Teraz patrzą na wyświetlacze?Wolfchen pisze:Na rozkładzie/wyświetlaczu
Teraz na nie patrzą?Wolfchen pisze:Ze schematów, rozkładów (kierunek jazdy zamiast Młociny byłby Marymont), etc.
Teraz patrzą na wyświetlacze?Wolfchen pisze:Na rozkładzie/wyświetlaczu
Teraz na nie patrzą?Wolfchen pisze:Ze schematów, rozkładów (kierunek jazdy zamiast Młociny byłby Marymont), etc.
I nie rozumieją napisu "Marymont"? To dlaczego zakładasz, że zrozumieją coś innego?Wolfchen pisze:No raczej patrzą, jaka linia jedzieBastian pisze:Teraz patrzą na wyświetlacze?
I co ich skłoni, by nagle zacząć?Wolfchen pisze:Najwidoczniej nie (pomijam, że obecnie rozkład jest mocno nieczytelny).Bastian pisze:Teraz na nie patrzą?
Szczęśliwie tramwajów to nie dotyczy. Nie wiem też, jak to wygląda pod rządami nowej ustawy o publicznym transporcie zbiorowym. Ale wcześniej było tak, jak piszesz.Bastian pisze:Aha, mam też wątpliwości co do "kursów wydłużonych". Gdy się załatwia zezwolenie na kursowanie linii, podaje się trasę. Poszczególne kursy na pewno mogą wykorzystywać jej część, ale wątpię, by mogły pojechać gdzie indziej, niż przewiduje opis trasy podstawowej. Może Pawcio wie więcej...
Ja wzrok mam generalnie słaby (widzę dobrze, ale na krótkie dystanseBastian pisze:Tym niemniej nie wierzę, by inne oznaczenia wiele dały - ponadto one też miałyby swoje wady (negatywy są generalnie mniej czytelne itp.).
Tak samo by funkcjonowały jak choćby np. 731 na Os. Młodych czy 727 do Cm. Południowego (bądź dawniej 720 do Glinianki)...Bastian pisze:Aha, mam też wątpliwości co do "kursów wydłużonych".
Stay Pingwin - następnym razem zapowiedz "Trawmwaj zgodnie z rozkładem jazdy dojeżdża tylko do przystanku Metro Marymont"Stary Pingwin pisze:Dlaczego MY zastanawiamy się nad problemem, który od początku do końca powinien rozwiązać NNOPwW?????
Przecież są też tablice boczne. Wprowadzenie skróconych tras nastąpiło niedawno, minie miesiąc i ludzie się nauczą patrzeć, dokąd tramwaj jedzie chcąc dotrzeć dalej, niż na Metro Marymont... a od biedy(jak już ktoś ma taki pęd że nie może sprawdzić sobie na tablicy) można wsiąść i zobaczyć w środku, skoro się i tak jedzie w tym kierunku to można wysiąść i poczekać na dłuższy wariant.MichalJ pisze:Obejrzałem sobie dziś w naturze. Przy okazji - dwa kolejne kursy skrócone zrobili, też świetnie.
Akwarium:
Kwadraty z prawie normalna czarną 17 na białym tle, pod spodem malusieńki czerwony ledwo widoczny napis 'Metro Marymont'. Bez okularów w ogóle bym nie zauważył, że tam coś jest.
Świng: z przodu 17 i mały dwurzędowy napis, prawie identyczny jak standardowe 'Metro Młociny'.
Z tyłu - 17 I NIC WIĘCEJ.
No sorry, tak nie można.