Laicy i osoby nie w temacie raczej nie czytają portali branżowych (a przynajmniej nie stanowią licznego grona odbiorców). Zresztą na obu stronach temat był wielkrotnie poruszany - mozna dojść po tagach.person pisze:OJP, cały akapit to jedno zdanie.
Na dodatek na obu stronach skopiowano oficjalny komunikat UTK - nie wierzę, że jakikolwiek laik lub osoba nie w temacie zrozumie o co chodzi...
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Informacja pasażerska i oznaczenia linii kolejowych w WWK
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Pomyśl sobie co może się z tym dziać dalej. Na pewno zaraz po wprowadzeniu tego zgraja dzieciaków w jakiejś szkole dla zgrywu wymyśli sobie, że chce się uczyć [o] religii FSM (zdaje się potrzeba tylko kilkunastu uczniów na całą szkołę żeby zorganizować zajęcia), potem może podłapie to więcej szkół i co wtedy zrobią?Wolfchen pisze:moim zdaniem za wszelką cenę chcą to uwalić, a co najmniej wydłużyć
A, i to chyba nie całkiem ten temat na taką dyskusje, nie?
Mam naprawde dosyć tej całej "informacji" kolejowej.
Chcialem dzisiaj przejechac ze Wschodniej do Rembertowa, wchodze na peron i widze że najblizy pociąg opóźniony o 10 min. Spoko, poczekam. Po 10 minutach opoźnienie wzrosło do 15, po kolejnych 10 do 30 i tak dalej. Na cholerę mi co 10 minut informacja o tym że pociągi sa poopóźniane o te kolejne 10 minut skoro nie daje to żadnej praktycznej informacji dzięki której móglbym podjąc decyzje czy czekac czy tez szukać innego transportu.
Ostatecznie po tym jak opóźnienie (wg tablic) wzroslo do 50 to wróciłem do domu bo nawet gdybym się na cos doczekał to zapewne bym do tego czegos nie zdolal wejść.
Chcialem dzisiaj przejechac ze Wschodniej do Rembertowa, wchodze na peron i widze że najblizy pociąg opóźniony o 10 min. Spoko, poczekam. Po 10 minutach opoźnienie wzrosło do 15, po kolejnych 10 do 30 i tak dalej. Na cholerę mi co 10 minut informacja o tym że pociągi sa poopóźniane o te kolejne 10 minut skoro nie daje to żadnej praktycznej informacji dzięki której móglbym podjąc decyzje czy czekac czy tez szukać innego transportu.
Ostatecznie po tym jak opóźnienie (wg tablic) wzroslo do 50 to wróciłem do domu bo nawet gdybym się na cos doczekał to zapewne bym do tego czegos nie zdolal wejść.
Trafiłeś na tą awarię. Zanim ściągnęli skład minęło 30 minut, ale w międzyczasie już puszczali składy przez DC i pierwszy Mińsk pojechał około 17:30 przez Centralny, czyli ok 17:40 (może ciut później ze względu na korki) był na Wschodnim, więc powinien być ogłoszony i teoretycznie byś na niego trafił. Nawet naładowany strasznie nie był, bo z Ochoty i Powiśla ciężko dojechać na Centralny w kilka minut czasem, więc nie wszyscy dojechali. Potem jechał Tłuszcz jeszcze (bardzo luźny) no i potem dalej już się ruszyło.Rosa pisze:Chcialem dzisiaj przejechac ze Wschodniej do Rembertowa, wchodze na peron i widze że najblizy pociąg opóźniony o 10 min. Spoko, poczekam. Po 10 minutach opoźnienie wzrosło do 15, po kolejnych 10 do 30 i tak dalej. Na cholerę mi co 10 minut informacja o tym że pociągi sa poopóźniane o te kolejne 10 minut skoro nie daje to żadnej praktycznej informacji dzięki której móglbym podjąc decyzje czy czekac czy tez szukać innego transportu.
Ostatecznie po tym jak opóźnienie (wg tablic) wzroslo do 50 to wróciłem do domu bo nawet gdybym się na cos doczekał
No ale własnie NIC nie zapowiadali, cały czas były Siedlce z 17:11 opóźnione o 50 minut. O żadnym Mińsku nikt nic nie mówił a zszedłem z peronu o 17:43 po to aby zdążyć na 115 o 17:46.przewoz pisze: Trafiłeś na tą awarię. Zanim ściągnęli skład minęło 30 minut, ale w międzyczasie już puszczali składy przez DC i pierwszy Mińsk pojechał około 17:30 przez Centralny, czyli ok 17:40 (może ciut później ze względu na korki) był na Wschodnim, więc powinien być ogłoszony i teoretycznie byś na niego trafił. Nawet naładowany strasznie nie był, bo z Ochoty i Powiśla ciężko dojechać na Centralny w kilka minut czasem, więc nie wszyscy dojechali. Potem jechał Tłuszcz jeszcze (bardzo luźny) no i potem dalej już się ruszyło.
Ten zepsuty potrójny skład wtoczył się na Śródmieście z otwartymi drzwiami w ostatniej jednostce. Zapowiedzieli, że dojedzie tylko do Wschodniej a kurs do Siedlec wisiał jako odwołany.
W chwilę potem okazało się, że Mińsk jedzie przez Centralny.
Czy ktoś z Was wie, dlaczego właściwie ten pociąg utknął?
pozdrawiam, tomek
W chwilę potem okazało się, że Mińsk jedzie przez Centralny.
Czy ktoś z Was wie, dlaczego właściwie ten pociąg utknął?
pozdrawiam, tomek
W kwestii informacji pasażerskiej na WWK bez zmian.
Za to w pociągach SKM wprowadzono zapowiedzi dwujęzyczne o przesiadkach na Śródmieściu, Wschodniej i Zachodniej (do pociągów, pociągów dalekobieżnych, autobusów dalekobieżnych, albo metra).
Moim zdaniem na Śródmieściu brakuje informacji o możliwości przejścia na dw. Centralny, zaś na Zachodnim/Wschodnim informacji o przesiadce pomiędzy innymi liniami SKM (jak na zachodzie).
[ot]
Hehe... Ale fajnie, że forum wróciło, aż się zastanawiam, czy już się obudziłem czy jeszcze nie po tej dłuższej nocy
[/ot]
Za to w pociągach SKM wprowadzono zapowiedzi dwujęzyczne o przesiadkach na Śródmieściu, Wschodniej i Zachodniej (do pociągów, pociągów dalekobieżnych, autobusów dalekobieżnych, albo metra).
Moim zdaniem na Śródmieściu brakuje informacji o możliwości przejścia na dw. Centralny, zaś na Zachodnim/Wschodnim informacji o przesiadce pomiędzy innymi liniami SKM (jak na zachodzie).
[ot]
Hehe... Ale fajnie, że forum wróciło, aż się zastanawiam, czy już się obudziłem czy jeszcze nie po tej dłuższej nocy
[/ot]