Ale przecież jest napisane na stronie ZTM-u, że od ok. 19:00 autobusy powrócą na swoje trasy. Zatem ja jako pasażer nie oczekiwałbym tam tych autobusów po tej godzinie. Inna sprawa, że objazdy autobusów często mają to do siebie, że na tych objazdach mało pasażerów czeka akurat na te linie.Pawel_ pisze: A co z tymi, co będą czekali przy Zachęcie na takie 151, 171?
Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2012
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Informacja na poziomie "od około godziny 19" sama w sobie jest kpiną z pasażera. Oczekiwałbym jakiejkolwiek precyzji, a nie "gdzieś koło siódmej zaczną jeździć, jak wszystko pójdzie zgodnie z misternymi planami". Pasażer jadący liniami, których komunikat dotyczy około godziny 19 przy Smyku nie będzie miał zielonego pojęcia czy dotrze na Kruczą, czy na Marszałkowską. Planowe rozpoczynanie czy kończenie objazdu w środku dnia to absurd i sztuczne tworzenie bałaganu.reserved pisze:Ale przecież jest napisane na stronie ZTM-u, że od ok. 19:00 autobusy powrócą na swoje trasy. Zatem ja jako pasażer nie oczekiwałbym tam tych autobusów po tej godzinie. Inna sprawa, że objazdy autobusów często mają to do siebie, że na tych objazdach mało pasażerów czeka akurat na te linie.Pawel_ pisze: A co z tymi, co będą czekali przy Zachęcie na takie 151, 171?
Wtorek, 20 listopada, godzina 19.15. Reserved stoi na przystanku Centrumreserved pisze:Ale przecież jest napisane na stronie ZTM-u, że od ok. 19:00 autobusy powrócą na swoje trasy. Zatem ja jako pasażer nie oczekiwałbym tam tych autobusów po tej godzinie. Inna sprawa, że objazdy autobusów często mają to do siebie, że na tych objazdach mało pasażerów czeka akurat na te linie.
Nie przesadzajmy. Smyk to nie zadupie a przyjmujemy, że pasażerowie są choć trochę inteligentni i zrozumieją co jest grane.Szeregowy_Równoległy pisze:Pasażer jadący liniami, których komunikat dotyczy około godziny 19 przy Smyku nie będzie miał zielonego pojęcia czy dotrze na Kruczą, czy na Marszałkowską.
Zakładamy też, że Reserved jest inteligentny.Pawel_ pisze:Nic, Reserved stoi dalej, godzina 20.,
- MeWa
- Cukiereczek
Tu można mieć wątpliwości po Twoich opisach, gdy oczekiwałeś na jakiś autobus po 40-50 minutreserved pisze:Ja bym wsiadł w coś innego i przewidział takie rzeczy
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
No ale tu miałem konkretny cel i czas. Ja mówię o ludziach, którzy czekają na ten autobus bo myślą, że przyjedzie i nie wiedzą jak inaczej jechać. Tacy ludzie jak ja sobie zawsze poradzą niezależnie od objazdów.MeWa pisze:Tu można mieć wątpliwości po Twoich opisach, gdy oczekiwałeś na jakiś autobus po 40-50 minut
Jezeli "nowe" jest wrogiem "dobrego" to zastanowiłbym się po co wydawać na to kasę.pawcio pisze:Zwłaszcza jak przyjedzie wóz z elektrodechami.JotPeCet pisze:Natomiast jeżeli mówimy o sterowniku, to przyjeżdżający po 19:00 na DH SMYK autobus ze sterownikiem nie ustawionym pod postanowienia zlecenia, to chyba postępowanie organizatora wobec przewoźnika jest oczywiste.
[ Dodano: |20 Lis 2012|, 2012 16:59 ]
Oczekujesz precyzji, bo? Bo jeżeli utrudnienia mozna zakończyć wcześniej... to nie, należy utrzymywać objazd? W imię czego?Szeregowy_Równoległy pisze:Oczekiwałbym jakiejkolwiek precyzji, a nie "gdzieś koło siódmej zaczną jeździć, jak wszystko pójdzie zgodnie z misternymi planami".
Polityka złym doradcą w pracy!
Winić Przewoźnika za ustawienia sterownika, który korzysta z plików przesłanych przez Organizatora ? "Około godziny 19:00 ' ma się "sam przestawić" na normalną trasę ?
Organizator korzysta z satelity, z GPS ? Jak się te sterowniki mają "przestawić" ?
Organizator "około" otworzy, a "przewoźnik" ma ponosić tego konsekwencje ?
Organizator korzysta z satelity, z GPS ? Jak się te sterowniki mają "przestawić" ?
Organizator "około" otworzy, a "przewoźnik" ma ponosić tego konsekwencje ?
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo precyzyjna informacja jest lepsza dla pasażera, a chyba o niego w tej całej zabawie chodzi? Jeśli już koniecznie trzeba to otwierać dzisiaj, to rozsądniej byłoby podać godzinę np. 20, gdzie jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo dotrzymania terminu, a jednocześnie można byłoby ustalić które brygady jadą objazdem, a które nie. A NR zużyć na nieekspediowane krańce linii jeżdżących objazdami, żeby poinformować kierowców o zmianie dekoracji. I wtedy pasażer wie gdzie i którędy dojedzie, nie ma niespodzianek na trasie, czyli jest rozsądniej niż w wersji improwizowanej z NR kierującym przy Smyku.JotPeCet pisze:Oczekujesz precyzji, bo? Bo jeżeli utrudnienia mozna zakończyć wcześniej... to nie, należy utrzymywać objazd? W imię czego?
W imię pasażerów, czekających na przystanku.JotPeCet pisze:Oczekujesz precyzji, bo? Bo jeżeli utrudnienia mozna zakończyć wcześniej... to nie, należy utrzymywać objazd? W imię czego?
Co to w ogóle za pomysł, "około 19"?
95% utrudnień na drogach nie kończy się w godzinie wyjazdu autobusów na trasy, a jakoś do głowy nikomu na ogół nie przychodzi zmieniać trasy "około 19".
Dlatego zamiast przywrócenia ruchu o 17-18 zdecydowano się po mojej namowie na komisję o 19.Szeregowy_Równoległy pisze:Bo precyzyjna informacja jest lepsza dla pasażera, a chyba o niego w tej całej zabawie chodzi? Jeśli już koniecznie trzeba to otwierać dzisiaj, to rozsądniej byłoby podać godzinę np. 20, gdzie jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo dotrzymania terminu, a jednocześnie można byłoby ustalić które brygady jadą objazdem, a które nie. A NR zużyć na nieekspediowane krańce linii jeżdżących objazdami, żeby poinformować kierowców o zmianie dekoracji. I wtedy pasażer wie gdzie i którędy dojedzie, nie ma niespodzianek na trasie, czyli jest rozsądniej niż w wersji improwizowanej z NR kierującym przy Smyku.JotPeCet pisze:Oczekujesz precyzji, bo? Bo jeżeli utrudnienia mozna zakończyć wcześniej... to nie, należy utrzymywać objazd? W imię czego?
[ Dodano: |20 Lis 2012|, 2012 21:20 ]
Owszem. Dużo osób czekając na przystanku CENTRUM 04 jak tylko zobaczyło gościa w kamizelce ZTM wypytywało się go o 171.MichalJ pisze:W imię pasażerów, czekających na przystanku.
Cieszyłem się że moge powiedzieć "zaraz przyjedzie" a nie "nie przyjedzie bo MichalowiJot i Szeregowemu_R w głowie się to nie mieści że trasę można zmieniać w ciągu dnia".
Polityka złym doradcą w pracy!