Jam pisze:Bo na Czerniakowskiej należałoby ustalić, która linia ma być tą podstawową: 187, 159, 107 (wszak na Patelnię) czy może jeszcze coś innego...
Dawniej byłoMichalJ pisze:107 na Patelnię?
(W sumie mogłoby być znowu
Moderator: Wiliam
Jam pisze:Bo na Czerniakowskiej należałoby ustalić, która linia ma być tą podstawową: 187, 159, 107 (wszak na Patelnię) czy może jeszcze coś innego...
Dawniej byłoMichalJ pisze:107 na Patelnię?
Kiedyś ten kraniec przeżywał okres świetności i rozkwitu,zwłaszcza w pierwszej połowie lat 80-tych.Szkoda,że tak został zmarginalizowany.Wszak to Śródmieście.R-9 Chełmska pisze:Torwar nigdy nie będzie wielką pętlą
Rozbrat ma 182, 171 i 162. Akurat 187 to jest nadmiarowy dla niego. Natomiast zgodzę się, że obecnie każda linia ma swoją funkcję, wydaje się przydatna... i jeździ w DS co 20.R-9 Chełmska pisze:No ale tutaj jest problem, że linii potrzebuje Rozbrat, potrzebuje Koszykowa, podobno Krucza też potrzebuje, Czerniakowska też coś chce do szeroko pojętego Centrum, wypadałoby też dać coś na wprost Wisłostradą... Każde pełni swoją funkcję, a Torwar nigdy nie będzie wielką pętlą przesiadkową. Problem jest nierozwiązywalny i najlepiej zostawić go, jak jest...
Jak już napisałem (cytuję siebie) :" Skrócenie trasy=mniej brygad,mniejsze spóźnienia (nie ma stania w Armii Ludowej,zwłaszcza przy GUS-ie),punktualniejsza realizacja przewozów."Wasyl pisze:Wprawdzie to nie do mnie, ale Wiatraczna ma 188 i 523. Pozostaje kwestia Rembertowa (choć akurat nie jestem jakoś specjalnie skłonny skracać 143).KwZ pisze:A dojazd do Politechniki dla Rembertowa i Wiatracznej?
Poza tym: jaki cel miałoby wyznaczenie tej głównej linii na Czerniakowskiej?
Mobil, piszesz o skróceniu 143 na TŁ, ja i Wasyl o Czerniakowskiej.mobil one pisze:Jak już napisałem (cytuję siebie) :" Skrócenie trasy=mniej brygad,mniejsze spóźnienia (nie ma stania w Armii Ludowej,zwłaszcza przy GUS-ie),punktualniejsza realizacja przewozów."
Marszrutyzacja etc. Co do wzmocnienia w DS, a co do wywalenia.Wasyl pisze:Poza tym: jaki cel miałoby wyznaczenie tej głównej linii na Czerniakowskiej?
do tego stopnia,że koło 20-21 z Rembertowa wyjeżdżają brygada stadami,nie po kolei a co za tym idzie,nie o czasie...Poza Armii Ludowej dochodzi jeszcze nieszczęsny wiadukt na Marsa...Zaś przy krótszej trasie,można te opóźnienia lepiej zniwelować.Wasyl pisze: na 143 jakichś strasznych opóźnień