Graffiti w metrze
Moderator: JacekM
Ta, no wtedy to jakoś widać sobie radzili, ale (M) na trasie z taką wrzutą ciężko było spotkać.
Dziś z resztą też.
Co innego kolej, ale jak widać dziś to czysta amatorka... Wrzutki utrzymują się krótko, jest ich na szczęście mało i tylko jeden ELF jeździ ostatnio tak głupio udekorowany i tak brzydko, że szkoda słów.
Opis książki "Brain damage" moim zdaniem dość dobrze pasuje do tej grupy
Dziś z resztą też.
Co innego kolej, ale jak widać dziś to czysta amatorka... Wrzutki utrzymują się krótko, jest ich na szczęście mało i tylko jeden ELF jeździ ostatnio tak głupio udekorowany i tak brzydko, że szkoda słów.
Opis książki "Brain damage" moim zdaniem dość dobrze pasuje do tej grupy
Tego niestety nie wiem.MeWa pisze:Pytanie skąd jest to zdjęcie
Dla zainteresowanych film o malowaniu warszawskiego metra ( (Fragment pochodzi z trylogii "Men In Black", niektórzy miłośnicy kolei mogą kojarzyć. Są to wyczyny grupy z Trójmiasta, która swego czasu malowała ichniejsze pociągi. Potem poszli na całkowitą wojnę z PKP oraz SOKistami i zaczęli konkretną demolkę, wybijanie szyb itp. Jak widać, przyjechali na gościnne występy również do Warszawy)
Się po prostu wierzyć nie chce...radeom pisze:Czyżby nowe wagony już padły ofiarą grafficiarzy?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
-
Jeśli to jest możliwe: http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-c ... nId,992609, to mnie nic nie zdziwi w tych sprawach...
- Krzysztof_J
- Kontakt:
W nocy z ostatniej soboty na niedzielę grafficiarze pomalowali pociąg na stacji Marymont.
https://www.facebook.com/reporterwawa/v ... 582829480/Zamaskowani graficiarze wpadli na stacje metra, zaciągnęli hamulec awaryjny i zdewastowali pociąg metra. Panika wśród pasażerów i krzyki. Do zdarzenia doszło około godziny 2 w nocy na stacji metra Marymont na Żoliborzu. Kilku zamaskowanych graficiarzy weszło na stacje i czekało na wjeżdżający pociąg metra. Następnie wsiedli do niego i zaciągnęli hamulec awaryjny. Reszta rozpoczęła dewastacje pociągu metra przy użyciu puszek z kolorową farbą w sprayu. Słychać krzyki i strach pasażerów metra oraz agresje graficiarzy, którzy przeklinają i rzucili plecakiem na tory. Po około 10 minutach na stacje przybyła policja. Sprawcy zaczęli uciekać. Jednak udało się zatrzymać co najmniej jedną osobę.
Nazywajmy rzeczy po imieniu. Nie graficiarze lecz wandale.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Synonimy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Niekoniecznie. Graficiarze malujący na murze Wyścigów wandalami nie są.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pytanie, czy są graficiarzami. Z tego, co czytałem - a znam temat słabo - to elementem tej subkultury jest nielegal.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.