Warschau Ost i piechotą do celu. Przy korkach na Płochocińskiej ten wariant jest opłacalny.emyl pisze:A potem wysiadają na Bahnhof Zoologischer Garten i przesiadają się w 509, tak? Bez jaj.
Komunikacja w Nieporęcie
Moderator: Wiliam
Jedyny, rzeczywisty zysk z wydłużenia 705 to bezpośrednie połączenie z Marymontem,
zamiast tego można skoordynować kursy 511 z 705 i 511 częściej, brak alternatywy w postaci zamiast 511 jest 705(do konwaliowej), bo i po co dwie linie w tym samym kierunku (Płochocińska), a dzięki tej zmianie traci Żerań
podsumowując: pasażerowie z Marymontu zyskują ale niewiele, natomiast ci z Żerania tracą dużo patrząc na zapełnienie 509
zamiast tego można skoordynować kursy 511 z 705 i 511 częściej, brak alternatywy w postaci zamiast 511 jest 705(do konwaliowej), bo i po co dwie linie w tym samym kierunku (Płochocińska), a dzięki tej zmianie traci Żerań
podsumowując: pasażerowie z Marymontu zyskują ale niewiele, natomiast ci z Żerania tracą dużo patrząc na zapełnienie 509
Wójt Nieporętu: "Jest jeszcze jeden bardzo ważny powód, dla którego zdecydowaliśmy się na podjęcie rozmów ZTM – bezpieczeństwo. Nasi mieszkańcy wielokrotnie sygnalizowali, że na pętli Żerań młodzi ludzie, zwłaszcza uczniowie, są napadani, że zdarzają się tam sytuacje niebezpieczne. Zależało nam na zapewnieniu bezpieczeństwa podczas dojazdu do szkoły czy pracy i sądzę, że teraz sytuacje takie będą należały do rzadkości."
Całość http://www.nieporet.pl/gmina3/pliki/wie ... nr_101.pdf
Całość http://www.nieporet.pl/gmina3/pliki/wie ... nr_101.pdf
ZTM każe jechać cztery razy przez Wisłę?
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... esada.html
Trochę smutny komentarz Osy...
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... esada.html
Trochę smutny komentarz Osy...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Trochę smutny, bo czytelnik ma sporo racji...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Jedyna prawda z tego artykułu to fakt pocięcia rozkładu 705/735. To jest jedyna rzecz do której można się przyczepić. Szczególnie jeśli chodzi o godziny wieczorne
Ale fascynuje mnie głupota na temat rzekomego niezadowolenia z wydłużenia linii nieporęckich do Marymontu
Ja tak jak wiele osób które znam (jeżdżących 705/735) jestem bardzo zadowolony z wydłużenia, tylko żeby nie było to kosztem rozkładów to już w ogóle byłoby świetnie
Niestety zawsze znajdą się krzykacze wiecznie niezadowoleni ze wszystkiego, bo przecież na Pragę nie ma super częstego 509
A co do Z20 to zdecydowanie powinna pozostać jako linia stała a nie tylko szczytowa, fakt do dyskusji jest częstotliwość poza szczytem i w DS ale mimo wszystko powinna zostać
Ale fascynuje mnie głupota na temat rzekomego niezadowolenia z wydłużenia linii nieporęckich do Marymontu
Niestety zawsze znajdą się krzykacze wiecznie niezadowoleni ze wszystkiego, bo przecież na Pragę nie ma super częstego 509
A co do Z20 to zdecydowanie powinna pozostać jako linia stała a nie tylko szczytowa, fakt do dyskusji jest częstotliwość poza szczytem i w DS ale mimo wszystko powinna zostać
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Z20 przekształcona na stałą czy też okresową ma rozładować według planów ZTM nie tyle korki co tłok w liniach podmiejskich w granicach Warszawy. Jak? Może po przekształceniu z Z-etki podkręcą jej rozkład. Swoją drogą ciekaw jestem, czy ten tłok nie wzrósł czasem po przedłużeniu trasy, gdy siedemsetki stały się mimo wszystko bardziej atrakcyjne.
A co do listu. Cóż, czytelnik czyta ”Wyborczą” wybiórczo
Przesadza z tym czterokrotnym przeprawianiem się przez Wisłę. Od razu rzuciło mi się w oczy, że dyskretnie pominął istnienie linii 126. Nie jest to wprawdzie jakieś wybitne połączenie, ale na pewno nie trzeba jeździć z Żerania na Żoliborz, żeby wrócić na Bródno.
A co do listu. Cóż, czytelnik czyta ”Wyborczą” wybiórczo
A gdzie widzisz 705+735 co 30 min wieczoremmw158979 pisze:No a wieczorem 705+735 jest co 30 minut, na prawde takie niedobre?
Dobra, doczytalem. nie jest az tak dobrze.
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A mnie się zdaje, że znalazł się pasażer korzystający z tramwajów na Żeraniu, co jest nie wystarczająco trendy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.