Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Matrix2441
A gdyby tak pokombinować z czymś przelotowo typu ... - Radzymińska - Jórskiego - Gilarska - Rolanda - Codzienna - Kondratowicza - ..., to może udałoby się 120 skrócić albo chociaż wywalić z Jórskiego...
Kompletnie luźna koncepcja.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Moja wieloletnia aktywność i zabieganie o regularną linię na Rolanda wreszcie znalazło swój finał i nieoficjalne informacje, które do mnie docierały od miesiąca wreszcie ujrzały światło dzienne
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
ZaciszaniN pisze:Moja wieloletnia aktywność i zabieganie o regularną linię na Rolanda wreszcie znalazło swój finał i nieoficjalne informacje, które do mnie docierały od miesiąca wreszcie ujrzały światło dzienne![]()
![]()
![]()
Wg mnie linia na takiej trasie długo się nie utrzyma.Wróżę protesty mieszkańców okolic ul. Rolanda!
I bardzo dobrze. Tak jak to ZTM robi z podwarszawskimi gminami tak właściciel działki zrobił z ZTM-embartoni722 pisze:http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=892&c=100&l=1
Mimo wielu rozmów przeprowadzonych przez ZTM z właścicielem działki, na której znajduje się pętla autobusowa Zacisze, nie udało się dojść do porozumienia w sprawie przedłużenia dzierżawy. W związku z tym od 1 stycznia pętla przestaje funkcjonować. Z tego powodu linia 512 będzie kursowała na zmienionej trasie.
Autobusy tej linii będą kursowały trasą:
ESPERANTO – … – Młodzieńcza – Kondratowicza – Św. Wincentego – Gilarska – Rolanda – Codzienna – ZACISZE (przystanek końcowy) – Codzienna – Młodzieńcza –… – ESPERANTO
Przystanek końcowy ZACISZE 01 dla linii 512 zostanie uruchomiony przy ul. Codziennej, w pobliżu skrzyżowania z ul. Blokową. Oprócz niego uruchomione zostaną także dwa inne przystanki: ROLANDA 03 (na ul. Rolanda, w rejonie skrzyżowania z ul. Gilarską) i KANAŁ BRÓDNOWSKI 01 (na ul. Rolanda, w rejonie Kanału Bródnowskiego). Zawieszone zostanie funkcjonowanie przystanku CZERWIŃSKA 02 a przystanek ZACISZE zostanie zlikwidowany.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Utrzyma się na pewno do czasu wybudowania docelowej pętli. A co do skierowania 512 Rolanda w obecnym, docelowym kształcie to przed wypracowaniem ostatecznej wersji wraz z UD Targówek, wiele było wariantów. Brano również pod uwagę skierowanie 199 "uchem" przez Młodzieńczą, Codzienną, Rolanda, Gilarską, Samarytanke, Jórskiego.ARTUR P pisze:Wg mnie linia na takiej trasie długo się nie utrzyma.Wróżę protesty mieszkańców okolic ul. Rolanda!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Gdzieżby miała powstać ta "docelowa pętla"
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Blokowa/Przy Wodzie - z zastrzeżeniem, że o ile UD Targówek nie zmienił planu zagospodarowania względem tytułowej działki. Póki co plac stoi pusty.Kleszczu pisze:Gdzieżby miała powstać ta "docelowa pętla"![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież UD nie ma kompetencji zmieniać mpzp, coś musiałeś poplątać.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jaki jest sens budowania petli autobusowej? Wg mnie okoliczna zabudowa /domków jednorodzinnych/, oraz budujące się metro przemawiają za tym, by została uruchomiona linia np 106 z ZACISZA /wg nowej trasy 512/ do Dw. Wschodniego z częstotliwością 15/20/30 z obsługą wozami 12mZaciszaniN pisze:Blokowa/Przy Wodzie - z zastrzeżeniem, że o ile UD Targówek nie zmienił planu zagospodarowania względem tytułowej działki. Póki co plac stoi pusty.Kleszczu pisze:Gdzieżby miała powstać ta "docelowa pętla"![]()
512 co 10 minut z wozami 18 m to zbyt duzo jak na ulicę Rolanda.
Czy ul. Blokową mogą kursować autobusy do ul. Radzymińskiej?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tam powinno powstać jeszcze coś innego: linia na częste małe woziki Targówek (metro) - Pratulińska - Rozwadowskiego - Rolanda - Codzienna - Młodzieńcza - Łodygowa - Potulicka - stacja Zacisze/Wilno.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale nie dowozówka do metra co pół godziny. Toż to socjal a nie dowozówka. Nawet w międzyszczycie.ARTUR P pisze: z częstotliwością 15/20/30 z obsługą wozami 12m
512 co 10 minut z wozami 18 m to zbyt duzo jak na ulicę Rolanda.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Też o tym pomyślałem, tylko czy teraz /gdy metro jest budowie/ taka linia zda egzamin?Bastian pisze:Tam powinno powstać jeszcze coś innego: linia na częste małe woziki Targówek (metro) - Pratulińska - Rozwadowskiego - Rolanda - Codzienna - Młodzieńcza - Łodygowa - Potulicka - stacja Zacisze/Wilno.
Małe wozy,mogą "obsłużyć" większą część Zacisza, wtedy częstotliwość też mogła by być zbliżona do obecnej 512 / 10/15/15 /
[ Dodano: |28 Gru 2012|, 2012 10:47 ]
Gdzie są te ulice, bo np. Rozwadowskiego znalazłem w ŚródmieściuBastian pisze:Tam powinno powstać jeszcze coś innego: linia na częste małe woziki Targówek (metro) - Pratulińska - Rozwadowskiego - Rolanda - Codzienna - Młodzieńcza - Łodygowa - Potulicka - stacja Zacisze/Wilno.