.
Od około 2006 roku w miarę regularnie co około 2 tygodnie korzystam z pary N42->N31/81, ewentualnie N43->N31/81, a jak było jeszcze N01 z Prądzyńskiego na Wilanów, to z N01, i zaprawdę, powiadam Wam, ochroniarzy w autobusie widziałem może ze trzy razy, a kanarów - raz... A ludzi kasujących bilety w nocnym - sporadycznie.radeom pisze:jeżdżą z ochroniarzami, wczoraj widziałem chyba taką ekipę na DWC.
To żaden wskaźnik. Ja mam WKMkę i nie zdarza mi się jej odbijać w kasowniku częściej, niż raz na kilka miesięcy (kiedy zapomnę, do kiedy mam ważną).Piottr pisze:A ludzi kasujących bilety w nocnym - sporadycznie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
I co w związku z tym? Nie da się wszystkich autobusów jednocześnie skontrolowaćOd około 2006 roku w miarę regularnie co około 2 tygodnie korzystam z pary N42->N31/81, ewentualnie N43->N31/81, a jak było jeszcze N01 z Prądzyńskiego na Wilanów, to z N01, i zaprawdę, powiadam Wam, ochroniarzy w autobusie widziałem może ze trzy razy, a kanarów - raz... A ludzi kasujących bilety w nocnym - sporadycznie.
Korzystasz co 2 tygodnie po jednym kursie, dlatego masz małe szanse spotkać tam kontrole... A to że nie kasują nie znaczy, że nie mają biletów..Piottr pisze:Od około 2006 roku w miarę regularnie co około 2 tygodnie korzystam z pary N42->N31/81, ewentualnie N43->N31/81, a jak było jeszcze N01 z Prądzyńskiego na Wilanów, to z N01, i zaprawdę, powiadam Wam, ochroniarzy w autobusie widziałem może ze trzy razy, a kanarów - raz... A ludzi kasujących bilety w nocnym - sporadycznie.
Akurat monocentryczny układ linii nocnych w Warszawie pozwala skontrolować większość kursów kilkoma zespołami kontrolerskimi. To, że ani razu takiego nie spotkałem, dowodzi tylko tego - że jest ich za mało.Premo pisze:I co w związku z tym? Nie da się wszystkich autobusów jednocześnie skontrolowaćOd około 2006 roku w miarę regularnie co około 2 tygodnie korzystam z pary N42->N31/81, ewentualnie N43->N31/81, a jak było jeszcze N01 z Prądzyńskiego na Wilanów, to z N01, i zaprawdę, powiadam Wam, ochroniarzy w autobusie widziałem może ze trzy razy, a kanarów - raz... A ludzi kasujących bilety w nocnym - sporadycznie.
Na przykład kontrola przy wysiadaniu, potem kontrola w pojeździe tuż po odjeździe i potem powrót do punktu zbornego linii. W ten sposób jeden zespół może skontrolować wszystkie kursy na danej linii w ciągu nocy.fik pisze:Jak to sobie wyobrażasz?Piottr pisze: Akurat monocentryczny układ linii nocnych w Warszawie pozwala skontrolować większość kursów kilkoma zespołami kontrolerskimi.
- fik
- Naczelne Chamidło
Niezgodna z regulaminem.Piottr pisze:Na przykład kontrola przy wysiadaniu
No, to kilka zespołów skontroluje kilka linii na 5% trasy. Linii mamy blisko 30 (po odliczeniu połówek), z czego siedem nawet o DWC nie zahacza. Nie widzę tu metody na kontrolę "większości" kursów w mieście.Piottr pisze:W ten sposób jeden zespół może skontrolować wszystkie kursy na danej linii w ciągu nocy.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!