Ciepło!
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Matrix2441
U mnie na Targówku nadal sypie i zawiewa. Już koło 25 cm śniegu jest i wygląda na to, że do rana jeszcze jakieś 4-5 cm przybędzie. Tylko za tydzień ma podobno przyjść odwilż...

PS. Oby jednak pługosolarki wyjechały z rana, bo znów będzie jak w sobotę - po południu jeszcze Powstańców nieodśnieżone, Most Grota, Trasa i Toruńska nieodśnieżone, Grochowska i Żołnierska w śniegu, a Trasa Łazienkowska jakby przeszła sztuczne dośnieżanie - śnieg niemal na każdym kawałku jezdni i to gdzieniegdzie o wysokości 3-4 cm
. A w tej chwili ulice są już ładnie zaśnieżone, a pługosolarki smacznie sobie śpią. 
PS. Oby jednak pługosolarki wyjechały z rana, bo znów będzie jak w sobotę - po południu jeszcze Powstańców nieodśnieżone, Most Grota, Trasa i Toruńska nieodśnieżone, Grochowska i Żołnierska w śniegu, a Trasa Łazienkowska jakby przeszła sztuczne dośnieżanie - śnieg niemal na każdym kawałku jezdni i to gdzieniegdzie o wysokości 3-4 cm
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W sobotę wieczorem widziałem całkiem sporo pługosolarek, tylko nie wiem co one robiły. Jedzie taki TŁ, pług wysoko, niczym nie sypie, ale jedzie powoli, jakby odśnieżał i błyska żółtymi lampkami. Te, które nie pozorowały pracy, jechały normalnie. Ktoś kontroluje w ogóle, czy pługi jeżdżą i pracują, czy tylko jeżdżą?
Pewnie firmy odśnieżające mają płacone za gotowość do pracy, wiec aby dyspozytor na monitorku widział ,że pług jest na swoim rejonie to on jeżdzi lub stoi i czeka na decyzję o akcji odśnieżania. Gdy stoi na włączonym silniku to naraża się na mandat więc lepiej jeżdzić i się grzać.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
- Matrix2441
- Matrix2441