Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Moderator: Wiliam
-
Matrix2441
Potulicka to przy Łodygowej, bo jest to przystanek na trasie 145 między Lewinowską, a Młodzieńczą. EDIT: Rozwadowskiego to obecna nazwa części Kraśnickiej.
[ Dodano: |28 Gru 2012|, 2012 11:18 ]
Bastian pisze:Targówek (metro) - Pratulińska - Rozwadowskiego - Rolanda
Tylko zaraz, zaraz. Jak te miejsca i ulice się łączą? Targówek - Trocka - Radzymińska - Rozwadowskiego??? Przecież tym się na rondo Rzeczna wyjedzie. Nie wybiegajmy tak w przyszłość. Przedłużenia Rozwadowskiego i Pratulińskiej na razie nie ma i jeszcze prędko nie będzie.

-
Bastian
- Sułtan Maroka
Matrix2441 pisze:Przedłużenia Rozwadowskiego i Pratulińskiej na razie nie ma i jeszcze prędko nie będzie.

No to na razie przez Korzona - Samarytankę - Gilarską do Rolanda

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
ARTUR P
Bastian pisze:Matrix2441 pisze:Przedłużenia Rozwadowskiego i Pratulińskiej na razie nie ma i jeszcze prędko nie będzie.

Na Korzona masz progi zwalniające. Czy one nie wykluczją KM?
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Zdjąć, zmienić, przebudować. Do licha, przecież nie chcę takiej linii puszczać od najbliższego poniedziałku!
Sądzę, że w sytuacji, gdy metro będzie się na razie kończyć na Targówku, niemożliwym będzie niezapewnienie dojazdu do niego od strony Zacisza, Gilarskiej itp.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Matrix2441
Pisałem o tym, żeby coś przez Korzona i Samarytankę puścić 4 lata temu do ZTM-u. Odpisali, że nie da rady.

-
osa
Rozwadowskiego także formalnie (nie tylko fizycznie) to istnieje tylko na odcinku Radzymińska - Księcia Ziemowita. Mimo wniosku rady Targówka komisja nazewnicza w Radzie Warszawy nie chciała przyznawać temu patronowi odcinka między Radzymińską a św. Wincentego (dopóki nie istnieje, padł nawet żart, że po wybudowaniu znajdzie się... innego generała).
A wracając do spraw komunikacyjnych. Ja się zastanawiam, gdzie na tym Zaciszu zmieści się stacja metra. I po co właściwie miałaby się tam mieścić?
-
MichalJ
Od 100 lat nie mogę się nadziwić, dlaczego nie ma ulicy z Targówka na Zacisze...
-
pawcio
Przecież są dwie (co jedna to lepsza).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Bastian
- Sułtan Maroka
osa pisze:Ja się zastanawiam, gdzie na tym Zaciszu zmieści się stacja metra.
http://www.siskom.waw.pl 
-
osa
Ja to wiem, ale po co? Na Zaciszu będą mieć z tego powodu tylko problemy. Najpierw z budową, potem z parkującymi gdzie popadnie samochodami. A miejsce na stację wybrane średnio. W miejscu likwidowanej pętli autobusowej to by było chociaż w środku osiedla.
-
Bastian
- Sułtan Maroka
osa pisze:Ja to wiem
Nie wynikało to z twojego poprzedniego postu
A po co, to inna rzecz.
-
pawcio
Głównie chyba dla zmniejszenia długości toru pomiędzy Targówkiem i Bródnem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
ZaciszaniN
-
Kontakt:
Ja mogę napisać z głowy - na przedłużeniu Figara.
osa pisze:Ja to wiem, ale po co? Na Zaciszu będą mieć z tego powodu tylko problemy. Najpierw z budową, potem z parkującymi gdzie popadnie samochodami. A miejsce na stację wybrane średnio. W miejscu likwidowanej pętli autobusowej to by było chociaż w środku osiedla.
Wy, dziennikarze zawsze macie problemy. Najlepiej nic nie budować, a jak już to z zejściem na peron przez piwnicę.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
-
MeWa
- Cukiereczek
pawcio pisze:Głównie chyba dla zmniejszenia długości toru pomiędzy Targówkiem i Bródnem.
Nie ma takiej konieczności ani obowiązku.
Budowa stacji w tym miejscu miałąby duży sens w przypadku budowy węzła przesiadkowego albo zmian urbanistycznych...
ZaciszaniN pisze:Wy, dziennikarze zawsze macie problemy. Najlepiej nic nie budować, a jak już to z zejściem na peron przez piwnicę.
Nie ma jak obiektywna wypowiedź mieszkańca Zacisza

STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
PiotrekP
ARTUR P pisze:Bastian pisze:

Na Korzona masz progi zwalniające. Czy one nie wykluczją KM?
Na Paderewskiego ostatnio zamontowane zostały progi zwalniające po dwa w każdym kierunku, przed szkołą i przy kościele - przejeżdżają tamtędy 3 linie + nocny. Dodatkowo na skrzyżowaniu Paderewskiego z Czwartaków powstało rondo. Da się? Da się.