Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Wyraźnie pisałem o braku penalizacji za niedopełnienie obowiązku meldunkowego, a nie o jego zniesieniu. Tutaj masz ładnie i dość przystępnie rozpisane, nie widziałem tekstów jednolitych jeszcze po najnowszej nowelizacjiMichalJ pisze:Od 1.1.2016. Pisałem już o tym raz. I ręczę ci, że wtedy znowu odłożą.Wolfchen pisze:Skoro niedługo będzie niekaralne (od 1.I.2013),
Jak to pisałeś...? Trochę pokory.
Wyjątek dla bardzo wąskiej grupy osób, ale fakt, coś z tego wynika. Przyznajmy jednak, ze dla większości społeczeństwa - nic.MichałJ pisze:Zwolnienie od podatku przy sprzedaży mieszkania nabytego w latach 2007-08. Zwolnienie przysługuje, jeśli przez 12 miesięcy przed sprzedażą właściciel był zameldowany na pobyt stały w tym mieszkaniu. I nie rzekomo jest takie prawo, tylko naprawdę.
ZTCP, stanęło na wpisie w KRSie dotyczącym oddziałów. Ale ręki nie dam sobie uciąć.MichalJ pisze:Urzędy skarbowe/ministerstwo oraz sądy nie były zgodne do tego, co stanowi oddział przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy, nie wiem, na czym stanęło.