Jesteś wyjątkiem na 92% motorniczych niestetyStary Pingwin pisze:MeWa, Przeczytaj post 14, mnie mikrofon nie parzy.
Oznakowanie kursów wariantowych 17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wręcz przeciwnie, na dużych pętlach, bo tam był wystarczający bałagan i liczba wozów, no i ekspedytor.MichalJ pisze:Było coś takiego? Gdzie i kiedy? Chyba na jakichś zadupiach jednak?
Robiło się tak: przyjeżdżało osię na jedną pętlę, meldowało, potem na następną, znowu meldowało i tak kilka razy... pewien dużo ode mnie starszy kolega mi to opowiadał, raczej nie zmyślał. Twierdził też, że na autobusach liczba brygad w ruchu była większa od ilostanu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Po czym na ćwierć wieku zapomniano, co to są BWL-ki... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Stary Pingwin
Wczoraj zauważyłem Swingi na 17 z napisem "kurs skrócony Metro Marymont". Na akwariach jest obowiązek
M. Marymont kwadraty z napisem krańca,
Służewiec kwadraty normalne. Chyba problem oznaczenia 17 do M Marymont został definitywnie rozwiązany.
Jest jeszcze jedna opcja- w Swingu można użyć ogłoszenia dla niedowidzących(ikonka z tramem i dwoma głośnikami na prawym monitorze). Wagon krzyczy"linia 17, kierunek M. Marymont".
Jeżeli powyższe działania nie pomogą, to zacznę wątpić w inteligencję pasażerów.
Jest jeszcze jedna opcja- w Swingu można użyć ogłoszenia dla niedowidzących(ikonka z tramem i dwoma głośnikami na prawym monitorze). Wagon krzyczy"linia 17, kierunek M. Marymont".
Jeżeli powyższe działania nie pomogą, to zacznę wątpić w inteligencję pasażerów.
miłośnik 13N
-
Stary Pingwin
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Problem w tym, że ludzie nie czytają tych wyświetlaczy pomimo, że masz na czerwono jak byk napisane, że "kurs skrócony"...Stary Pingwin pisze:W Swingach na kwadratach pod 17 jest napis "kurs skrócony".
[ Dodano: |3 Lut 2013|, 2013 11:43 ]
Jeżeli w sterowniku ustawisz kurs skrócony lub trasę zmienioną, to taki napis będzie na wszystkich wyświetlaczach.
W autobusach z systemem MAcromedia w MZA jest tak samo, 3-4 przystanki przed tym końcowym (a nie krańcowym) p. Knapik ogłasza, że "Uwaga! Kurs skrócony, ostatni przystanek: ...... ", a ludzie, w 99% zjazdów w ciągu dnia z dodatków czy z wczesnych całodziennych, nawet nie reagują na zgaszenie światła na wozie... orientują się dopiero gdy autobus pewien czas jedzie trasą zupełnie inną niż wyznaczoną dla linii... i najczęściej wysiadają pod bramą zajezdni, przy okazji obsypując inwektywami kierowcę...
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
Ludzie się gubią i linczują motorniczych że co drugi kurs 17 jest skrócony:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... iekli.html
Dlatego pewno lada moment będzie 17 i 37
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... iekli.html
Dlatego pewno lada moment będzie 17 i 37
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przykro to powiedzieć, ale Osa się gdzieś zagubił. Dawniej na takie rozpaczliwe babole sobie nie pozwalał....
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
No więc skoro to nie jest istotne, to po co się znalazło w artykule? Bo wierszówka? A jeżeli istotne, to autor nie powinien się mylić o 19 lat. W sumie jeżeli nieistotne, też się nie powinien mylić - chyba że chce, żeby coraz mniej go brać na poważnie.MichalJ pisze:Oczywiście dla meritum sprawy niesłychanie istotne jest, czy od '54, czy od '61.
Jest w dziennikarstwie mnóstwo osób stosujących "korwinowską" zasadę "nie znam się, to się wypowiem". Osa do tej pory stwarzał pozory, że się jakoś tam zna i głupot raczej nie pisuje, ale widocznie teraz doszedł do wniosku, że nie można się aż tak wyróżniać...
Obawiam się, że '61 to też zła odpowiedź.MichalJ pisze:czy od '54, czy od '61
Nie, to była tylko taka dygresja w stosunku do kogoś, kto na siłę próbuje ubarwiać swoje artykuły.MichalJ pisze:Oczywiście dla meritum sprawy niesłychanie istotne jest
Meritum sprawy jest oczywiście prawidłowe oznaczenie takich kursów. Jeśli 17A to w Wawie nowum, to niech to będzie choćby i 17bis.
Niemniej- jak dla mnie - istotniejszym pytaniem jest, czy po wydzieleniu tych kursów w osobną linię, z czasem nie spotka ich lost 4 i 35, których rozkłady nie potrafią być dobrze ułożone lub czy owe 17bis/37 nie wylądowałoby na Piaskach, bo "tam są większe potoki".
Ale to tylko takie nic nie znaczące dywagacje.